dekoracje - 3179 przepisów (strona:67/212)

Domowe Kokosowe Pralinki - a'la Raffaello 223

Czekoladki są wtedy mniej płynne, o gęstszej konsystencji jednak także bardzo smaczne.  Dobrej jakości belgijską czekoladę możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy również wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery.           Moje posty

Słodka Strona
Kurczak w kremowym sosie musztardowym z porem 478

sól i pieprz, wrzucamy usmażonego wcześniej kurczaka i dusimy jeszcze ok 10 minut, tak aby kurczak nabrał smaku. Podajemy z makaronem, ryżem czy kaszą. Tutaj wedle uznania, do dekoracji posypujemy szczypiorkiem. Smacznego

Niezły Młynek
Tort kajmakowy 221

tylko tekst Składniki ciasto 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej krem kajmakowy 400ml śmietany 36% 250g serka mascarpone 400g kajmaku (www.slodkiswiat.com.pl) dekoracje płatki migdałowe (prażone ) 0,5 szkl orzechów włoskich (drobno posiekanych ) niebieskie perełki (www.slodkiswiat.com.pl) wiórki czekoladowe mix kolorów (www.slodkiswiat.com.pl) nasączenie 0,5 szkl wody (ciepłej) 1 łyżka miodu listonic_name = "Tort

CoolinarniePL
Domowe Białe Trufle 220

Pralinki koniecznie przechowujemy w lodówce do momentu podania. Dobrej jakości belgijską czekoladę oraz posypkę micro krople możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy również wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery.     Moje posty

Słodka Strona
Tort makowy 186

kokosowych pół szklanki rodzynek garść pokruszonych orzechów włoskich 5-6 drobniutko posiekanych daktyli sok z połowy pomarańczy Składniki na poncz: 1/2 szklanki ostudzonej przegotowanej wody sok z jednej pomarańczy Dekoracja: brzoskwinie z puszki skórka pomarańczowa wiśnie z likieru wiórki kokosowe rodzynki kakao Sposób przygotowania: Mak sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę o najdrobniejszych oczkach. Przełożyć do miski.Oddzielić żółtka

Gosia gotuje
Sałatka śledziowa 179

ziemniakach. Polecam :) SKŁADNIKI; 2 płaty marynowane matiasa 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach 4 jajka 1 mała czerwona cebula 1 ogórek kiszony kilka liści sałaty kilka listków pietruszki do dekoracji SOS: 2 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku szczypta cukru PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki ugotować w mundurkach do miękkości i odstawić na 2 godziny o ostygnięcia , ( wtedy lepiej

Gosia gotuje
Zupa ogórkowa z czosnkiem i koprem 166

kurczaka 1  marchewka 1  cebula kawałek selera korzeniowego 2-3  ziemniaki 6 kiszonych ogórków 3 ząbki czosnku 2 listki laurowe pęczek koperku  natka pietruszki do dekoracji 100 g gęstej kwaśnej śmietany sól i pieprz do smaku 1,5-2 l wody Sposób wykonania: Do garnka włożyć umyty korpus, listki laurowe, pokrojoną w kosteczkę cebulę, marchewkę

Gosia gotuje
Sałatka jarzynowa z pieczarkami i brukselką 235

sałatki , resztę przekrawamy na pół i pozostawiamy do wyłożenia na talerzu. Do pokrojonych warzyw i jajek dodajemy pieczarki, które trzeba jeszcze drobno pokroić....część w plasterkach zostawić do dekoracji.  Na koniec dodajemy majonez, musztardę, śmietanę , sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Sałatkę  wykładamy na talerz, ozdabiamy dookoła pokrojoną sałatą i brukselką polaną sosem z marynowania pieczarek. Wierzch dekorujemy pozostałymi

Gosia gotuje
Wielkanocna sałatka jarzynowa 223

Cebule pokroiłam najdrobniej jak to możliwe i dodałam do całości. Doprawiłam solą, pieprzem i cukrem, dodałam olej,  musztardę i majonez i wszystko dokładnie wymieszałam i przełożyłam do miski. Dekoracja: J ajka przekroiłam na pół, żółtka rozgniotłam i zrobiłam z nich środki kwiatów. Białka pokroiłam w plasterki na kwiatowe płatki. Udekorowałam listkami pietruszki i kawałeczkami pomidora. Smacznego

Gosia gotuje
Sałatka jarzynowa z marynowanymi podgrzybkami i ciecierzycą 149

małej cebuli 4 jajka  20 0 g majonezu  1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany sól, pieprz, musztarda do smaku kilka listków sałaty i  parę małych podgrzybków do dekoracji Sposób przygotowania: Ziemniaki, marchew, selera i  pietruszkę gotujemy w mundurkach do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia, obieramy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Wszystko kroimy w drobna kostkę . Dorzucamy

Gosia gotuje
Jajka faszerowane pieczarkami 146

sprawdzony. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 25 dkg pieczarek 1 mała cebula` 2 łyżki  gęstego majonezu ( u mnie Winiary) sól i pieprz do smaku 1 łyżka oleju Dekoracja: kilka listków pietruszki i sałaty kilka rzodkiewek kurczaczek z jajka Sposób przygotowania: Jajka obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki i cebulę obrać , pokroić i podsmażyć na oleju. Ostudzić

Gosia gotuje
Pomidory faszerowane sałatką jarzynową z szynką 177

średnie dojrzałe pomidory 1 i 1/2 szklanki sałatki jarzynowej z   tego przepisu 2 plastry szynki konserwowej garść mrożonego zielonego groszku 1 łyżeczka suszonej bazylii natka pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Pomidory umyć, wytrzeć i odkroić piętki.Wydrążyć środki łyżeczką  i natrzeć pomidora w środku suszona bazylią.  Do sałatki  wkroić drobno pokrojona szynkę , wymieszać i  napełnić

Gosia gotuje
Tort makowo-migdałowy 160

łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę: 250 g miękkiego masła 3 żółtka 20 g czystej wódki 150 g cukru pudru 50 g migdałów sok z połowy cytryny Dekoracja: Różyczki Dr Oetkera kilka listków melisy wiórki kokosowe rodzynki kakao Sposób przygotowania: Mak sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę o najdrobniejszych oczkach. Przełożyć do miski. Migdały zmielić w młynku na proszek

Gosia gotuje
Sałatka śląska ze śledziem 284

śledzia, ogórka oraz listkami lubczyku. Podawać z pieczywem....Smacznego :) Plastry szynki rozłożyć na desce, na każdym ułożyć kopiastą łyżkę sałatki i zrolować.Ot i cała "czarna robota" wykonana, bo dekoracja, to już czysta przyjemność

Gosia gotuje