deser owocowy - 1956 przepisów (strona:58/131)

Wiosenny numer Małopolskiego Apetytu! 160

Dzień dobry! Wiosna już się chyba u nas zadomowiła, wszystko się zieleni, wiele owocowych drzewek już kwitnie, więc czas na nowy numer naszego lokalnego magazynu! Wiosenny Małopolski Apetyt jak zawsze jest pełny inspiracji. W tym numerze królują szparagi, rzodkiewka, zielone desery, kiełki i zielone listki. Ja jak zwykle przygotowałam recenzje nowości wydawniczych, a ponadto zdjęcia tytułowe do artykułu o rzodkiewce

Pora coś zjeść
Koktajl jabłkowo - pomarańczowy 154

Kolejny dzień tygodnia i kolejny przepis koktajlowy do kolekcji. Nie liczę dokładnie, ale myślę, że przepisów na owocowe napoje na blogu jest już ponad 25

Moja smaczna kuchnia
19 przepisow na koktajle 159

Najchętniej każdy dzień zaczynam od koktajlu. Woda, herbata czy kawa nie są dla mnie tak smaczne jak owocowe, na bazie jogurtu czy maślanki, domowej roboty koktajle

Moja smaczna kuchnia
Sernik bardzo czekoladowy 256

  Uwielbiam serniki – w każdej postaci. Na zimno, na ciepło, owocowe, czekoladowe, z galaretką i z owocami… aż mi ślinka cieknie. Ale jak tu zjeść sernik

Jak gotować i nie zwariować
OWSIANE CIASTECZKA Z JAGODAMI GOJI 202

właściwości jagódek. Myślę,że wystarczy. Można je jeść same jako przekąskę witaminową;-) Pysznie smakują w deserach, ciastach jako dodatek do koktajli i dżemów.  Są idealnym składnikiem musli, owsianki czy dodatkiem do wszelakich placków. Ja dodaję je do herbaty, która smakuje wtedy pysznie owocowo. Postanowiłam wykorzystać te zdrowe i piękne owoce i upiekłam z nimi pyszne   owsiane ciasteczka

potrawyregionalne
Tarta ze śliwkami i winogronami pod owocową pianką. 136

     Dziś mam dla Was przepis na znakomitą, kruchą, maślaną tartę ze śliwkami, winogronami, słodką galaretką i owocową, puszystą pianką. Ciasto jest pyszne, idealne

Rozpustne gotowanie
Deser truskawkowy z lodami 140

Dzisiaj prosto, szybko i bez cukru. Za to totalnie owocowo. Krótko, bo w tym przepisie nie potrzeba zbędnych słów. Smacznie, bo kto z Was nie lubi truskawek. Kolorowo, bo w końcu prawdziwa, słoneczna wiosna. Zapraszam na deser truskawkowy z lodami! Składniki na 2 porcję: 5-6 kostek lodu  400 g świeżych truskawek lody w ulubionym smaku - najlepiej waniliowe

Słodkie Przyjemności
LODY 168

Lody kojarzą mi się z wakacjami i z dziecinnych lat wspomnieniami. Teraz lody mamy smakowe, delikatne, śmietankowe, owocowe, kawowe, balonowe……….smerfowe. Od smaków, wzorów i kolorów

Moniki Smakołyki
Zaproszenie do Poznania na set degustacyjny w Piano Bar 170

kuchni Roop Lal Balu była langusta z sosem homarowym i kawiorem wędzona dymem z drzewa owocowego. Przyniesiono je pod szklanymi kloszami, po których uniesieniu uniósł się nad stołem obłoczek dymu. To danie Nr 1 wg Piotra.   Na koniec podano nam typowo włoski deser: krem carmel z kokosową pianką z bitej śmietany, dla mnie ciut za słodki, dla Piotra idealny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z Malinami i Jeżynami z Pysznym Domowym Kremem Budyniowym oraz Galaretką 201

Przepyszna tarta z kremową masą budyniową z aromatycznymi malinami i jeżynami oraz orzeźwiającą galaretką. Ciasto idealne na letnie dni i świetny pomysł na wykorzystanie sezonowych owoców przy tworzeniu deserów. Tarta z Malinami i Jeżynami z Pysznym Domowym Kremem Budyniowym i Galaretką - Składniki: Kruche Ciasto: 150 g mąki tortowej 100 g masła (zimnego) 1/3 szklanki cukru żółtko 1-2 łyżki śmietany(...)szklanki cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej cukier waniliowy 170 g masła w temperaturze pokojowej ok. 200 g malin ok. 200 g jeżyn galaretka owocowa (najlepiej malinowa) Tarta z Malinami i Jeżynami z Pysznym Domowym Kremem Budyniowym i Galaretką - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło drobno siekamy. Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy i umieszczamy w lodówce

Słodka Strona
Konfitura z aronii 178

Uważacie, że aronia jest kwaśna i mało soczysta? To prawda... Artykuł Konfitura z aronii pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Torcik brzoskwiniowy z bezami bez pieczenia 2777

czasu na stygnięcie budyniu, jego wykonanie zajmuje jedynie około 20 minut. To ciasto - to wyśmienity deser z delikatnym biszkoptowym spodem i brzoskwiniowo-bananową masą, pokrytą delikatną bitą śmietaną i bezami. Polecam :) Składniki na spód: 200 g pokruszonych biszkoptów  100 g masła  Masa owocowa: 0,75 l soku bananowego  2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru  1 łyżka

Świat Ciasta
MarChEwKowo- RabArBaROwe CiastEczKa 191

Składniki: ciasto: 3 marchewki 4 łyżki cukru trzcinowego 1 kubek mąki 0,5 kostki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Galaretka: 0,5 słoiczka dżemu

Luźna Kuchnia