dania - 3000 przepisów (strona:44/200)

Roladki drobiowe z czarnuszką i pomidorami 194

  Składniki: filet z kurczaka czarnuszka czosnek niedźwiedzi suszone pomidorki sól olej kokosowy   Fileta oprószyć przyprawami ( solidnie). Odstawić na 1 godzinę. Zwinąć i jeżeli jest

harrisa
Polędwiczki drobiowe w ziołach 221

  Składniki: 6 polędwiczek drobiowych sól rozmaryn bazylia tymianek cząber masło klarowane   Polędwiczki pokroić na 3 części, posolić i obsypać ziołami. Odstawić na ok 30

harrisa
Polędwiczki drobiowe w ziołach z sosem czosnkowym 142

  Składniki: 6 polędwiczek drobiowych sól rozmaryn bazylia tymianek cząber masło klarowane Polędwiczki pokroić na 3 części, posolić i obsypać ziołami. Odstawić na ok 30 minut

harrisa
Grillowany filet z pieczoną papryką 118

  Składniki: Filet z kurczaka sól pieprz papryka mielona   Fileta oprószyć przyprawami. Ja dość oszczędnie posypuję papryką ponieważ na grillu (gdy jest jej dużo) się

harrisa
Sałatka z kurczaka w białym sosie 119

  Składniki: 2 filety z kurczaka 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki wina 1/2 szklanki śmietanki pieprz sól sok z cytryny masło klarowane sałata Fileta kroimy na

harrisa
Śledzie dobrze przyprawione 148

Śledzie to kruche i smaczne ryby, które najlepsze są w zimie. Są niskokaloryczne i oprócz kwasów omega-3 zawierają potas, żelazo i jod. Wzmacniają pamięć i

My Chcemy Jeść
Ryba po marsylsku 131

  Jak zrobić rybę po marsylsku zobaczyłam w telewizji śniadaniowej. Przepis przedstawiał Pascal Brodnicki. Ja jednak postanowiłam trochę go zmienić. Ryba wyszła znakomicie!  Składniki 400

My Chcemy Jeść
Pieczona brukselka 236

naczyniu żaroodpornym układamy brukselkę i paprykę. Następnie zalewamy marynatą i mieszamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 30 minut. Podajemy jako przekąskę lub dodatek do dania głównego. Ojczyzną brukselki jest Belgia. Ta mała kapusta zawiera dużo witamin - z grupy B, A, C, E, H, K. Jest bogata w beta-karoten, błonnik i kwas foliowy. W brukselce

My Chcemy Jeść
Sałatka z truskawkami i serem feta 168

  SKŁADNIKI:  100 g mixu sałat: szpinak, rukola, botwinka, batawska zielona, batawska czerwona 1/2 opakowania Arla Apetina® w plastrze 150 g - to ser solankowy typu

ClauditteMissCooking
Calzone 6131

Smak pizzy w kształcie pieroga. Dobre jako przekąska. Najlepsze są tuż po wyjęciu z piekarnika, ale smakują mi również na zimno. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej

Bullio
Makaron ze szparagami 130

W tym sezonie po raz pierwszy jadłam szparagi. Smakują trochę jak fasolka, tylko są dużo trudniejsze w obróbce, bo 1/3 trzeba odciąć i wyrzucić, znaleźć wysoki

Szefowa kuchni
Zioła w kuchni - ROZMARYN 172

proszę o tym i w miarę możliwości starajcie się używać ich jak najwięcej w swojej kuchni. Powiem więcej - czasem użycie świeżych ziół przesądza o ostatecznym smaku potrawy i nie da się ich po prostu zastąpić suszonymi! A czasem jest zupełnie odwrotnie. :) W przepisach prezentowanych na blogu zawsze podam Wam, jakich ziół powinniście użyć - czy świeżych, czy suszonych. :) Mam nadzieję(...)zapach rozmarynu jest bardzo intensywny, więc należy dodawać go do potraw rozważnie. Rozmaryn w kuchni występuje zarówno w formie świeżej, jak i suszonej. Stosuje się go do przyprawiania dań z mięsa, zapiekanek, warzyw, makaronu, smażonych ryb, owoców morza, a także bulionów i marynat. Rozmaryn idealnie dopełnia również walory smakowe potraw z baraniny, dziczyzny, drobiu i ryb. Jest nieodzowny

Garniec Magalie
Sałatka z pęczakiem 234

Pojawiło się u mnie ostatnio wiele pytań na temat pomysłów na potrawy wegetariańskie oraz na proste, łatwe do wykonania przystawki i dania na przyjęcia dla przyjaciół.  Kolejne wpisy będą zatem dotyczyć obu tych tematów, mam nadzieję, że wypróbujecie moje przepisy lub będą one dla Was inspiracją do sporządzenia własnych, zaskakująco smacznych i pięknie wyglądających przy okazji potraw

Garniec Magalie
Jajka sadzone na boczku w bułce 187

odbiega specjalnie w smaku od typowych jajek sadzonych. To danie typowo śniadaniowe w tym sensie, że jest to średnio kaloryczna i mało obciążająca dla organizmu przekąska, którą faktycznie da się przygotować w godzinach rannych bez wielkiego nakładu czasu i pracy. Wymaga co prawda odrobiny wprawy – nie przejmujcie się, jeśli za pierwszym razem nie „wyczujecie” rozmiaru bułki w stosunku

Kulinarna Pokusa
KOKTAJL MULTIWITAMINOWY Z MLEKIEM KOKOSOWYM I MIĘTĄ 162

Dziś mam dla Was kolejny przepyszny koktajl! I znów będzie nie tylko smacznie, ale i bardzo zdrowo. Taka multiwitamina! W jego skład wchodzą borówki , które jak

Ostra na Słodko