dziwnym połączeniem dopóki nie spróbowałam tego dania. A jeśli chcielibyście spróbować tej ryby w nieco innym wydaniu polecam też łososia z sosem tajskim ( kilk ). Polecam obydwa dania. MAKARON z ŁOSOSIEM i SZPINAKIEM Składniki: (2 porcje) makaron spaghetti lub inny dowolny 150 g łososia sól, pieprz, oliwa sos: 100 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku sól
Bon appetit mon amiePomysł na szybki obiad lub kolację. Czasu potrzeba tyle, ile gotuje się makaron. Danie banalnie proste i niebanalne w smaku. na 2 porcje użyłam: ok. 150 g ugotowanego brokuła 150 g makaronu 300 g łososia ze skórą 1 pomidor Łososia pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na patelni, doprawiłam solą. Makaron ugotowałam. Pomidora i brokuła pokroiłam na mniejsze części. Ugotowany makaron
KucharzycaCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na buraczane pesto, które podałam z makaronem, serem feta i prażoną ciecierzycą. Jeśli chcecie dowiedzieć się jak przygotować prażoną ciecierzycę, koniecznie kliknijcie
Bez CebuliPomysł na danie z wykorzystaniem makaronu. W smaku jest bardzo dobre, ale ma niestety minus - jest dość mocno kalorycznym daniem. Ale myślę, że od czasu do czasu można sobie pozwolić na małe co nie co :). Zwłaszcza, jeżeli to coś jest na prawdę bardzo smaczne! Składniki: makaron spaghetti 1 szklanka śmietany 30% 100 g wędzonego boczku 3 żółtka(...)wlewamy śmietanę. Cały czas mieszamy wrzucamy 3 żółtka i dość dobrze mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na patelnię wrzucamy ugotowany i odcedzony makaron oraz pokrojony drobno szczypiorek.. Mieszamy i gotowe danie wykładamy na talerz! Na wierzchu możemy posypać jeszcze szczypiorkiem. Smacznego
Gotuj z MąkąKlopsikami to interesująca propozycja na codzienny obiad. Połączenie makaronu z sosem śmietanowym oraz klopsikami to dość ciekawa kombinacja, która idealnie ze sobą komponuje tworząc smaczne i pożywne danie. Makaron z Sosem Śmietanowym i Klopsikami - Składniki: Klopsiki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) duża cebula łyżka musztardy duże jajko bułka namoczona w mleku 2 duże ząbki czosnku
Słodka StronaJeśli nie macie pomysłu na obiad, a kochacie kuchnię włoską i makarony to danie na 100 % przypadnie Wam do gustu. Przygotowanie zajmuje 15 minut, jest proste i nie wymaga tony składników. Szczególnie polecam osobom nie mającym czasu na godziny spędzone w kuchni. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkazwiązku z tym wiele sezonowych warzyw i owoców oraz mnóstwo zieleniny, dlatego też dziś na szybki obiad postanowiłam zaproponować Wam błyskawiczny i banalnie prosty makaron z pesto z rukoli . Takie danie jest świetnym rozwiązaniem na letni, szybki obiad. Z pewnością wszystkim zasmakuje. Pesto z rukoli możecie wykorzystać jak ja do makaronu, ale także świetnie sprawdzi się ono na kanapki
Codzienne GotowanieLazania to pyszne makaronowe danie, wywodzące się z kuchni włoskiej. Makaron przekładany jest sosem mięsnym z dodatkiem pieczarek, oraz sosem beszamelowym i serem. Następnie potrawa jest zapiekana i podawana na ciepło. Ja osobiście przepadam za lazanią bo ją uwielbiam
Kulinarne Fantazje Mariolizostanie teraz ze mną na zawsze, no ten makaron z papryką. Popróbuje teraz z żółtaą a nawet z zieloną papryką, chyba będzie pysznie. A tymczasem zapraszam na smakowite danie. Makaron z papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemięso wołowe (mielone) - 250 g koncentrat pomidorowy - 200 g ogórki kiszone 6 szt papryka czerwona 1 szt drobno pokrojona Dodatkowo: 3 ogórki kiszone do obsypania dania makaron Lu-bella ( wiecie jaki - nie muszę mówić ) połowę paczuszki Krok 1 Ogórki kiszone myjemy i odcinamy końcówki z obu stron, kroimy drobno. Paprykę czerwoną myjemy wycinamy nasionka(...)miękkości.( Koło godziny dusiłam wszystko razem) Krok 3 Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą .Makaron dodajemy do naszego sosu i przykrywamy pokrywką, makaron spokojnie dojdzie do siebie przez jakieś 15 minut. Krok 4 Gotowe spaghetti przekładamy na talerz .Ogórki kiszone kroimy drobno i posypujemy na około naszego dania, podajemy gorące
Różowa kuchniasię uchwycić na zdjęciu;) Danie przygotowuje się stosunkowo długo, najpierw bowiem należy dobrze namoczyć makaron ryżowy, wiele też czasu zajmuje podduszenie mięsa do miękkości. Gdyby makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu, a cielęcine zastąpić mięsem drobiowym, byłoby pewnie zdecydowanie szybciej, ale czy równie smacznie? Pewnie kiedyś spróbujemy się o tym przekonać;) ok. 500 g makaronu ryżowego wstążki(...)sosu Pad Thai 100-120 g drobno posiekanych orzeszków ziemnych solonych 2 łyżeczki cukru sok z 2 limonek sól, pieprz Na dwie godziny przed przygotowaniem dania zalewamy makaron przegotowaną wodą o temp. pokojowej. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem i oprószamy 2-3 łyżkami mąki pszennej, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy
Smaki Na Talerzukilku godzinach suszenia w ciepłym pomieszczeniu suchy makaron (jeśli da się łamać jest gotowy) przekładamy do szczelnych pojemników lub woreczków zamykanych strunowo. Świeży, czy suszony gotujemy w lekko posolonym wrzątku ok. 2 – 3 minut. Makaron domowy jest bardzo prosty w przygotowaniu i stanowi bazę wyjściową bardzo wielu dań. Warto go przyrządzić na swój ulubiony sposób, bądź trochę(...)poeksperymentować – na słodko, na ostro… i nie tylko. Makaron to produkt uniwersalny, ma setki form, kolorów i rodzajów. Znają go, lubią i jedzą niemal wszyscy, bez względu na wiek, płeć i pochodzenie. Na obu półkulach, pod każdą szerokością geograficzną. Inspiruje zarówno domowych smakoszy, jak i mistrzów kuchni. Jako ciekawostkę dodam, że w Japonii długie nitki makaronu symbolizują pomyślność i długowieczność
mojewypiekiinietylkokilku godzinach suszenia w ciepłym pomieszczeniu suchy makaron (jeśli da się łamać jest gotowy) przekładamy do szczelnych pojemników lub woreczków zamykanych strunowo. Świeży, czy suszony gotujemy w lekko posolonym wrzątku ok. 2 – 3 minut. Makaron domowy jest bardzo prosty w przygotowaniu i stanowi bazę wyjściową bardzo wielu dań. Warto go przyrządzić na swój ulubiony sposób, bądź trochę(...)poeksperymentować – na słodko, na ostro… i nie tylko. Makaron to produkt uniwersalny, ma setki form, kolorów i rodzajów. Znają go, lubią i jedzą niemal wszyscy, bez względu na wiek, płeć i pochodzenie. Na obu półkulach, pod każdą szerokością geograficzną. Inspiruje zarówno domowych smakoszy, jak i mistrzów kuchni. Jako ciekawostkę dodam, że w Japonii długie nitki makaronu symbolizują pomyślność i długowieczność
mojewypiekiinietylkoDziś kolejny smak dzieciństwa – MAKARON Z SEREM. Danie, które przyrządzała babcia i mama, najczęściej na piątkowy obiad. Makaron ( najczęściej takie ozdobne , falowane wstążki – Mafaldine corte ) z dodatkiem sera białego i dużej ilości cukru! Nic więcej nie było do szczęścia potrzeba. Do dziś zjadam go z ogromną przyjemnością! ________________________________________________ SKŁADNIKI: * makaron wstążki – ok. 300 g * ser biały / twaróg
Ostra na Słodkoładnie wykonana, bo tu nie ma zdjęć, są animowane obrazki,czyli w jaki sposób ułożysz danie na talerzu zależy od Twojej wyobraźni! Zabawne sugestie typu "nie spal masła, ani szałwii" :) Jasne i czytelne polecenia! Podzielona jest na kilka części: Przystawki, Makarony, Dania Główne, Wypieki i Desery, Extra Info. To jest pierwsza książka kulinarna, którą przeczytałam od deski
Blondynka Gotuje