danie jednogarnkowe - 4696 przepisów (strona:201/314)

Podżerka z karkówki z papryką marynowaną 135

Pyszny i soczysty sposób na karkówkę. Aromatyczna w lekkim sosie świetnie pasuje zarówno do ziemniaków, jak i kasz, ryżu czy klusek.  Składniki (4 porcje) -600

Zielona Kuchnia
Wiosenna zupa z pora i fasolki szparagowej 179

Powolnym tempem, ale chyba wszyscy mają nadzieję, że już niedługo, zawita do nas prawdziwa wiosna. Póki co, przymrozki nie do końca chcą nam odpuścić, ale aura

psgotujemy
Czerwone curry mango z kurczakiem 217

Wspaniałe połączenie ostrości curry ze słodyczą dojrzałego mango. Nie jest słodkie, ale z wyczuwalną nutą owocu. Świetnie komponuje się z ryżem lub chlebkami Naan. Składniki (4

Zielona Kuchnia
Łata wołowa duszona w musztardzie 162

Łata wołowa duszona w musztardzie to bardzo smaczne i łatwe do przygotowania danie. Duszona z warzywami i musztardą wołowina jest mięciutka i

Kuchcik gotuje
Zapiekanka makaronowa z brokułem 136

  Opuszczam moje Miśki w ten weekend, więc przygotowałam im na tyle obiad, że wystarczy wstawić do piekarnika na 30 minut i gotowe, nawet Misiek to

greenscarf
Skrzydełka pieczone z ziemniakami i marchewką 183

Czasem z braku chęci stania nad garnkami , robię takie jedzonko..Wszystko w jednym naczyniu - obiadek jednogarnkowy . skrzydełka z kurczaka  ziemniaki  marchewka przyprawa do kurczaka

Moje domowe kucharzenie
Soja w sosie pomidorowo-pieczarkowym 169

Soja w sosie pomidorowo-pieczarkowym to jak dla mnie taka trochę fasolka po bretońsku, ale w wersji wegańskiej 😉 tylko tu

Kolorowy Przepisownik
Ciecierzyca w pomidorach 145

Ciecierzyca w pomidorach przypomina nieco fasolkę po bretońsku, ale za sprawą dodanego kuminu jest bardziej aromatyczna. Sama ciecierzyca jest też mniej mączysta i lżejsza do trawienia

Kuchcik gotuje
Curry z jagnięcej wątróbki 221

Po małej przerwie od podrobów znowu zatęskniłam za wątróbką. Wątroba jagnięca i cielęca to jedne z niewielu produktów, który uwielbiam pod każdą postacią. Ze względu na

Zielona Kuchnia
Zupa z soczewicą 168

Mrozy znowu powodują że to najlepszy czas na rozgrzewające zupy. Zupa z soczewicą to dobry wybór, szczególnie jeśli odpowiednio doprawimy ją ostrą papryką. Czas przygotowania jest

psgotujemy
Bigos z kiszonej kapusty 170

Choć na tę tradycyjną potrawę powstało już tyle przepisów, z dodatkami bez, tyle sposobów przygotowania, u nas najczęściej gości ten podstawowy. Klasyczny bigos z mięsem wieprzowym

Zielona Kuchnia
ZUPA PARÓWKOWA 133

Zupa pomidorowa z parówkami i pieczarkami to pomysł na szybki obiad, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni, a potrzebujemy zjeść coś ciepłego i treściwego

Kuchnia MagdaLeny
Leczo z cukinią i pachnącą wędzonką 361

Moja propozycja najbardziej znanej węgierskiej potrawy przygotowanej ze świeżej papryki, pomidorów, aromatycznego czosnku, złocistej cebuli, z dodatkiem świeżej cukinii i pachnącej wędzonej wędliny. Składniki: 4 czerwone

Szalona Kuchnia Eweliny
Fasolka po bretońsku 143

Treściwa i rozgrzewająca fasolka po bretońsku to klasyczna kuchnia polska. Któż z nas nie zna smaku tego jednogarnkowego tradycyjnego dania... W jego skład wchodzi biała fasola tzw. Piękny Jaś, którą dusi się w gęstym pomidorowym sosie z dodatkiem podsmażonego boczku i kiełbasy. Do tego obowiązkowo kromka dobrego pieczywa lub kajzerka i mamy sycący zimowy obiad. Składniki na około(...)półplasterki kiełbasę. Wszystko razem podsmażyć i po kilku minutach dodać również do fasolki. Wlać także passatę pomidorową, przemieszać. Doprawić majerankiem, solą, pieprzem i mieloną słodką papryką. Jeżeli danie będzie za gęste dodać szklankę wody. Przykryć i gotować jeszcze przez kwadrans, aby wszystkie smaki się połączyły

wyzwania kuchenne
Flaki wołowe 120

Świetnie rozgrzewające i dodające energii danie jest idealnym posiłkiem na zimowe chłody. Uwielbiane przez jednych, a odtrącane przez innych, flaczki wołowe tak

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania