Schab po cygańsku

Schab po cygańsku

Schab po cygańsku

Przepis na : obiad

Schab po cygańsku 1 kg schabu w całości kiszona kapusta bulion liść laurowy ziele angielskie cukier przyprawy wg uznania olej Schab doprawić jak się lubi, pozostawić żeby nieco przeszedł przyprawami i przyrumienić na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. W szerokim garnku zagotować bulion, dodać do niego schab, liść laurowy, ziele i poddusić przez 30-40 min w zależności od grubości schabu. Kiszoną kapustę dobrze wycisnąć-jeżeli jest bardzo mocno ukwaszona to przepłukać zimną wodą i dodać do garnk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieguskowa Kuchnia

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

piegusekpiegusek

Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, kapustą, kapusta kiszona, danie jednogarnkowe, dania obiadowe, obiad

Inne przepisy z Pieguskowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.