Serniki to jedne z moich ulubionych ciast, które mogę jeść bez przerwy. W takiej wersji zrobiłam go po raz pierwszy, ale nie ostatni! Składniki: 1
Truskawkowa FiestaOsobiście nie przepadam za zapachem kwiatów czarnego bzu, ale w muffinkach, które Wam dzisiaj proponuję jest on niezwykle subtelny, a same muffinki są puszyste i lekkie. Możecie je zabrać na piknik, podać na deser lub na podwieczorek. Przygotowanie 30 min Pieczenie 20 min Macerowanie 24 godz Na około 10 muffinek 180 g mąki pszennej(...)drobnego cukru 5 niedużych jajek 4 łyżki śmietany kremówki 1 laska wanilii 1 opakowanie proszku do pieczenia (10 g) 1 szczypta soli Na syrop z kwiatów czarnego bzu : 6 baldachów kwiatów czarnego bzu 100 g drobnego cukru 10 cl wody ½ cytryny bio Przygotuj syrop z kwiatów czarnego bzu: otrząśnij kwiatostany, aby pozbyć się ewentualnych zanieczyszczeń i owadów
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaBanoffee pie czyli esencja samej słodyczy, nazwa pochodzi od połączenia słów Banana i Toffee . Z dostępnych informacji wynika, że jest to angielski deser i zajadła
Mango PapajaTaki wspaniały serniczek powstał z produktów jakie akurat posiadałam :) Wyszedł mega delikatny i wspaniały w smaku. Mus truskawkowy jest tutaj przysłowiową wisienką na torcie. Polecam na
Pani na deserSernik malinowy na zimno na spodzie ciasteczkowym. SKŁADNIKI: tortownica 22 cm Ciasteczkowy spód: 3/4 szkl. zmielonych ciasteczek 8 łyżek roztopionego masła łyżka kakao Masa serowa: 1kg
RAROSSAPodobne ciasto na biszkoptach już kiedyś robiłam i wszystkim bardzo smakowało. Dziś szybsza wersja bez pieczenia, na herbatnikach. Lekkie, nie za słodkie z
Pani na deserDzisiaj sernik na zimno z twarogu i bitej śmietany z borówkami amerykańskimi na spodzie z maślanych herbatników. Przygotowałam go z borówkami, bo je uwielbiam, ale możecie
Oryginalny smakPyszny deser, tym razem z dodatkiem kawy . Dlaczego nie robiłam go wcześniej???? Tego nie wie nikt. Crème brûlée w kawowej odsłonie, tak samo dobry jak tradycyjny ! składniki (5 - 6 naczynek po ok 100 ml) 400 ml śmietanki 30% 4 żółtka 25 g ksylitolu lub 35 g cukru 1 łyżka kawy rozpuszczalnej(...)połowy wysokości naszych naczynek z masą. Przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika i piec ok 30 minut - masa się lekko zetnie. Usunąć naczynka z blachy z wodą, ostudzić. W piekarniku włączyć funkcję grill, foremki umieścić ponownie na blaszce (już bez wody), deser posypać drobnym cukrem i wstawić pod grill na 30 -60 sek. do czasu aż cukier się
Stare Garydeseru, kiedy goście już w progu. Wystarczy mascarpone lub bita śmietana, świeże owoce i powstanie fantastyczny deser, który zdecydowanie zadowoli podniebienia niejednego. Mini beziki z prawdziwą wanilią smakują doskonale, z wierzchu chrupiące a w środku lekko ciągnące. Bardzo polecam. Składniki na około 30 bez: 7 białek 400 g cukru kryształu 1 laska wanilii kilka kropel barwnika spożywczego (opcjonalnie) Białka(...)wykładamy papierem do pieczenia. Wyciskamy beziki, w lekkich odstępach od siebie. Wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika. Pieczemy 15 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 120 i pieczemy-suszymy jeszcze około 1 h 15 minut. Bezy zostawiamy do całkowitego wystudzenia w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. Przechowujemy w szczelinie zamkniętym pojemniku. Wykorzystujemy jako samodzielny deser, do ozdobienia innych wypieków
Made By Mom And SonWiem, że pewnie najciekawsze jest dla was skąd się wzięła nazwa „Babałuch”, ale zacznę od początku. Spodobała mi się idea wspólnego pieczenia i
Relaxtimeużyto do 52% owoców), cukier, rum 1,2% obj. Słoiki szklane: zawartość netto 230g Zastosowanie: do herbaty, lemoniady, drinków oraz jako dodatek do potraw i deserów Cytrynki przygotowane są w specjalny sposób: ze skórką, bez dodatku wody, konserwantów ani sztucznych barwników. Syrop, w którym znajdują się owoce, powstaje w wyniku połączenia się naturalnego soku z owoców z cukrem. Polecam(...)cytrynek z syropem. Słoiczek wystarcza do sporządzenia 4l pysznej lemoniady. Do lemoniady można dodać parę listków mięty oraz trochę miodu. Jako dodatek do deserów np.: lody owocowe w pucharkach polać syropem, ozdobić plasterkami cytrynek. Do pieczenia mięs, zwłaszcza drobiu. KLIK DO SKLEPU
ClauditteMissCookingtruskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem , Ciasto z sokiem porzeczkowym, Cudaczek z truskawkami, Deser z truskawkami , Jogurtowe placuszki z truskawkami , Kruche ciasto z truskawkami, Maślankowe ciasto z porzeczkami, Ryż na mleku z truskawkami, Śmietankowiec z truskawkami, Śniadanie z truskawkami i serkiem wiejskim , Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą, Tarta bez pieczenia z ricottą i malinami
paapilotkaakremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe(...)Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas Lemoniada truskawkowa Truskawkowe lody na patyku (bez maszynki) Czas przygotowania: 20 minut + czas mrożenia Składniki: 250 ml kremówki 36% 110 ml mleka skondensowanego słodzonego ok. 200 g truskawek + truskawki do ozdoby Wykonanie: Mleko i śmietana powinny być dobrze schłodzone. Truskawki myjemy, oczyszczamy
Kulinarne przygody GatityKocham, uwielbiam i mogła bym jeść przez cały rok. RABARBAR ! Doskonały do ciast i deserów, idealny na kompot i konfiturę. Podany prosto lub w wyrafinowany sposób, pasuje zarówno do dań słodkich, jak i wytrawnych. Mamy sezon na rabarbar, więc korzystajmy ile tylko się da. U mnie rabarbar króluje w wersji "na słodko", bo tak lubię najbardziej. Słodycz ciasta(...)rabarbarem. Kruchy kokosowy spód, aksamitny budyniowo-kokosowy krem i słodko-kwaśny rabarbar. PRZEPIS NA KOKOSOWE CIASTO Z KARMELIZOWANYM RABARBAREM Składniki na ciasto z rabarbarem: Kokosowy spód: 100 g daktyli bez pestek 3 łyżki oleju kokosowego 50 g płatków jaglanych 100 g mąki kokosowej Krem budyniowo-kokosowy: 250 ml mleczka kokosowego ( z puszki ) 250 ml śmietanki 30% 100 g cukru
kolorowotorcikowoNaleśniki bez mleka, bez sody i proszku do pieczenia. Można wykonać z mąki kukurydzianej lub ryżowej. Naleśnik z ciasta bananowego smażony bez
prawdziwe jedzenie