jakie lubię, czyli spód, który nie pokruszy się podczas krojenia i ilość żelatyny znacznie zmniejszyłam. W efekcie końcowym użyłam jej o połowę mniej, deser nadal świetnie zachowuje kształt, ale konsystencja bardziej przypomina mus, a nie czekoladową galaretkę, takie miałam skojarzenie po pierwszym razie. Tak czy siak, przepis jest wart polecenia, bo smak podbił kubki smakowe Młodego, a efekt końcowy podbił
Blondynka Gotujezjedli po obiedzie na deser i wpadliśmy na pomysł deseru truskawkowo-bananowego. Lekki i smaczny deser – polecam Składniki: - 3 serki homogenizowane waniliowe - 3 jajka - 3/4 szklanki cukru pudru - 1,5 łyżki żelatyny - 300 ml gorącej wody - 1 opakowanie bitej śmietany waniliowej - 1 galaretka - 250 gr truskawek - 2 banany Najpierw rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy i pozostawimy(...)banana i miksujemy. Masę wylewamy do pucharków. Drugiego banana kroimy na plasterki i wrzucamy do masy. Do 2 części masy dodajemy galaretkę, część truskawek i miksujemy a potem wlewamy na masę bananową i dodajemy pozostałą część truskawek. Gotowy deser możemy udekorować bitą śmietaną i truskawkami. Smacznego
Kuchenne Wariacjegalaretki truskawkowej (użyłam dwóch galaretek któe rozpuściłam w 650 ml wody z czego około 200 ml galaretki odlałam do pucharka wrzuciłam truskawki i mój Stasiu był zachwycony deserem:)) 500 ml gorącej wody dodatkowo : 500 g truskawek 8 herbatników 1 łyżka cukru trzcinowego Wykonanie : Biszkopt : Oddzielamy białka(...)wkładamy do rozgrzanego piekarnika (góra-dół). Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Pianka: Na biszkopcie układamy umyte i osuszone truskawki (bez szypułek). Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia (mają być płynne, ale nie ciepłe).Śmietankę ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy do niej płynne galaretki i miksujemy. Piankę wylewamy na biszkopt z truskawkami
cucinarePrzepis na 6 sztuk :) SKŁADNIKI: 1 galaretka pastelowa lychee coctail 1,5 szkl wody 1 puszka mandarynek (312g) 1 puszka brzoskwiń (410g) 400g śmietany 30% 2
Dziś Ja gotujeGalaretki przygotowane w ten sposób są bardzo efektowne. Jest to fajna propozycja np. na przyjęcie dla dzieci. Sama galaretka jest już dla wielu maluchów atrakcją, a jeśli jeszcze podamy ją w niekonwencjonalny sposób to efekt murowany. Do przyrządzenia tego deseru można użyć również skórek z innych cytrusów (cytryny, grejpfruta, mandarynki). Wszystko zależy od naszej fantazji:) Zatem skomponujmy coś pięknego
Krokusowy DomSkładniki: ok 1/2 kg truskawek 1 galaretka truskawkowa 400 g serka homogenizowanego 1 jogurt naturalny 1 puszka papai w syropie 2 łyżeczki cukru Przygotowanie: Truskawki posypać
czarrna od kuchniPyszne ciasto z bananami i galaretką. Idealne do kawy. Przyda się na te długie i coraz zimniejsze wieczory. No troszkę cukru jeszcze nikomu nie zaszkodziło!
Magiczne Życie MartyDelikatny biszkopt,pyszna warstwa jabłek w galaretce przykryta masą budyniową - rewelacyjne ciasto zarówno do niedzielnej kawusi jak i na świąteczny stół.
Niespełnione zdolności kulinarneDziś była próba wypiekania mazurka z galaretką. Kupiłam mrożone żurawiny. Wyszedł smaczny- jednak muszę bardziej obciążyć dno, bo ciasto się wybrzuszyło. Ja nie jem
AZgotuj!Sweet dessert with fruit. Składniki. 1 galaretka cytrynowa 250 ml mleka skondensowanego 3 owoce kiwi 1 szkl. malin Wykonanie. Galaretkę rozpuścić w połowie ilości podanej na
Kulinarny karnet Christopheraużyć jogurtu greckiego lub naturalnego plus żelatyny, deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę 20 na 35 cm, ale ciasto wyszło bardzo płaskie, proponuje formę 24 na 24 cm: Spód: 200 g herbatników Warstwa serowa: 500 g sera trzykrotnie mielonego (u mnie ser z wiaderka z Piątnicy)* 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 500 ml śmietany cukier
moj przepis naDeser, który powstał gdy myślałam nad tym jakby tu wykorzystać serek homogenizowany, który zalegał w lodówce, a którego termin przydatności do spożycia dobiegał końca. No i wymyśliłam - krem na bazie białej czekolady i właśnie tegoż serka :). A co pasuje do takiego kremu? Oczywiście truskawki i galaretka :). Ale inne sezonowe owoce ( a także te z puszki ) również świetnie się tu odnajdą(...)wówczas słodszy, lecz to już kwestia gustu :). Mnie odpowiadał taki nieprzesłodzony, lekko kwaskowy. Deser nawiązuje do klasycznego angielskiego deseru Trifle , ale tylko nawiązuje - to bowiem taka moja wariacja na temat ;). Polecam :). Składniki na 4 spore pucharki*: truskawki ( lub inne owoce ) 1 galaretka truskawkowa ( lub inna, w zależności od użytych owoców ) biszkopty, okrągłe lub podłużne 400 g serka homogenizowanego naturalnego
Opowieści z piekarnikaPrzepis na pyszne ciasto murzynek z cytrynową bitą śmietaną i polewą czekoladową. Ciasto jest proste do wykonania, a prezentuje się efektownie. Składniki: Ciasto: 250 g masła
e-PrzepisyKulinarnegalaretek w proszku nauczyłam się je robić sama. Moje galaretki są więc naturalne w smaku i w kolorze. Ciasto z galaretką to hit lata! Przyrządzam je na ogół spontanicznie bez okazji. Po prostu jako letni deser…ale wczoraj był szczególny dzień, bo mój syn obchodził swoje 25 urodziny. To jedno z ciast, które było na jego liście oczywiście oprócz
codojedzeniana średnią tortownicę : - 1 kilo zmielonego twarogu - 4 jajka - 1 laska wanilii - 3 czerwone galaretki - 1 zielona galaretka - 2 łyżki żelatyny - 7 łyżek cukru pudru
Pasje Jolkimożemy zrobić pyszny mus i użyć go do tego pysznego deseru. Deser jest lekki za sprawą serka homogenizowanego i delikatnego musu , a najlepiej smakuje, gdy jest schłodzony, dając nam już w kwietniu przedsmak lata :) SKŁADNIKI (na 4 porcje) 1 opakowanie serka homogenizowanego 300-400g 1 opakowanie galaretki (użyłam cytrynowej) 1 opakowanie cukru waniliowego kilka łyżek bakalii (użyłam: orzechów włoskich(...)stężenia. Ser mieszamy z cukrem waniliowym i bakaliami. 2/3 tężejącej galaretki dodajemy do sera i mieszamy, a potem przekładamy do pucharków. Pozostałą galaretkę mieszamy z musem truskawkowym i dodajemy do pucharków. Pucharki umieszczamy w lodówce, aby całość deseru stężała. Najlepiej smakują schłodzone
ZofianaDesernik – czyli szybki i prosty deser z twarogu :) Desernik z winogronami – Składniki: 1kg twarogu w wiaderku Winogrona – ok. 30 sztuk Galaretka agrestowa – 3 opak. Wrzątek 300ml Cukier – 10 łyżek Desernik z winogronami – Wykonanie: Winogrona umyć, osuszyć. Galaretki agrestowe wsypać do miseczki, zalać wrzątkiem, dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia. Twaróg wymieszać z cukrem(...)galaretki już się ostudzą, dodać je do twarogu i mieszać do połączenia się w jednolitą masę. Do pucharków włożyć po kilka winogron. Zalać je masą serową. Odstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała. Wierzch deseru można ozdobić owocami. Smacznego! The post Desernik agrestowy z winogronami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje