deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:140/640)

Ciasto 3 BIT 153

Słodki , karmelowo - śmietankowy smak to , to, co lubimy najbardziej :) Idealny deser jako dodatek do kawy .Nie ukrywam , że czas oczekiwania jest baaardzo długi ( zrobiłam go wieczorem

Różne smaki w kuchni
Kuleczki orzechowo-daktylowe (bez cukru, glutenu i pieczenia) 138

Małe niezobowiązujące kuleczki, które świetnie zaspokoją głód słodyczy lub potowarzyszą popołudniowej kawce. Są bezglutenowe, bez cukru, bez pieczenia i przepyszne ! Składniki: na około

Pyry na Gaz
Ciasto 3BIT bez pieczenia 616

Pyszne, bardzo kremowe i baaaardzo słodkie ciasto bez pieczenia z masą budyniową, kajmakową i bitą śmietaną. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na

My Culinary Art
Ciasto z tahiną i koniakiem 124

  Przepis znalazłam na blogu „Souvlaki for the soul” i piekę ponownie. Po pierwsze, dlatego, że pierwszym razem ciasto zniknęło w bardzo szybkim czasie

Szybko Tanio Smacznie
Bezglutenowe biszkoptowe gryczane babeczki z figą bez tłuszczu 143

Ta babeczka ma same zalety. Bezglutenowa. Beztłuszczowa. Biszkoptowa.Lekka. Gryczana. Z figą. Bez maku. Kiedy zaczęłam piec te babeczki nie przypuszczałam, że wyjdą takie piękne i

AZgotuj!
Sernik z miętą - orzeźwiający tort bez pieczenia / Cheesecake with mint 333

Dziś idealna propozycja na upalne dni - lekki i orzeźwiający sernik z miętową nutą, którego recepturę po przepysznej degustacji pozyskałam od koleżanki z Gdańska - Karinko, dziękuję! Sernik

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Warsztaty z Sebastianem Olmą - Cisowianka. Gotujmy zdrowo bez soli. 143

Marianną z bloga  http://kuchennewojowanie.blogspot.com/przygotowywałyśmy deser. Czekoladowe ciasto z musem z malin i z miętą. To było dla mnie wyzwanie, bo wiadomo, że ciasto to laboratorium. Trzeba dokładnie odmierzyć składniki, aby nie wyszedł zakalec. A ciasto to było BEZ sody, BEZ proszku do pieczenia, BEZ drożdży.   Wyrosło i było bardzo smaczne

AZgotuj!
Beza Pavlova. 122

Wspaniały deser, który znika błyskawicznie. Wbrew pozorom wcale nie taki trudny do zrobienia. Trzeba pamiętać o tym, żeby cukier dodawać stopniowo, łyżka po łyżce, a każdą kolejną dosypywać dopiero, gdy poprzednia ulegnie rozpuszczeniu. Tu potrzebna jest cierpliwość, bo 250 g cukru, to trochę jednak jest ;) Należy też dokładnie oddzielić białka od żółtek. Beza Pavlova podczas pieczenia wyrasta, następnie trochę(...)się tym przejmować, gdyż powstałe zagłębienie i tak wypełniamy bitą śmietaną i owocami. Środek bezy jest miękki, ma konsystencję pianki. Latem, gdy dostępne są świeże owoce sezonowe, można tworzyć różne warianty tego deseru. W następnym poście napiszę w jaki sposób wykorzystałam żółtka, które w bezach jak wiadomo są zbędne. Składniki: 4-5 białek (w zależności od wielkości

zadanie-gotowanie
Kruszonka-przepis podstawowy. 121

pieczenia, zbyt mało masło sprawi, że będzie bez smaku. Po wielu próbach udało mi się zrobić taką idealną. Niezwykle chrupiącą. Podczas pieczenia trzeba ją często mieszać, żeby się nie przypaliła, pieczemy do zrumienienia, stopień zrumienienia zależy od nas jak mocno ma być zrumieniona. Gotowej kruszonki można użyć do deserów, a surową posypać ciasto i piec. Polecam. Zapraszam

Izabelawkuchni
Sernik z advokatem na chrupiącym spodzie 106

Sernik bez pieczenia, na chrupiącym czekoladowym spodzie, z delikatną, aksamitną masą serową połączoną z adwokatem. Taki serniczek to świetny pomysł na chłodzący deser w upalne dni. Składniki: Spód: 180g sucharków 250g kremu czekoladowego Masa serowo-advokatowa: 1kg twarogu sernikowego z mascarpone Président 200ml śmietany kremówki 30% 200ml likieru advokat 6 łyżek cukru pudru 6 łyżeczki żelatyny 100ml mleka(...)Mascarpone Président to unikalny na rynku produkt, który łączy najlepszej jakości twaróg wraz z włoskim serkiem mascarpone. Serniki przygotowywane na takiej bazie są wyjątkowo delikatne, gładkie, kremowe i to bez dodawania tłuszczu do masy. Jedno opakowanie to jedna porcja, która akurat starcza na przygotowanie domowego sernika. Z masy sernikowej przygotowanej na Twarogu Sernikowym z Mascarpone Président uzyskamy doskonałe serniki

Szalona Kuchnia Eweliny
Domowe lody jogurtowo-truskawkowe bez jajek 89

kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe(...)Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas Lemoniada truskawkowa Domowe lody jogurtowo-truskawkowe bez jajek Czas przygotowania:  60 minut + chłodzenie Składniki: 250 g mascarpone 150 g jogurtu greckiego 90 g drobnego cukru 300 g truskawek patyczki i foremki do lodów opcjonalnie czekoladowe chrupkie kuleczki Wykonanie: 150 g truskawek miksujemy dokładnie

Kulinarne przygody Gatity
Ciasteczka żytnie z orzechami 82

Ciastka, ciasteczka-nasze ulubione przekąski. 😊 Z dodatkiem orzechów i posypane cukrem pudrem można jeść garściami.😆  Ostatnio jakoś mam pecha do mąk, bo już druga mi

zdrowo i aktywnie
Ciasteczka żytnie z orzechami 115

Ciastka, ciasteczka-nasze ulubione przekąski. 😊 Z dodatkiem orzechów i posypane cukrem pudrem można jeść garściami.😆  Ostatnio jakoś mam pecha do mąk, bo już druga mi

Zdrowie i pysznie na talerzu
Babka twarogowa 89

wanilii.  Przygotowanie:  25 minut Koszt: Tanie Powiem Wam, że dawno nie jadłam tak dobrego ciasta, które jest tak banalne w wykonaniu. Osobiście jestem fanką deserów  „ nieprzesadzonych" czyli bez ciężkich mas, po prostu jak najmniej składników. I takim właśnie jest ten przepis. Wielkim plusem jest to, że można wykonać je zarówno w keksówce, jak i w formie(...)Składniki: ▪ 200 g twarogu półtłustego ▪ 4 jaja ▪ 200 g miękkiego masła ▪ 300 g mąki (ja dałam orkiszową) ▪ 2 łyżeczki proszku do pieczenia ▪ 100 g słodzika/cukru Przygotowanie: 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Twaróg rozgniatamy widelcem. Żółtka oddzielamy od białek. 2. Żółtka ubijamy ze słodzikiem/cukrem do puszystości, następnie dodajemy miękkie masło (może być rozpuszczone i ostudzone

zdrowo i aktywnie