Składniki: puszka mleka zagęszczonego słodzonego (530g), 4 galaretki (u mnie to były: 2 cytrynowe, 1 wiśniowa, 1 truskawkowa), 500g brzoswkiń w syropie (po odsączeniu). Przygotowanie: Każdą
W kuchni u MonikiNa słodko i na szybko :) Składniki: 1 galaretka owocowa, 1 szklanka cukru, 1 szklanka wody, 4 białka jaj, 1 puszka mleczka skondensowanego (niesłodzonego), 1 opakowanie herbatników
Tradycyjna Kuchniabardzo łatwa odsłona deseru na urodziny dla dziecka w słoiku. Tym razem dzieci zamówiły sobie galaretkę, więc co zrobiła mama -galaretkę :) a że nadal w tematyce " Potwory i spółka", więc wybór kolorów nie należał do najtrudniejszych. Składniki: 2 agrestowe galaretki (ja użyłam Winiar) 200 ml śmietany 20 % niebieski barwnik 1 łyżka cukru pudru 1 laska wanilii Sposób przygotowania
Wielki apetytobowiązkowo słonecznik :) Moje uprawy doniczkowe też mnie zaskoczyły i rosną Relaks i pyszna kawka Nagroda od Gazety Lubuskiej za barszcz biały i drobiowe galaretki Czekolada zawsze dobra na wszystkie smutki Będą pyszne czekoladowe łyżeczki do deserów Kilka miseczek i łyżeczka z promocji Tesco Szał na lody, te z migdałami uwielbiam <3 A to nowa podkładka na stół
Magiczne Życie Martyszklanek ;) - wstawiamy je do lodówki. Na stężałą piankę wykładamy odsączone owoce. Przygotowujemy wedle przepisu na opakowaniu trzecią galaretkę i kiedy zacznie tężeć wylewamy ją na owoce. Wstawiamy znów do lodówki. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Gotowy deser dekorujemy ubitą śmietanką i posypujemy deserki startą czekoladą lub innymi dodatkami które mamy
W Moim Magicznym Domuszklanek ;) - wstawiamy je do lodówki. Na stężałą piankę wykładamy odsączone owoce. Przygotowujemy wedle przepisu na opakowaniu trzecią galaretkę i kiedy zacznie tężeć wylewamy ją na owoce. Wstawiamy znów do lodówki. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Gotowy deser dekorujemy ubitą śmietanką i posypujemy deserki startą czekoladą lub innymi dodatkami które mamy
W Moim Magicznym Domubitą śmietaną i bezikami. To taki wspaniały deser o tej porze roku, na przypomnienie sobie smaków Wiosny i Lata. Składniki: 0,5 śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru Mus truskawkowo-bananowy: 0,5 kg mrożonych truskawek 2 banany 2 łyżki cukru pudru sok z 1 mandarynki Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa bezy rodzynki (50 g) starta gorzka czekolada(...)łyżkami cukru pudru. Przygotować 6 pucharków i równo rozdzielić do każdego mus truskawkowo-bananowy. Na nim ułożyć śmietanę. Zastygniętą galaretkę roztrzepać widelcem i dodać do całości. Na koniec ułożyć beziki, rodzynki i wszystko posypać startą czekoladą. Deser można zajadać zaraz po przygotowaniu Smacznego
Gosia gotujeDziś przepis na pyszny i dobrze znany deser w nieco innej odsłonie. Jest to nieco "luźniejsza" wersja Panna Cotty. Idealna do podawania w pucharkach i wzbogacona malinową galaretką oraz białą czekoladą. Składniki: 200 ml mleka 3,2% 250 ml śmietanki 36% duża laska wanilii 1 tabliczka białej czekolady cukier do smaku (opcjonalnie) 2 łyżki żelatyny w proszku 1 galaretka malinowa(...)Namoczoną żelatynę wlewamy do garnka z resztą składników i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Galaretkę odklejamy delikatnie z talerza i wykrawamy z niej serduszka (używam foremek do ciastek). Jedną stronę powstałych serduszek DOKŁADNIE pokrywamy klejem spożywczym i przyklejamy do ścianek pucharków, w których będziemy podawać deser. Dociskamy, pozbywając się pęcherzyków powietrza i wlewamy ostudzoną, lecz wciąż płynną Panna Cottę. Pamiętamy
DominikaDolciZa oknem szarość. Mgła, zachmurzone niebo i ciągłe opady deszczu. Po liściach na drzewach ślad po woli ginie. Dopadają coraz częściej małe smuteczki. Więc
W kuchni Karmel-itkiPrzepis na ciasto biszkoptowe przełożone lekkim kremem jogurtowo-śmietanowym i bananami. Pyszne i efektowne! Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek szklanka mąki tortowej (250 g) 3/4 szklanki
e-PrzepisyKulinarneposiadają właściwości oczyszczające, odświeżające, moczopędne, przeczyszczające, wzmacniające, odtruwające oraz tamujące krwawienia. Mając 3 kg. czerwonej porzeczki, postanowiłam zrobić z niej galaretkę. Jest gładka, lekko kwaskowata, zdrowa i po prostu pyszna. Idealna do naleśników, gofrów, deserów i kanapek. Porzeczki są bogate w pektyny, tak więc nie potrzeba dodawać już żadnych cukrów żelujących. Składniki: 3 kg czerwonej porzeczki(...)pięknie czerwony sok. Jeśli lubicie, to możecie dodać do wyciśniętego soku trochę całych owoców. Wsypałam cukier. Gotowałam sok i mieszając co jakiś czas przez około 15 minut. Początkowo galaretka będzie miała płynną konsystencję. Tak jak pisałam, porzeczki są bogate w pektyny, dzięki nim p o ostudzeniu i wyjęciu ze słoiczków galaretka pięknie zgęstnieje. Pozostało już tylko przelewać gorący
potrawyregionalnenajskrytsze marzenia... Jest taki dobry :) kiedyś robiłam podobny ale z dodatkiem śmietany oraz mięty. Gdyby ktoś był ciekawy poprzedniego przepisu, oto link: deser z kiwi i miętąSkładniki masa:100 g masła2 op. kisielu cytrynowego1 opakowanie galaretki o smaku kiwki albo agrestu6 kiwiSkładniki mus:4 kiwi2 łyżki cukru pudruPonadto:paczka kwaśnych żelków1 kiwi - do dekoracjibiszkopcikiMasa: kisiele ugotować(...)galaretkę, dodać masło, wymieszać mikserem a następnie dodać kiwki pokrojone w kostkę. Wystudzić.Mus: 4 kiwi obrać, pokroić i zmiksować blenderem na jednolity mus. Dodać cukier puder by sos nie był zbyt cierpki. Na dnie pucharków układamy biszkopciki. Następnie zalewamy je masą. Na wierzchu polewamy musem z kiwi. dekorujemy plasterkami kiwi oraz żelkami.deser
Bon Appetit Małgorzatygalaretkowatej konsystencji), więc ten deser w moim wydaniu nie jest wegański. Ponieważ to "ciasto" jest niezwykle kaloryczne, postanowiłam zmniejszyć wartość energetyczną, robiąc spód z ryżu preparowanego. Zwróćcie uwagę, by deser postał w lodówce kilka godzin przed jego serwowaniem. Przestrzegam przed krojeniem większych kawałków - zjada się z wielką ochotą, ale za jakiś czas człowiek czuje się bardzo syty, a w przypadku(...)wyłożyć do tortownicy i równo rozprowadzić. Swój nerkownik robiłam w tortownicy o średnicy 26 cm, ale polecam mniejszą - wtedy deser będzie wyższy. Na spód ryżowy wyłożyć masę z nerkowców. Rozprowadzić równo, dociskając do dna. Na orzechy wyłożyć ścinającą się galaretkę. Ciasto przechowywać w lodówce. ----- Podobne: Śmietanowiec Ciasto "brązowa wiewiórka" Jagielnik piña colada
Weekendy w domu i ogrodziePyszne ciasto biszkoptowe ze śliwkami i masą budyniową. Troszkę pracochłonne, ale bardzo efektowne. Składniki: Biszkopt: 5 jaj szklanka cukru szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia
e-PrzepisyKulinarne