Nasionka chia, czyli inaczej szałwia hiszpańska to prawdziwa bomba zdrowia. Warto je włączyć na stałe do diety ponieważ są bogatym źródłem kawsów tłuszczowych Omega 3 i
DefinicjaSmakuNie wiem czemu na blogu nie pojawił się jeszcze żaden przepis na muffinki, więc kiedyś musi być ten pierwszy raz... oto są - jogurtowe pyszności z fioletowymi
Cooking MonsterDeser Pavlova to nic innego jak rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami. Smakosze bez, a wsród nich jestem i ja wiedzą o czym mowa. Bardzo prosta w wykonaniu a efekt smakowy zaspokoi najbardziej wymagających. Beza jest delikatna, chrupka z zewnątrz a idealnie piankowa wewnątrz. Do kremu pokusiłam się użyć bitej śmietany i serka mascarpone. Natomiast owoce(...)karmel nam się ponownie rozpuści. Dodajemy owoce i około 3 minut dusimy. Wykonanie: Bezę wykładamy na paterę. Do środka nakładamy krem. Na krem układamy owoce razem z sosem owocowym. Beza gotowa jest od razu do spożycia. Przechowujemy w lodówce. Samą bezę bez kremu możecie przygotować dzień wcześniej. The post Pavlova z Karmelizowanymi Owocami appeared first on Made
Made By Mom And Sonpozostało jeszcze sporo czasu, to nic nie stoi nam na drodze aby korzystać z panującej w koło atmosfery i wieczorami tworzyć przyjemny nastrój z gorącą czekoladą i korzennymi smakami deserów. Zapach cynamonu zimą to warunek konieczny - przynajmniej w moim domu. Dlatego aby Was zainspirować zaproszę dziś na tartaletki z cynamonową bezą i ciągnącym się koglem moglem. Polane sosem żurawinowym wprawiają(...)minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 130`C i pieczemy kolejne 20 minut. Po tym czasie otwieramy piekarnik i pozostawiamy do ostudzenia. Podajemy polane rozpuszczoną czekoladą lub sosem owocowym
Słodkie PrzyjemnościSą różne Teściowe. Kawały o nich krążą niesamowite, a niektóre wręcz groteskowe. Dowcipy z tej serii - choć czasem bardzo śmieszne są fantastycznym źródłem i
Kuchnia po mojemumojprzepisna.pl | Leśny skrzat Ciasto, które wymyśliłam na podstawie zawartości lodówki i zamrażarki. Ciasto robi się szybko, nawet bardzo szybko, pod warunkiem, że dzień wcześniej upieczemy biszkopt
moj przepis naTakie zjawisko jak długi weekend jest mi znane tylko w teorii, ale wiem, że wielu może się nim cieszyć na przeróżne sympatyczne sposoby. Wyjazdy, wędrówki
zadanie-gotowaniemięs, zup, ryb, pasztetów i sałatek. Zielony lub czarny kardamon można też doda do gulaszu z wołowiny i ... bigosu. kardamon biały - to wybielony zielony kardamon, używany jest głównie do deserów i pieczywa. kardamon czarny - jest bardziej aromatyczny od wyżej wymienionych, ma charakterystyczny lekko wyczuwalny zapach dymu i stanowi główny składnik mieszanki garam masala. Dodaje się go też do pikantnych potraw(...)zamienniki stosuje się głównie do serów twarogowych.. Proszek do pieczenia Można zastąpić sodą oczyszczoną jeżeli w przepisie występują składniki o kwaśnym odczynie np. takie jak jogurt, maślanka, soki owocowe (zwłaszcza z cytrusów), jabłka, miód, melasa, ocet, kakao, ciemny cukier itd Przelicznik 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej to równowartość 1 łyżeczki proszku do pieczenia Domowy proszek do pieczenia Składniki soda oczyszczona
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataŻyjemy w wieku przemysłu, elektroniki i osiągnięć naukowych. Świat rusza do przodu, a kobiety stoją w miejscu. Przed lustrem. Tymczasem przeciętny facet spędza w toalecie 396
ladykitchenkwestii jedzenia. Wielu osobom spoza blogowego światka wydaje się, że bloger kulinarny to ktoś, kto jada tylko bliny z kawiorem,szlachetne sery z żurawiną, trufle, a wszystko zagryza deserami z płatkami złota i zapija drogimi winami czy szampanem. Nic bardziej mylnego! Bloger kulinarny to człowiek jak każdy inny - chodzi do pracy lub jak ja, studiuje, żyje codziennym rytmem. Co prawda(...)układam na ręczniczku papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Z każdym następnym naleśnikiem postępuję tak samo. Najbardziej lubię naleśniki z zimnym jogurtem, posypanym cukrem lub z odrobiną dżemu owocowego. Oczywiście, można zrobić również wytrawne nadzienie - przepis jest uniwersalny. SMACZNEGO! A Ty jakie dodatki lubisz najbardziej? Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiMiód lawendowy i sól. Nie, to nie jest kosmiczne połączenie. To jest połączenie które idealnie smakuje właśnie w postaci lodów. Gładkich, kremowych, mocno śmietankowych. Domowe lody
Karo in the KitchenNaszło mnie dziś na babeczki, a że usilnie się redukuję, to postanowiłam zrobić je nie dodając cukru, tylko wykorzystać cukier naturalnie występujący w owocach
greenscarfDzień dobry, Zgodnie z zapowiedzią, w Chilli, Czosnek i Oliwa znowu będzie na słodko:) W ostatni weekend, na pożegnanie sezonu truskawkowego, przygotowałam rustykalną tartę w stylu
Chilli Czosnek i Oliwawtopione a ciało umiarkowane. Wino konkretne, do konkretnych dań z grilla – karkówce czy kiełbasie z ogniska na pewno da radę. Château Haut Claribès Bordeaux 2012 (19,99 zł). Bardzo owocowe. Intensywna wiśnia i śliwka, troszkę beczkowej wanilii. Taniny przyjemne, nieagresywne. Smaczne i przyjemne wino w dobrej cenie. Absolutnie najlepszym czerwonym winem jest Château Taffard de Blaignan Médoc(...)smaku jest zdecydowanie słodkie (zawiera 120 gram cukru na litr) choć nieco większa kwasowość spowodowałaby że byłoby nieco „żywsze”. Bardzo dobre wino w bardzo dobrej cenie. Poleca ny do deserów, podczas degustacji tworzył parę z creme brulee. Wina próbowaliśmy na degustacji prasowej zorganizowanej przez Lidl. Degustacja odbyła się w restauracji dwie trzecie m editerranean fusion
królestwo garówPrzepis zainspirowany TYM filmikiem. :) Sezon truskawkowy w pełni, więc na blogu pojawi się sporo przepisów z ich wykorzystaniem. W planach są bułki słodkie i domowej roboty
Cooking Monster