deser owocowy - 1956 przepisów (strona:49/131)

Granola owocowa 183

Kolejny przepis na granolę tym razem owocową, bardzo zdrowy, pełny witamin i składników odżywczych posiłek. Granolę możemy używać jako dodatek do mleka, jogurtu, deserów, ciast czy jako bazy do wypieku ciastek. Szczerze polecam! składniki: - płatki owsiane - opakowanie - płatki jęczmienne - opakowanie -  po 3 garście rodzynek, suszonych śliwek, moreli, daktyli (pokroić na małe kawałki) - 4 łyżki pestek z dyni - 4 łyżki

SMYKWKUCHNI
Czy lody odchudzają? 318

rewelację na czynniki pierwsze.  KALORYCZNO ŚĆ LODÓW Zacznę od podstaw. Na rynku mamy wiele rodzajów mrożonych deserów, ale najważniejsze i najbardziej popularne to: Sorbety i lody wodne - są to lody złożone w dużej mierze z soków lub przecierów owocowych, zazwyczaj z minimalną ilością tłuszczu, ale za to dużą zawartością cukru Mleczne - składają się z mleka, żółtek, jaj, cukru(...)dużą ilością kalorii. Tymczasem niektóre z nich w porównaniu z czekoladami czy batonami wypadają całkiem korzystnie. Wszystko za sprawą sporej zawartości wody i powietrza. Ogromna różnorodność rodzajów wśród tych deserów lodowych sprawia jednak, że znacznie różnią się od siebie kalorycznością. Najmniej kaloryczne są lody wodne i sorbety, zaś najbardziej lody mleczne i śmietankowe, z dodatkami takimi jak bita śmietana, wafelek

Powiedz dietom nie
Egzotyczna sałatka owocowa 270

Dzisiaj tylko kalendarz pokazuje nam, że to pierwszy dzień lata, a pogoda wtenczas płata figle. Dlatego też w ten pochmurny dzień postarajmy się wprowadzić trochę słońca

Food Square
Tęczowe owoce w szampańskiej galaretce 134

miałam jeszcze w planie dodać morele, kiwi i mandarynki, ale po prostu się nie zmieściły. Deser ze względu na użyte wino musujące jest dość wytworny i niecodzienny. Zamiast galaretki szampańskiej można użyć zwykłej owocowej i wtedy takie owoce mogą zajadać również dzieci. Pucharek w każdej wersji można udekorować kleksem bitej śmietany. Składniki

To co kocham
Kruchy ze śliwkami 192

Bardzo dobre ciasto. Ogólnie to ciasto jest dobre do wielu dodatków owocowych, dlatego nie zaskoczyło mnie to, że ze śliwkami smakuje wręcz idealnie. Polecam wypróbować, zwłaszcza

Gotuję Testuję
Jagodowe placuszki jaglano-ryżowe 135

Sezon na jagody się kończy, ale również można zastąpić je borówką amerykańską. Świetne zestawienie stanowią mąka jaglana i ryżowa. Mąka jaglana sprawia, że placuszki są bardzo

Truskawkowa Fiesta
Lody bananowe z syropem ZERO KALORII 175

Pogoda za oknem nas rozpieszcza, temperatura wzrasta, ale organizm potrzebuję się ochłodzić. Polecam do przygotowania lody bananowe z syropem Zero Kalorii . Nie dość, że są niskokaloryczne

Truskawkowa Fiesta
Omlet ryżowy z truskawkami i syropem zero kalorii 210

W końcu rozpoczął się tegoroczny sezon na truskawki! Te owoce można umieszczać dosłownie w każdym daniu. Ja przygotowałam po raz kolejny omlet ryżowy, ale z dodatkiem

Truskawkowa Fiesta
Jak zrobić kruszonkę? 85

Od czasu do czasu lubię przygotować coś słodkiego, chrupiącego i najlepiej owocowego, niezależnie od pory roku. Dzisiaj powstało owocowe crumble , czyli owoce pod kruszonką . Do kruszonki

Moja smaczna kuchnia
Ciasteczka jak z McDonald's 223

Żyjąc w szybkim tempie, czasami nie mamy możliwości przygotowania wykwintnych deserów. W karnawale, te wypieki, odkładamy na drugi plan, przygotowując trochę bardziej kaloryczne smakołyki. Dzisiejszy przepis

Słodkie Przyjemności
Zimowa panna cotta ryżowa 121

Pyszny, delikatny deser ryżowy z owocami. Składniki: ¾ szklanki ryżu 1 szklanka mleka 1 łyżeczka tłuszczu 2 łyżki cukru 1 galaretka owocowa 1 szklanka mrożonych owoców ½ szklanki śmietanki sól do smaku Wykonanie: Ryż ugotować na mleku z dodatkiem cukru, soli i tłuszczu. Galaretkę przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu, ostudzić i ubić ze śmietanką. Gdy zacznie gęstnieć wymieszać z ryżem i odsączonymi

Tradycyjna Kuchnia
Lekkie wina na jesienne dni.... 169

Mnie zachwyciło urokiem prostoty. Charakteryzuje się bladoróżową barwą i żurawinowo-wiśniowym bukietem.  Przyjemnie drażni nasze podniebienia, pozostawiając lekko owocowy posmak. Jest to wino znakomicie zharmonizowane  i orzeźwiające.  Sprawdzi się świetnie do potraw pikantnych, makaronów a także  deserów lub samodzielnie jako aperitif.  Uwydatni charakterystyczny smak serów w szczególności sera feta, gouda i pleśniowych, przyciąga wzrok żywymi

Wanilia i Kardamon
Ciasto na herbacie Earl Grey z owocami i kremem budyniowym 195

To ciasto na czarnej herbacie jest ciekawym urozmaiceniem owocowych ciast robionych najczęściej na jasnym biszkopcie. Nasączone dodatkowo herbatą z cytryną i rumem ciemne ciasto jest wyraziste

Karo in the Kitchen
Rabarbar z jabłkami pod wegańską migdałową kruszonką 226

przez większość z nas ze smakiem dzieciństwa (tak, tak ten kompot!). Ich orzeźwiający, kwaskowaty smak idealnie sprawdza się w słodkich deserach. Dziś kawałki rabarbaru w godnym towarzystwie jabłek postanowiłam posypać grudkowatą migdałową mieszanką. Gorące, wydobywające się podczas pieczenia owocowe soki wspaniale smakują się ze słodkimi grudkami kruszonki. Uważam, że dodatek słodkiej, roślinnej śmietanki (w celu dopełnienia całości najlepiej migdałowej

Roślinna - blog wegański