dania - 3000 przepisów (strona:113/200)

Makaron z ajwarem i warzywami + drobiowe pulpeciki i surówka z kiszonej kapusty 206

porcje: 160 g makaronu (u mnie pełnoziarniste penne) garść mrożonej cukinii lub kawałek świeżej garść mrożonej papryki lub 1 mała świeża (u mnie czerwona) mały słoiczek ajwaru (ja dałam domowy)  kilka pieczarek 1 łyżka oleju Przygotowanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę, a pieczarki w półtalarki. Podsmażyć na łyżce oleju z odrobiną soli

Fabryka pomysłów
Bulion warzywny 200

Tak naprawdę istnieje wiele rodzajów bulionów. Już dosyć dawno temu opublikowaliśmy przepis na bulion mięsno-warzywny , gdyż jest on prawdopodobnie najbardziej typową i najczęściej stosowaną jego

Kulinarna Pokusa
MAKOWIEC JAPOŃSKI Z KASZĄ JAGLANĄ I KRUSZONKĄ, BEZGLUTENOWY 372

wersji bezglutenowej. Oczywiście jak zawsze u mnie kaszę mannę zastępuje pyszna i zdrowa kasza jaglana. Piekłam w ciemnej formie o śr.26cm. Składniki kruchego ciasta: - 300g mąk bezglutenowych, dałam:               - 125g mąki ryżowej               - 125g mąki kukurydzianej               -   50g mąki jaglanej

Smaczne Zdrowe
Listopad już 154

napęczniał do granic możliwości. To już kolejny raz i jestem już trochę zniecierpliwiona obietnicami szefowej, że ma zamiar kogoś zatrudnić. Wszyscy jesteśmy obłożeni do granic możliwości, tak nie da się ciągnąć na dłuższą metę. Teraz miało być do stycznia- naiwnie myslałam, że to znaczy do "po świętach" na początku stycznia, okazało się że tłumaczenie brzmi "do KOŃCA stycznia jak dobrze

les mirabelles
Ekologiczny makaron z dyniowym sosem "serowym" nie tylko dla wegan 174

normy. Oby to było tylko chwilowe załamanie. W końcu jesienna chandra, krótsze dnie, dużo nauki może sprawiać takie wrażenie. Póki co, trzeba spiąć pośladki na tyle ile się da. A już w sobotę ślub mojej przyjaciółki, teraz żyję tylko myślą o tym dniu i nie mogę na niczym innym się skupić :). Cały czas dynia, dynia, dynia. Nigdy mi się

Be Fit Be Strong
Pieczone udka z miodem 151

kurczaka miód, np. gryczany 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki gorczycy białej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki chili - dałam trochę mniej Udka umyć i osuszyć. Przyprawy rozetrzeć w moździerzu i natrzeć nimi udka. Włożyć do lodówki, najlepiej na noc. Rano wyjąć mięso z lodówki, polać obficie miodem i włożyć jeszcze

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Owsiana tarta z gruszkami! 187

Formę wylepiamy ciastem. Układamy gruszki. Smarujemy dżemem. Na wierzch układamy ciasto w ozdobny sposób. Ciasto pieczemy w temp. 165 stopni C przez 55 minut. Na złoty kolor. Życzę Smacznego! Dajcie znać jak Wam smakowała! ;-))) Zapraszam na Facebooka! Instagrama Smyk_W_Kuchni

SMYKWKUCHNI
Bułki burgerowe 191

Kochani wczoraj byłam na warsztatach z  Develey relację  dam w późniejszym terminie ,a dzisiaj chce wam pokazać jak się robi bułeczki burger-owe. Prowadzący Jerzy Nogal robił pyszne bułeczki , a my razem z nim . Wyszły pyszne i delikatne w połączeniu z burgerem wołowym rewelacja. Składniki na klasyczna bułka burger - owa 500 g mąki pszennej

Różowa kuchnia
SERNIK DYNIOWY - NAJLEPSZY 193

jesienny okres od słonecznego, dyniowego sernika na aromatycznym, ciasteczkowym spodzie.  Sernik według przepisu z bloga Moje Wypieki , z moimi małymi modyfikacjami (pominęłam mascarpone, dałam więcej twarogu, użyłam biszkoptów i dodałam ciemne kakao), który robiłam już kilka razy i zawsze udawał się znakomicie oraz smakował pysznie

Słodko-Słony Świat Ilony
Kompot z jabłek ( z wanilią ) na zimę. 106

minut, nie dłużej bo jabłka się rozpadną ( zrobi się z nich papka ! ). Przechowuj w ciemnym, chłodnym miejscu nie dłużej niż 1 rok.  Zamiast laski wanilii możemy dać do każdego słoja trochę cukru wanilinowego.                         Życzę smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Domowa Pizza 130

dolewania pół łyżeczki soli i cukru ser żółty kostka dowolny ogórek kiszony lub konserwowy Sos cebulowo pomidorowy: 1/2 lub cała dużą cebula, a nawet 2 całe cebule można dać sól, pieprz, ostra,słodka papryka koncentrat pomidorowy śmietanka 30 % Robimy taki zaczyn z wody, drożdży i cukru, odstawiamy na chwile aby się zapienił. Wsypujemy make do miski, dodajemy nasz zapieniony zaczyn

Gotowanie...to proste !
Faszerowane bakłażany (bez mięsa) 232

Na okres przejściowy pomiędzy latem, a zbliżającą się wielkimi krokami jesienią na obiad proponuję faszerowane bakłażany, pachnące pomidorami, papryką i cebulą. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Ogórkowa 180

chwile podsmażyć aż odparuje woda 3. - Gdy warzywa w zupie są miękkie. Dodać podsmażone ogórki chwilę  gotować doprawić kostką rosołową  ( lub solą i pieprzem) Dodać do zupy dać śmietanę. Wszystko razem zagotować.Na koniec dodać  natkę pietruszki

W królestwie smaków Beaty
ogórki kanapkowe 164

wrzenia gotować około 5 -7 minut, w zależności od wielkości słoika. Wyciągnąć przykryć kocem i pozostawić do wystygniecia. Tak przygotowane ogórki można jeść po  tygodniu, choć im więcej damy im czasu na przegryzienie, tym będą smaczniejsze

w mojej kuchni
Pizza serowa 208

będzie uciekał z pizzy przy jedzeniu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Posypujemy oregano i wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika – temperatura maksymalna jaką się da ustawić , u mnie jest to 250 C . Pieczemy około 10 minut . Pizza wychodzi lekko chrupiąca cieniutka i smaczna " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania