Odliczanie do rozpoczęcia Euro 2016 trwa. Przygotowałam menu, które z powodzeniem sprawdzi się podczas kibicowania ulubionej drużynie. Nieskomplikowane, każdy znajdzie coś dla siebie, nawet Ci najmłodsi
Moja smaczna kuchniaZnalazłam je w wielkim zakurzonym kufrze na strychu. To było wiele lat temu. Teraz niektóre z nich mają już ponad sto lat. Rysunki. Niezwykłe mechanizmy, projekty
KUCHARNIAKocham naleśniki! A te są po prostu mistrzowskie i muszę przyznać, że chyba najlepsze jakie jadłam w życiu - niebo w gębie! <3 Kokosowy szał trwa
Cooking MonsterSłodycze mają ogromną moc. Pocieszania, przepraszania, podziękowania. Reklamy nauczyły nas, że czekoladkami i słodyczami można wiele powiedzieć, ale i poprawić sobie humor. Jest jakiś lepszy kulinarny
Karo in the KitchenWitajcie!, chciałem poruszyć temat produktu dość powszedniego i bez którego wiele śniadań straciło by urok a więc herbaty. Mowa tu o ekspresowych wersjach które są szerzej
Kuchnia PROzdrowotnaŚniadanie to podstawa. O ile pierwsze jemy zwykle w domu, drugie zabieramy ze sobą do pracy czy szkoły. Zadbałam o to, aby każdy znalazł dla siebie
Moja smaczna kuchniadębowych beczkach a następnie 24 miesiące w butelce. Nos jest intensywny, trwały, dominują nuty czerwonych owoców (wiśni, jeżyn) suszonych ziół, przypraw ( pieprz, jałowiec, gałka muszkatołowa). Usta są świeże, owocowe, z nutami warzywno-balsamicznymi. Wino jest gładkie, jedwabiste, eleganckie a tanimy bardzo ładnie wtopione. Bardzo smaczne wina. Według mnie lepszy- ciekawszy jest rocznik 2006 SATOR – Pomaia (Pisa) to 30-hektarowe gospodarstwo(...)bardzo szybko do wrzenia, dzięki czemu można skoncentrować i wydobyć najlepsze zapachy i aromaty z wyśmienitych sycylijskich win. Były bardzo smaczne. I w ten sposób dotarliśmy do słodkich deserów. Mieliśmy okazję spróbować rzemieślniczych czekoladek Tartufo Dolce i Tarocco których producentem jest firma Blanghe z piemonckiej Alby. Firma powstała w 1977 roku w samym centrum Piemontu
królestwo garówNa Facebooku Marysia z bloga Gruszka z Fartuszka ogosiła niby to taki mały konkursik,w którym proponowała możliwość towarzyszenia jej na Laboratorium Smaku w czwartek,9
W kuchni Karmel-itki