Pyszny i soczysty sposób na karkówkę. Aromatyczna w lekkim sosie świetnie pasuje zarówno do ziemniaków, jak i kasz, ryżu czy klusek. Składniki (4 porcje) -600
Zielona KuchniaPowolnym tempem, ale chyba wszyscy mają nadzieję, że już niedługo, zawita do nas prawdziwa wiosna. Póki co, przymrozki nie do końca chcą nam odpuścić, ale aura
psgotujemyWspaniałe połączenie ostrości curry ze słodyczą dojrzałego mango. Nie jest słodkie, ale z wyczuwalną nutą owocu. Świetnie komponuje się z ryżem lub chlebkami Naan. Składniki (4
Zielona KuchniaŁata wołowa duszona w musztardzie to bardzo smaczne i łatwe do przygotowania danie. Duszona z warzywami i musztardą wołowina jest mięciutka i
Kuchcik gotujeOpuszczam moje Miśki w ten weekend, więc przygotowałam im na tyle obiad, że wystarczy wstawić do piekarnika na 30 minut i gotowe, nawet Misiek to
greenscarfCzasem z braku chęci stania nad garnkami , robię takie jedzonko..Wszystko w jednym naczyniu - obiadek jednogarnkowy . skrzydełka z kurczaka ziemniaki marchewka przyprawa do kurczaka
Moje domowe kucharzenieSoja w sosie pomidorowo-pieczarkowym to jak dla mnie taka trochę fasolka po bretońsku, ale w wersji wegańskiej 😉 tylko tu
Kolorowy PrzepisownikCiecierzyca w pomidorach przypomina nieco fasolkę po bretońsku, ale za sprawą dodanego kuminu jest bardziej aromatyczna. Sama ciecierzyca jest też mniej mączysta i lżejsza do trawienia
Kuchcik gotujePo małej przerwie od podrobów znowu zatęskniłam za wątróbką. Wątroba jagnięca i cielęca to jedne z niewielu produktów, który uwielbiam pod każdą postacią. Ze względu na
Zielona KuchniaMrozy znowu powodują że to najlepszy czas na rozgrzewające zupy. Zupa z soczewicą to dobry wybór, szczególnie jeśli odpowiednio doprawimy ją ostrą papryką. Czas przygotowania jest
psgotujemyChoć na tę tradycyjną potrawę powstało już tyle przepisów, z dodatkami bez, tyle sposobów przygotowania, u nas najczęściej gości ten podstawowy. Klasyczny bigos z mięsem wieprzowym
Zielona KuchniaZupa pomidorowa z parówkami i pieczarkami to pomysł na szybki obiad, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni, a potrzebujemy zjeść coś ciepłego i treściwego
Kuchnia MagdaLenyMoja propozycja najbardziej znanej węgierskiej potrawy przygotowanej ze świeżej papryki, pomidorów, aromatycznego czosnku, złocistej cebuli, z dodatkiem świeżej cukinii i pachnącej wędzonej wędliny. Składniki: 4 czerwone
Szalona Kuchnia EwelinyTreściwa i rozgrzewająca fasolka po bretońsku to klasyczna kuchnia polska. Któż z nas nie zna smaku tego jednogarnkowego tradycyjnego dania... W jego skład wchodzi biała fasola tzw. Piękny Jaś, którą dusi się w gęstym pomidorowym sosie z dodatkiem podsmażonego boczku i kiełbasy. Do tego obowiązkowo kromka dobrego pieczywa lub kajzerka i mamy sycący zimowy obiad. Składniki na około(...)półplasterki kiełbasę. Wszystko razem podsmażyć i po kilku minutach dodać również do fasolki. Wlać także passatę pomidorową, przemieszać. Doprawić majerankiem, solą, pieprzem i mieloną słodką papryką. Jeżeli danie będzie za gęste dodać szklankę wody. Przykryć i gotować jeszcze przez kwadrans, aby wszystkie smaki się połączyły
wyzwania kuchenneŚwietnie rozgrzewające i dodające energii danie jest idealnym posiłkiem na zimowe chłody. Uwielbiane przez jednych, a odtrącane przez innych, flaczki wołowe tak
Kuchcik gotuje