Składniki: – 1 i ¼ szklanki maki orkiszowej – 1 szklanka cukru pudru – 3 jajka – ¾ kostki masła bez laktozy – ½ szklanki śmietany bez
I LOVE LIFEOstatnio po internecie krąży przepis na ciasto 3 bit z truskawkami. Spodobał mi się pomysł i oczywiście postanowiłam je zrobić. Z małymi zmianami, gdyż moje ciasto
Pani na deserMój mąż jest wielkim miłośnikiem wszelkiego rodzaju galaretek – owocowych, żeby nie było, czy budyniów. Kompletnie oszalał na punkcie deserów w Hiszpanii, które są połączeniem właśnie
Mieszam w GarnkuCiasto z herbatników, z owocami i pomarańczową galaretką. Pyszne ciasto bez pieczenia. Edyta Guhl. Pyszne ciasto z herbatników z galaretką pomarańczową i domowym kremem
dolcevitainmykitchenW minionym tygodniu już czterokrotnie upiekłam muffiny. A to dlatego, że szybko się je robi. Jemy je na śniadanie. Są bez cukru, bez glutenu
AZgotuj!Tęczowo -pastelowe kolory zawitały w mojej kuchni. Ciasto, które dzisiaj prezentuje jest fantastyczne i to z kilku powodów. Deser nie wymaga pieczenia, a i samo
vaniliowoczekoladowaJutro mój syn zostanie pełnoprawnym uczniem szkoły podstawowej, czyli ślubowanie pierwszoklasistów tuż,tuż . Z tej okazji postanowiłam zrobić deser, którego nie jadłam już od wieków. Kiedyś
Ciasteczkowy Potwórbazie kaszy jaglanej i tak stężała na tyle, że mogłam podzielić ciasto na kawałki i trzymało ono swój kształt. Deser jest sycący, słodki i idealny do kawy – myślę, że każdemu przypadnie do gustu. Jagielnik jest wegański, bezglutenowy i bez cukru. Do posłodzenia wykorzystałam ksylitol, a dodatkowa słodycz to oczywiście karmel z daktyli, wzbogacony orzechową nutką i posypką(...)szklanka dowolnego mleka (roślinnego lub zwykłego) 1 szklanka wody 1 puszka dobrze schłodzonego mleczka kokosowego 5 łyżek niesiarkowanych wiórków kokosowych 5-6 łyżek ksylitolu Karmel daktylowy: 1 szklanka daktyli bez pestek 2 łyżki masła orzechowego dobrej jakości szczypta soli do dekoracji: orzeszki ziemne niesolone Kaszę jaglaną przepłukać i gotować (najlepiej pod przykryciem) około 15 minut, do wchłonięcia całego płynu
FitkotOetkera "Ciasta na zimno" wydawnictwa Weltbild. W tej książce znajdziecie wspaniałe przepisy na torty, rolady oraz torciki lodowe. Każdy znajdziecie w tej książce wiele wspaniałych alternatyw na ciasta bez pieczenia!Składniki: 300 ml jogurtu naturalnego, 100 ml śmietany 18 %, 16 g cukru waniliowego, 3 łyżki cukru, ok. 20 czereśni, 1/2 opakowania granulowane otręby, do posypania: karmel z wanilią(...)waniliowy. Na dno szklanek wsypujemy granulowane otręby, następnie pokrojone w kosteczkę czereśnie i krem jogurtowy. Powtarzamy jeszcze raz takie warstwy, tak by zakończyć kremem jogurtowym. Na samym końcu posypujemy deser karmelem z wanilią i dekorujemy czeresienką. Ta wspaniała podstawka pod deser to jest Gorący chłopak ze sklepu z prezentami GodsToys.pl , wspaniale sprawdza się nie tylko jako podkładka
Aga w kuchniTo jedno z prostszych i szybszych do wykonania ciast. Wraz z pieczeniem, jego przygotowanie zajmie nam mniej niż godzinę. Ciasto to robi się na bazie
Dieta bez mlekaProziaki to rodzaj pieczywa z dodatkiem sody. W moich stronach są bardzo znane, gdyż są Podkarpackim specjałem . Nasze babcie wypiekały proziaki na blasze pieca kuchennego. Można
Pani na deserStefanka to już u nas niemal tradycja ;) pojawia się prawie na każde Święta ;) a ja upiekłam bez okazji :) Kruche placki miękną pod wpływem masy, dlatego
Kolorowy PrzepisownikKażdy z nas ma pewnie swoje awaryjne wypieki, takie których jest pewny. Dla mnie to pieczenie bezy. Szybkie, proste, bezproblemowe. Zawsze nadmiar białek mrożę i
Plate of Joybez pieczenia, do jego wykonania zabierałam się około 2 lata ; ) Początkowo miałam zrobić je na zwykłych maślanych herbatnikach jednak w Biedronce znalazłam obok tradycyjnych i kakaowych herbatniki pełnoziarniste i był to strzał w dziesiątkę, teraz nie wyobrażam sobie robić tego ciasta na innych ciastkach! Robiłam w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm. Przy wykonaniu tego deseru(...)trzeba pamiętać aby na ostatnią warstwę nie dawać kiwi, ponieważ zwykła galaretka się nie zetnie, chyba że dysponujecie galaretką bez żelatyny. Czytaj więcej
PychotkaaaPorcje 15 Soczyste brzoskwinie to smak pełnego lata, słodki zapach i sok cieknący po rękach. Mają wspaniały, orzeźwiający smak. Najchętniej jemy je na surowo, bez dodatków, ale warto przygotować z nich oryginalny deser. Na niedzielne popołudnie przygotowałam delikatne i lekkie ciasto pełne brzoskwiń. Robi się je na prawdę szybko i niestety równie szybko znika. Drukuj Czas przygotowania(...)kremówki 100 g cukru pudru ** 1,5 łyżeczki żelatyny Mus brzoskwiniowy 600 - 650 g dojrzałych brzoskwiń * 1 galaretka brzoskwiniowa Przygotowanie Spód Formę o wymiarach 26x18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka rozdrabniamy w blenderze. Masło rozpuszczamy, dodajemy do ciastek i mieszamy łyżką do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Masę przekładamy do formy, dokładnie dociskamy masę do formy i wyrównujemy. Gotowy
Wędrówki po kuchni