Lawenda kojarzy się zapewne większości z Was z ozdobą domu, kosmetykami… Ale może stanowić również doskonały dodatek do deserów. My właśnie wykorzystałyśmy go w tym celu i osiągnęłyśmy niesamowity lawendowy posmak. Gwarantujemy, że zakochacie się w nowej wersji tego francuskiego przysmaku. Składniki na 10 porcji: 400 ml słodkiej śmietanki 200 ml mleka 6 żółtek jaja 1 banan 1/4 szklanki(...)śmietankę (po łyżce lub cienkim strumieniem), cały czas miksując na małych obrotach miksera, bez ubijania kremu. Ma on być gładki i błyszczący. Piekarnik nagrzewamy do ok. 120 stopni C. Foremki do zapiekania napełniamy masą po brzegi. Foremki stawiamy na blaszce do pieczenia. Wstawiamy desery do piekarnika i pieczemy przez ok. 50-60 minut. Wyciągamy je, kiedy wyglądają
Pyszny DuetJabłecznik z kokosową bezą na kruchym spodzie o finezyjnym i urzekającym smaku jest doskonałą propozycją do kawy, na deser i podwieczorek dla wszystkich łasuchów słodkości. Łatwość wykonania tego wypieku zachęci nawet początkujących poszukiwaczy smaków i sprawi rozkosz każdemu podniebieniu. składniki na tortownicę(...)mąki pszennej 4 łyżki cukru 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia beza kokosowa 3 białka 3/4 szklanki cukru 100 g wiórków kokosowych masa jabłkowa 1,5 kg jabłek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cynamonu
Smakowite Dania, nikt z nas takich nie lubi. Dlatego robię tylko ciasta z truskawkami bez pieczenia, gotowania itp. itd. A ponieważ w tym roku oboje z Mężem zapałaliśmy zgubną dla naszej wagi miłością do bezy, proponuję dzisiaj przymierzcie się do przygotowania na niedzielny deser pavlovej. Jakoś z lekkim lękiem do niej podchodziłam, a okazała się jednym z prostszych(...)zajmą Wam zbyt dużo czasu. Gwarantuję! Jedynie wypieczenie bezy jest czasochłonne, najlepiej zrobić ją wieczorem i kolejnego dnia można mieć gotowy wyrób dosłownie w dziesięć minut. Ja swoją przygotowałam przede wszystkim korzystając ze wskazówek pani Doroty z mojewypieki.pl, ale ze względu na doświadczenia z moim piekarnikiem nieco zmieniłam pieczenie, może i u Was konieczne będą drobne korekty. Potrzebujecie
I tu będę miała takie tepowietrzu. Taki piękny zapach na pewno się pojawi jak zaczniecie piec jabłka pod kruszonką! Deser nie może się nie udać, jest bardzo łatwy w przygotowaniu i zajmuje dosłownie chwilę, żeby go zrobić. Dodatkowo wymaga tylko kilku składników, które są zawsze dostępne w domu. Można jeść bez niczego lub serwować z bitą śmietaną, lodami, czy jak w moim przypadku angielskim(...)kruszonka. Formę wysmarować masłem i ułożyć na niej jabłka. Na górę wsypać kruszonkę i uformować równomiernie. Piec w temperaturze 180 na funkcji grzania góra i dół przez 30 minut. W niektórych przepisach czas oczekiwania to 45 minut więc może zależy od piekarnika. Najlepiej deser obserwować po upływie pół godziny i wyciągnąć kiedy ładnie się zarumieni, a jabłka zaczną puszczać
kuchniabellissima.wordpress.comKwiatek – proste i przepyszne ciasto bez pieczenia! Jogurtowo-truskawkowa pianka na chrupiącym czekoladowym spodzie, ozdobiona ślicznymi kwiatkami z galaretki. Pyszne i efektowne ciasto, które szybko się robi i nie wymaga pieczenia. Idealny letni deser, nie za słodki, lekko kwaskowaty, uzupełniony chrupkim, słodkim i czekoladowym spodem. Niebo w ustach! Składniki: Spód ciasta: 230g kremu czekoladowego(...)lodówki, aby stężały *** *** Płatki miksujemy w robocie na „bułkę tartą”*** *** Do zmielonych płatków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki (użyłam foremki o wymiarach 21x21cm) *** *** Truskawki miksujemy na gładki mus *** *** Do truskawek dodajemy ostudzoną galaretkę truskawkową z miseczki i dokładnie mieszamy *** *** Dodajemy gęsty jogurt naturalny
Blog z ApetytemZestawienie moich przepisów, do których wykorzystywałam truskawki. Wszystko w jednym miejscu. Przygotowałam dla Was zestawienie moich przepisów ze strony, w których wykorzystałam truskawki. Ciasta i
zdrowo i aktywnieZestawienie moich przepisów, do których wykorzystywałam truskawki. Wszystko w jednym miejscu. Przygotowałam dla Was zestawienie moich przepisów ze strony, w których wykorzystałam truskawki. Ciasta i
Zdrowie i pysznie na talerzuDzisiaj zajadamy pyszną zupę gulaszową. Wyszła świetnie i odbiega od tradycyjnej. Składniki: 700 g mięsa wołowego 2 cebule pęczek szczypiorku 2 duże papryki 300 g
Niezły MłynekSernik studzimy nie wyciągając z pieca, więc warto piec go kilka minut krócej bo i tak dojdzie. Kiedy ostygnie przygotowujemy polewę. Zapraszam po przepis Polany sernik dekorujemy wedle uznania i wstawiamy do lodówki na ok godzinkę. Pyszności gotowe. Przygotowanie sernika zajmuje ok 20 minut. Wystarczy go upiec i po wystudzeniu pyszny deser gotowy. Także bez polewy będzie doskonale smakował
Kuchnia po mojemuPyszne ciasto drożdżowe bez długiego wyrabiania i wyrastania. Ciasto mieszamy łyżką, przekładamy na blachę i od razu pieczemy. Wychodzi wysokie, miękkie i puszyste. Następnego
Pani na deser(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Witajcie. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kokosowe ciasteczka bezglutenowe z mąki ryżowej z kawałkami czekolady (wykorzystałam tutaj oczywiście domową, przepis na
zdrowo i aktywnie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Witajcie. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kokosowe ciasteczka bezglutenowe z mąki ryżowej z kawałkami czekolady (wykorzystałam tutaj oczywiście domową, przepis na
Zdrowie i pysznie na talerzuciężko nam odmówić sobie deserku po obiedzie. Znalazłyśmy przepis na sernik bez cukru i nie mogłyśmy uwierzyć, że może nam zastąpić słodkie co nieco, póki go nie zrobiłyśmy. I uwierzcie, może konkurować z najbardziej kalorycznymi deserami! Czas przygotowania: 20 minut + czas pieczenia Ilość porcji: Duża tortownica Składniki: Na spód: 2 paczki ciastek owsianych 1 łyżka masła Na sernik(...)połączenia składników. Wylewamy do wcześniej przygotowanej tortownicy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni Celsjusza (grzanie z termoobiegiem). Po 10 minutach zmniejszamy temperaturę do 90 stopni z termoobiegiem (bez termoobiegu 110 stopni). Pieczemy 25 minut. Wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy by ostygło, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Kremówkę ubijamy na bitą śmietanę i ozdabiamy sernik z wierzchu
Kolizje SmakówWielkanoc bez babki? Kiedyś tak, bo takiej tradycji u nas nie było, ale od kilku już lat obowiązkowo piekę. Uwielbiam
Kolorowy Przepisownik– niezależnie od ilości przeczytanych przepisów, dobrych chęci i włożonych starań. Jest jednak kilka smakołyków, które można przyrządzić szybko i bez pieczenia. Jednym z nich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!