
Przepis na : deser
Dziś była próba wypiekania mazurka z galaretką. Kupiłam mrożone żurawiny. Wyszedł smaczny- jednak muszę bardziej obciążyć dno, bo ciasto się wybrzuszyło. Ja nie jem mąki- zjedli moi chłopcy. Smakowało bo poszedł w 10 minut. Fakt - duży to on nie jest;) Ciasto szklanka mąki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka śmietany żółtko 1/3 kostki masła zimnego Zagnieść ciasto z podanych składników i schować do lodówki na 30 minut. Potem rozwałkować dość cienko, wyłożyć formę, obciąż ciasto z wierzch... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...