porcje: 160 g makaronu (u mnie pełnoziarniste penne) garść mrożonej cukinii lub kawałek świeżej garść mrożonej papryki lub 1 mała świeża (u mnie czerwona) mały słoiczek ajwaru (ja dałam domowy) kilka pieczarek 1 łyżka oleju Przygotowanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę, a pieczarki w półtalarki. Podsmażyć na łyżce oleju z odrobiną soli
Fabryka pomysłówTak naprawdę istnieje wiele rodzajów bulionów. Już dosyć dawno temu opublikowaliśmy przepis na bulion mięsno-warzywny , gdyż jest on prawdopodobnie najbardziej typową i najczęściej stosowaną jego
Kulinarna Pokusawersji bezglutenowej. Oczywiście jak zawsze u mnie kaszę mannę zastępuje pyszna i zdrowa kasza jaglana. Piekłam w ciemnej formie o śr.26cm. Składniki kruchego ciasta: - 300g mąk bezglutenowych, dałam: - 125g mąki ryżowej - 125g mąki kukurydzianej - 50g mąki jaglanej
Smaczne Zdrowenapęczniał do granic możliwości. To już kolejny raz i jestem już trochę zniecierpliwiona obietnicami szefowej, że ma zamiar kogoś zatrudnić. Wszyscy jesteśmy obłożeni do granic możliwości, tak nie da się ciągnąć na dłuższą metę. Teraz miało być do stycznia- naiwnie myslałam, że to znaczy do "po świętach" na początku stycznia, okazało się że tłumaczenie brzmi "do KOŃCA stycznia jak dobrze
les mirabellesnormy. Oby to było tylko chwilowe załamanie. W końcu jesienna chandra, krótsze dnie, dużo nauki może sprawiać takie wrażenie. Póki co, trzeba spiąć pośladki na tyle ile się da. A już w sobotę ślub mojej przyjaciółki, teraz żyję tylko myślą o tym dniu i nie mogę na niczym innym się skupić :). Cały czas dynia, dynia, dynia. Nigdy mi się
Be Fit Be Strongkurczaka miód, np. gryczany 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki gorczycy białej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki chili - dałam trochę mniej Udka umyć i osuszyć. Przyprawy rozetrzeć w moździerzu i natrzeć nimi udka. Włożyć do lodówki, najlepiej na noc. Rano wyjąć mięso z lodówki, polać obficie miodem i włożyć jeszcze
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieFormę wylepiamy ciastem. Układamy gruszki. Smarujemy dżemem. Na wierzch układamy ciasto w ozdobny sposób. Ciasto pieczemy w temp. 165 stopni C przez 55 minut. Na złoty kolor. Życzę Smacznego! Dajcie znać jak Wam smakowała! ;-))) Zapraszam na Facebooka! Instagrama Smyk_W_Kuchni
SMYKWKUCHNIKochani wczoraj byłam na warsztatach z Develey relację dam w późniejszym terminie ,a dzisiaj chce wam pokazać jak się robi bułeczki burger-owe. Prowadzący Jerzy Nogal robił pyszne bułeczki , a my razem z nim . Wyszły pyszne i delikatne w połączeniu z burgerem wołowym rewelacja. Składniki na klasyczna bułka burger - owa 500 g mąki pszennej
Różowa kuchniajesienny okres od słonecznego, dyniowego sernika na aromatycznym, ciasteczkowym spodzie. Sernik według przepisu z bloga Moje Wypieki , z moimi małymi modyfikacjami (pominęłam mascarpone, dałam więcej twarogu, użyłam biszkoptów i dodałam ciemne kakao), który robiłam już kilka razy i zawsze udawał się znakomicie oraz smakował pysznie
Słodko-Słony Świat Ilonyminut, nie dłużej bo jabłka się rozpadną ( zrobi się z nich papka ! ). Przechowuj w ciemnym, chłodnym miejscu nie dłużej niż 1 rok. Zamiast laski wanilii możemy dać do każdego słoja trochę cukru wanilinowego. Życzę smacznego
Przepisy i porady kulinarnedolewania pół łyżeczki soli i cukru ser żółty kostka dowolny ogórek kiszony lub konserwowy Sos cebulowo pomidorowy: 1/2 lub cała dużą cebula, a nawet 2 całe cebule można dać sól, pieprz, ostra,słodka papryka koncentrat pomidorowy śmietanka 30 % Robimy taki zaczyn z wody, drożdży i cukru, odstawiamy na chwile aby się zapienił. Wsypujemy make do miski, dodajemy nasz zapieniony zaczyn
Gotowanie...to proste !Na okres przejściowy pomiędzy latem, a zbliżającą się wielkimi krokami jesienią na obiad proponuję faszerowane bakłażany, pachnące pomidorami, papryką i cebulą. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldchwile podsmażyć aż odparuje woda 3. - Gdy warzywa w zupie są miękkie. Dodać podsmażone ogórki chwilę gotować doprawić kostką rosołową ( lub solą i pieprzem) Dodać do zupy dać śmietanę. Wszystko razem zagotować.Na koniec dodać natkę pietruszki
W królestwie smaków Beatywrzenia gotować około 5 -7 minut, w zależności od wielkości słoika. Wyciągnąć przykryć kocem i pozostawić do wystygniecia. Tak przygotowane ogórki można jeść po tygodniu, choć im więcej damy im czasu na przegryzienie, tym będą smaczniejsze
w mojej kuchnibędzie uciekał z pizzy przy jedzeniu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Posypujemy oregano i wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika – temperatura maksymalna jaką się da ustawić , u mnie jest to 250 C . Pieczemy około 10 minut . Pizza wychodzi lekko chrupiąca cieniutka i smaczna " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Ogrodnik w podróży