wykonanymi z masy cukrowej z dodatkiem pomarańczowego oraz zielonego barwnika. Pomarańczową czekoladę możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy bardzo dobrej jakości belgijską czekoladę oraz wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery. Moje posty
Słodka Stronarodzynki, kandyzowany banan , płatki kokosu 1i1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli oraz: 2 łyżki płynnego miodu kandyzowane plastry banana i płatki kokosu /do dekoracji Wykonanie: Wykonanie: -Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni. -Banany rozgnieść widelcem, jabłko zetrzeć na grubej tarce. -Jajko, cukier, mleko i olej wymieszać w misce
Zakamarki mojej kuchnipieczenia szczypta soli 2 łyżki ciemnego kakao 100 g posiekanej gorzkiej czekolady 100 g brązowego cukru 150 g rozpuszczonego masła 300 g jogurtu naturalnego 2 jajka szczypta soli Dekoracja : 1 opakowanie serka mascarpone wiórki kokosowe biały lukier lub polewa 2 kostki roztopionej gorzkiej czekolady brązowe M&M's lub groszki czekoladowe (można przygotować samodzielnie formując kształty roztopioną czekoladą
Chocolate Muffin Blogczekoladowy torcik z kremem. Ciasto pięknie rośnie, bajecznie pachnie i bardzo łatwo się kroi. Krem... cóż, czy jest ktoś, kto nie lubi kremowego serka z dodatkiem czekolady? Wykończenie i dekoracja są bardzo skromne - niezawodna polewa (wykorzystana również w tym cieście ) i eleganckie srebrne perełki. Torcik dla wszystkich zakochanych i nie tylko :) Blaty czekoladowe : 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
Chocolate Muffin Blogkuleczki z miąższu. Resztę pitaji kroimy w kostkę. Krem: Śmietanę ubijamy, a gdy tylko zacznie gęstnieć wsypujemy fix oraz ok. 2 łyżki cukru pudru. Część śmietany odkładamy na dekorację, a do reszty wrzucamy startą czekoladę. Wszystko delikatnie mieszamy. Na dno kieliszków wykładamy pokrojony smoczy owoc. Wykładamy ok. 1-2 łyżki kremu straciatella, polewamy syropem, wykładamy kuleczki pitai, dekorujemy "kleksem
Słodka Stronasztywno. Dodać 2 łyżki do żelatyny, wymieszać dobrze, całość przełożyć z powrotem do śmietanki i zmiksować razem do połączenia składników. Wyłożyć na galaretkę. Schłodzić w lodówce. Do dekoracji posłużyły mi serduszka z galaretki (zrobione w foremce do lodu i zamrożone żeby łatwiej było je wyjąć) oraz listki mięty
Kto ugości moich gości?selera i paprykę w kostkę. Wszystko mieszamy razem i dodajemy kukurydzę. Na koniec polewamy wszystko oliwą i wyciskamy cytrynę. Posypujemy wszystko pieprzem i odrobiną soli, mieszamy. Dla dekoracji posypujemy sezamem. Spróbujcie tych krokietów. Są naprawdę wyśmienite :) Dzieci je bardzo lubią. Smacznego i miłego dnia
vegetaniepodobnego stylu J.Olivera ? My oczywiście wpisujemy się w klimat domowej skromnie, ale fajnie podanej potrawy. To jest klimat, który nam najlepiej odpowiada. Napiszcie jak Wy to widzicie i jakie dekoracje lubicie na talerzu. Trochę się rozpisaliśmy, a tu trza bigos gotować :) No to do kuchni ! Bigos wegetariański w innej odsłonie, a na dodatek kasza bulgur (5-6 osób
vegetaniepyszny również dla dzieci. SKŁADNIKI: (na 2 małe porcje) 1 szkl mleka 1 banan 1-2 łyżeczki nutelli (u mnie 1 bo wolałam mniej słodką wersję) listki mięty do dekoracji Przepis dodaję do akcji zdrowe przekąski
Kto ugości moich gości?igiełkami z ciemnej czekolady i np. czekoladowymi mini rurkami. Dobrej jakości, belgijską czekoladę oraz ozdoby możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy wiele ładnych, ciekawych, czekoladowych dekoracji , które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery. Moje posty
Słodka Stronatopiony truflowy Lactima -ser rycki Ramzes, wędzony,plastry -gotowane jajo -dodatki w postaci- sałaty lodowej, czerwonej kapusty,oliwek, selera naciowego,szczypiorku, mixu kolorowych sałat, pomidorka koktajlowego -do dekoracji użyłam Majonezu Kieleckiego Ugotuj jajo na twardo. Posmaruj chleb serem topionym i połóż wędzony rycki ser Ramzes. Na sałate lodową wyłóż połówki jajek. Pozostałe składniki rozłóż w ilości jakiej chcesz. Polej
Z Kuchni Do Kuchniprzezroczystej miski wsypujemy ostudzony ryż. Na niego układamy pokrojone w kostkę jajka. Polewamy je połową sosu (majonez+musztarda). Następnie układamy odcedzoną kukurydzę i fasolę (po 2 łyżki zostawiamy do dekoracji). Układamy kawałki łososia, polewamy pozostałym sosem. Na samej górze układamy różyczki brokuła i dekorujemy odłożoną wcześniej kukurydzą i fasolą. Jeśli chcecie kupić jakieś fajne kolorowe szkło to polecam Wam stronkę
Aga w kuchnigotowym ciastem, zrobienie takich rogalików to kwestia 30 minut. Fajnie co? :) Składniki: op. ciasta francuskiego 1 całe jajko marmolada (nutella, krem czekoladowy, powidła) 3 łyżki grubego cukru do dekoracji 2 łyżki mąki do posypania blatu stołu Wykonanie: Używam mrożonego ciasta francuskiego, więc po wyjęciu z zamrażalnika odmrażam je na blacie stołu przez ok. 15 minut. Następnie wycinam
Walijskie Pichceniebazylii (najlepiej domowego ) 2 łyżki gęstej śmietany 18% (użyłam z Piątnicy) 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz kilka pomidorków koktajlowych kilka listków bazylii do dekoracji listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Trzy łyżki pesto mieszamy z dwoma łyżkami gęstej śmietany i odstawiamy. Pierś myjemy, osuszamy, wycinamy zbędne błony i chrząstki (jeśli są). Kroimy
Poezja smakułyżki kakao, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Krem: 300 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, Dodatkowo: kakaowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: Mąkę mieszam z kakao i łączę z masłem. Dodaję żółtka, cukier puder, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Ciastem wykładam foremki
Tradycyjna kuchnia Kasi