deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:172/640)

Serniczki pieczone w kokilkach z wafelkami Lusette. 160

minut plus pieczenie i studzenie, można więc je przygotować na szybki deser lub gdy niespodziewanie spodziewamy się gości, a chcemy ich poczęstować czymś pysznym. Do przygotowania tych serniczków użyłam pysznych wafelków od  http://lusette.pl/ . Zapraszam:)   http://lusette.pl/   Składniki: Masa serowa: 25 sera białego półtłustego 2 jajka 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra(...)kokilek w równych porcjach wsypujemy pokruszony wafelek o smaku czekoladowym. 5. Następnie nakładamy do każdej kokilki masę serową. 6. Na masę serową wsypujemy pokruszony mleczny wafelek. 7. Serniczki pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 40 minut. Upieczone serniczki będą lekko zrumienione i będą lekko odchodziły od ścianek kokilek. 8. Upieczone studzimy i podajemy. 9. Smacznego. Rady: Z przepisu wychodzi

Izabelawkuchni
Bezowy tort z konfiturą różaną i truskawkami 225

niewielkim dodatkiem konfitury z płatków dzikiej róży. Nadała charakterystyczny aromat całemu deserowi, a truskawki przełamały słodycz. Bezy najlepiej przełożyć w dniu podania, gdyż są wtedy najbardziej chrupiące, a kolor kremu delikatnie różowy. Zdjęcia robiłam na drugi dzień i kolor jaki był dzięki róży niestety się ulotnił :( BEZY: 5 białek (250ml) szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżeczka octu winnego KREM(...)zakryć kremem. Podobnie postępować przy kolejnych bezach. Na końcu obłożyć tort połówkami truskawek. Podawać schłodzone. Smacznego :) RADA: Na jednej blaszce suszyłam dwie mniejsze bezy, a na drugiej jedną największą. Bezy najlepiej wysuszyć wieczorem i pozostawić na całą noc w lekko uchylonym piekarniku. Kategoria: Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Desery , SŁODKO , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: kremówka

https:KKuchniaMniam
Beziki 161

tego przepisu korzystałam już niejednokrotnie i śmiało mogę Wam go polecić. Bezy są pyszne i doskonale nadaję się do przełożenia kremem. U mnie znikają bez dodatków, ale jak zdążę - robię z nimi lody, różne desery i ciasta.   2 białka (z dużych jajek) 1/2 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 szczypta soli   Białka (*) ubić na sztywno(...)rękawa cukierniczego przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. (Między bezikami powinny być odstępy.) Piec (w rozgrzanym piekarniku ) 60-100 minut w 110 stopniach. (****) Bezy ostudzić w piecyku przy uchylonych drzwiczkach. (Czas pieczenia/suszenia zależy od piekarnika. W między czasie można sprawdzać stopień zapieczenia bez.)   (*) Białka, które posiadają temperaturę pokojową sprawią, że piany będzie więcej (objętościowo).  (**) Należy

Di gotuje
Cobbler z korzennnymi śliwkami 182

Cobbler ? Który wolicie? A możne nie dostrzegacie tej subtelnej różnicy? Dla mnie to bez znaczenia, po prostu uwielbiam zapiekać owoce pod ciastem i nie specjalnie przykładam wagę do faktu czy zapiekam je pod kruszonka, ciastem ciasteczkowym czy lekkim niczym biszkoptowe. Cobbler to owoce pieczone pod pierzynką z ciasta. Bardzo słusznie kojarzy się z crumble , bo - choć(...)Waszej uwadze wersję light z jogurtem naturalnym.  Zbędne staje się zaprzątanie sobie głowy zakalcem, ponieważ owoce są na spodzie. Zarówno crumble jak i cobbler nie nosi się mianem deseru eleganckiego, należy raczej do sekcji kuchni rustykalnej, ma jednak swoją ogromną zaletę....smakuje zawsze....wszystkim....;) a używać do woli możecie owoce świeże jak i mrożone.   Składniki

Słodki Kompromis
Przepis #90 Kokosowy FIT snikers - bez pieczenia 157

Witajcie, ciasta bez pieczenia mają tę zaletę, że robi się je szybko i nie trzeba zbyt długo czekać aby je zjeść (nie mam na myśli tutaj serników itp. ciast, które przed podaniem trzeba dobrze schłodzić). Dzisiejsza propozycja to deser w formie ciasta o smaku orzechowo - kokosowym. Jest prosty i szybki w przyrządzeniu. Do jego przygotowania użyłam foremki

Health-Fit-Life
Ciasto grysikowe z owocami leśnymi 252

zmysłach nie odpali wówczas piekarnika ;) Dlatego najlepiej sprawdzą się jako deser lody albo ciasta prosto z lodówki. Ostatnio naszła mnie ochota na takie właśnie ciasto i postanowiłam spełnić swoją zachciankę. Troszkę poszperałam w necie i wymyśliłam sobie takiego oto składańca z owocami leśnymi. Na herbatnikach, bez pieczenia. Możecie użyć dowolnych owoców - truskawki, jeżyny czy poziomki też się świetnie

My simple kitchen
Kostka cappuccino (ciasto bez pieczenia) 419

Kostka cappuccino to ciasto na zimno, bez pieczenia- wystarczy tylko zmiksować składniki i schłodzić ciasto w lodówce :) Składniki: 2 opakowania herbatników Petit Beurre Cukry Nyskie, 800 ml śmietanki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 8 łyżeczek cappuccino waniliowego, 1,5 opakowania żelatyny do deserów. Przygotowanie:  Blaszkę wykładamy herbatnikami. Ubijamy 400 ml schłodzonej kremówki z cukrem pudrem na sztywną

Aga w kuchni
Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem 402

dzisiejszego przepisu to moja najukochańsza, najbardziej klasyczna wersja tego deserubez tłustego kremu z wmiksowanym masłem, za to z prawdziwym, mocno jajecznym, pysznie waniliowym, mega gęstym domowym budyniem. Piekarnik rozgrzewamy do 200⁰C. Wyjmujemy z lodówki ciasto francuskie, rozwijamy, przycinamy do wielkości największej blachy do pieczenia jaką mamy. Ciasto podczas pieczenia mimo że rośnie i puchnie

Karo in the Kitchen
Tarta rustykalna z papierówkami 174

W lecie, gdy drzewa uginają się od owoców szkoda nie wykorzystać ich do przyrządzenia pysznej tarty rustykalnej. Robi się ją bardzo prosto, a pieczenie zajmuje

Dieta bez mleka
TORCIK KAWOWO-MIGDAŁOWY Z NUTKĄ MARCEPANU (Bezglutenowy) 153

nabytej od nas skromności, wolał się prezentować gorzej, aby nie wszystko w nim było idealne.Torcik składa się z budyniowego biszkoptu, masy migdałowej, kruchutkiej (a w zasadzie pokruszonej) bezy i masy kawowej (z kawy marcepanowej) - kolejność od dołu do góry.Niesamowity smak mas zawdzięczamy pysznościom od SKWORCU!  To właśnie tu dorwałyśmy przepyszną KAWĘ MARCEPANOWĄ (warto o niej poczytać(...)jest pole do popisu. Ciasta, desery, masy... ale i dania wytrawne! Genialny jako zdrowe zastępstwo dla mąk. Czarujcie! Z takim "zaklęciem" wszystko wyjdzie.SKŁADNIKI NA TORCIK KAWOWO-MIGDAŁOWY:* Biszkopt - - białka, 4- cukier puder (1/2 szklanki),- mąka ziemniaczana (1 łyżka)- proszek budyniowy mały,- szczypta proszku do pieczenia (bg),* Beza - - białka - 4- cukier - 3/4 szklanki- sól - odrobinka* Masy kawowa

Wypisz Wymaluj
Jogurtowiec z galaretkami 117

Dzisiaj ciekawie wyglądający jogurtowiec na bazie jogurtu greckiego z pokrojonymi w kostkę kolorowymi galaretkami. Spód to okrągłe biszkopty. To proste ciasto bez pieczenia, które

Oryginalny smak
Czekoladowe salami 149

Z ostatniego zleconego pieczenia tortu zostało mi sporo biszkoptu, który ścięłam z wierzchu, by uzyskać równy blat. Nie miałam sumienia go wywalić, bo uwielbiam go

Kuchnia w czekoladzie
Słodka tarta bez pieczenia 498

Tydzień temu naszło mnie na słodką tartę. Niestety leń mnie dopadł i nijak nie chciało mi się piec spodu, dlatego posłużyłam się herbatnikami.  Dodatek waniliowo

Kuchnia w czekoladzie
Szarlotka z rabarbarem i żurawiną 355

jednak w surowej postaci zawiera szkodliwe szczawiany, wypłukujące wapń z organizmu. Na szczęście kwasy szczawiowe podczas ogrzewania ulegają w dużym stopniu rozkładowi, dlatego w postaci gotowanej, pieczonej czy duszonej, można spożywać rabarbar bez obaw. Dla smakoszy, kolor rabarbaru ma istotne znaczenie: zielona łodyga i miąższ =  oj, kwaśny! różowa łodyga i miąższ = nieco słodszy im czerwieńsza łodyga i miąższ(...)bardzo cienkie plastry aby wystarczyło do pokrycia całej blachy.Piec ok. 45-50 min. w temp 180C na opcji góra-dół piekarnika (u mnie bez termoobiegu). Po 30 min. pieczenia zmienić zakres pieczenia na tylko dół - w ten sposób cienka góra z ciasta się nie przypali. Przekręcić też blachę tył naprzód, dla równomiernego upieczenia ciasta

Grunt to przepis!
Beza z czerwoną porzeczką i białą czekoladą 266

Słodka, chrupiąca beza przełożona bitą śmietaną z drobinkami białej czekolady. Słodycz przełamuje kwaśna, czerwona porzeczka, tworząc przepyszny, lekki deser. 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny KREM Z CZEKOLADĄ: 200 g śmietanki kremówki 30% 100 g czekolady białej ok 1 szklanki czerwonej porzeczki Dwie blachy od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Narysować po jednym(...)Kolejna porcja po rozpuszczeniu się poprzedniej. Można to sprawdzić rozcierając masę między palcami. Na końcu wlać sok z cytryny. Masa powinna być sztywna i lśniąca. Przełożyć do rękawa cukierniczego bez końcówki lub z dużą, okrągłą tylką. W okręgach wyciskać punktowo bezy w kształcie wieńca. Piekarnik rozgrzać do 150*C, a po wstawieniu dwóch blach, zmniejszyć temperaturę

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania