dania z drobiu - 994 przepisów (strona:52/67)

Zapiekane frytki z kurczakiem, pieczarkami i żółtym serem 517

Zapiekane, domowe frytki z kurczakiem, pieczarkami i żółtym serem...Pieczone, złociste frytki.Aromatyczny kurczak.Plasterki pieczarek.Paprykowy sos majonezowo-śmietanowy.A całość zapieczona pod kołderką z żółtego sera.Smacznego!Składniki

Gospodyni Miejska
Kurczak po seczuańsku 280

Kurczak po seczuańsku...Soczyste, marynowane w sosie sojowymi płatkach chili kawałki kurczaka.Słupki chrupiącej cukinii i marchewki, paseczki czerwonej papryki, talarki pora.A wszystko zanurzone w aromatycznym

Gospodyni Miejska
Paprykowy kurczak na ryżu 2130

Paprykowy kurczak na ryżu...Kawałki kurczaka w aromatycznym pomidorowo-paprykowym sosie.Dodatek różnokolorowych papryk i kukurydzy.Podane na pachnącym curry ryżu.Smacznego!Składniki:500 g filetów z piersi

Gospodyni Miejska
Kurczak z pieczarkami, papryką i sosem czosnkowym 388

Kurczak z pieczarkami, papryką i sosem czosnkowym...Kosteczki filetu z piersi kurczaka usmażone w przyprawie gyros.Plasterki pieczarek, kosteczki papryki i cebuli.Ułożone na frytkach. Obsypane wiórkami

Gospodyni Miejska
Kurczak w sosie słodko - kwaśnym 391

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym... Soczyste kąski filetów z piersi kurczaka. Plasterki pieczarek. Paseczki papryki. Kosteczki słodkiego ananasa. Zatopione w aromatycznym, słodko - kwaśnym sosie. Chiński klasyk

Gospodyni Miejska
Polędwiczki wieprzowe sous vide 306

jest wcale takie skomplikowane, jak się nam wydaje. Wystarczy tylko posiadać niewielkie urządzenie, przypominające z wyglądu blender-żyrafę i w miarę wysoki garnek.  Wtedy możemy się rozkoszować pysznymi daniami, które zachowają wszystkie swoje smaki, ponieważ będą  się  gotować w tak zwanym własnym sosie . Dziś zapraszam Was na pyszne polędwiczki wieprzowe. Wiadomo, że jest bardzo łatwo(...)twardą tkankę łączną w mięsie.   •    66 °C – 68 °C: zdolność wchłaniania wody przez tkanki mięśniowe jest znacznie ograniczona przy podgrzewaniu powyżej 68 stopni. Temperatura zalecana dla drobiu i dobrze wysmażonego mięsa. •    83 °C – 85 °C: temperatura ta jest również dobra do szybkiej pasteryzacji powierzchni mięsa. W tej temperaturze przygotowujemy również większość warzyw . ------------------------------------------------------------- Polędwiczki wieprzowe sous

Kulinarne przygody Gatity
Kaczka pieczona z jabłkami 233

Na Świętego Marcina na stołach króluje gęsina. Ale nie u Nas. U nas króluje kaczka pieczona z jabłkami i morelami. Ten przepis na kaczkę pieczoną z

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fajitas 224

Fajitas...Okrągłe, meksykańskie tortille.Kurczak, papryka i cebula w aromatycznych przyprawach.Gucamole, salsa pomidorowa i sos śmietanowy.I wszytko skropione aromatycznym sokiem z limonki.Prawdziwa, meksykańska uczta!Składniki:6

Gospodyni Miejska
Bigos cygański 4036

Bigos cygański...Mięsne, soczyste, drobiowe kulki.Mocno pomidorowy, lekko pikantny sos.I cała masa warzyw: cebula, pieczarki, papryka, ogórki kiszone.Zapraszam do wspólnego ucztowania!Smacznego!Składniki:Mięsne kulki:1

Gospodyni Miejska
Niezbędnik grillowicza czyli ruszt bez tajemnic 237

wyobraźmy sobie ciocię Jadzię, która siadając na krześle, trzymając w rękach tackę z kiełbachą zalicza spektakularną glebę – i kto wtedy staje się atrakcją spotkania?   Ba! I choćbyśmy zaserwowali dania z ośmioma gwiazdami Michelin, których nie powstydziłby się sam Mistrz Amaro to gwarantuję, że nie zrobią już one takiego wrażenia jak spadająca gwiazda Ciocia Jadzia z ketchupem(...)ujścia pary - aby produkty na ruszcie zyskały więcej aromatu, na rozgrzany węgiel wrzućmy namoczone drewienko olchowe (wyśmienity dla owoców morza), klonowe i orzech (dla wieprzowiny), jabłoń (pasuje dla drobiu) lub po prostu gałązki jałowca - papierowe ręczniki, które zwilżymy olejem, sprawdzą się natomiast do natłuszczenia kratki /prętów rusztu, w ten sposób zapobiegniemy przywieraniu mięsa - warto jest zadbać o gości

upichcona
Chiński, pomarańczowy kurczak 195

  Składniki: 2 filety z piersi kurczaka (o łącznej wadze 500 g); 2 ząbki czosnku; 1/2 pęczka szczypiorku do oprószenia po wierzchu; 1 łyżka startej skórki

Gospodyni Miejska
Greentest i Food cleaner – dwa urządzenia, dzięki którym zdrowiej jemy 126

wodzie, w której płukały się owoce i dotyczyły liczby bakterii grupy coli tj. bakterii, które zawsze występują w ściekach i odchodach, więc stanowią wskaźnik na ile zanieczyszczone mikrobiologicznie jest dane środowisko. Pobrana została woda: przed uruchomieniem urządzenia: liczba bakterii grupy coli (lb) = 10 (3-56) [NPL/100 ml] , po 3 minutach działania: lb < 10 [NPL/100 ml] i po wyłączeniu(...)najmniejsze) i być może uchroniłoby to nas przed późniejszym nawrotem? Co jeszcze? Food cleaner można również stosować do (choć ja jeszcze nie wszystko sprawdziłam): Odkażania i odświeżanie mięsa, drobiu, jaj, ryb i owoców morza, kaszy, ryżu, fasoli, grochu, w celu usunięcia zanieczyszczeń metalicznych, mikroorganizmów, hormonów, antybiotyków itp. Dezynfekcji zastawy stołowej, naczyń, sztućców, desek do krojenia. Food cleaner w podróży Urządzenie

Moja Delicja
Burgery z szarpanym kurczakiem w sosie barbecue i pikantym coleslawem 316

  Składniki: KURCZAK W SOSIE BBQ: 1 cały, nieduży kurczak (o wadze około 1,5 kg); 1 średnia cebula; 8 ząbków czosnku; 1 duża butelka sosu

Gospodyni Miejska
Pizza na cienkim cieście – przepis i poradnik 353

właśnie 24-48 albo 72 godziny. Sami możecie zdecydować kiedy chcecie ten proces przerwać. Jeszcze lepiej – podzielcie świeżo wyrobione ciasto na trzy partie, włóżcie każdą do osobnego pojemnika i dajcie każdej inny czas na fermentację. Sami sprawdźcie i zdecydujcie, który z nich jest dla Was idealny i jego się trzymajcie. PRZEPIS NA CIENKIE CIASTO Do misy robota planetarnego wlewamy wodę(...)najcieniej, tak żeby zdążyły się upiec razem z ciastem. Jeśli chcecie robić tą pizzę z mięsem pamiętajcie o naprawdę krótkim czasie pieczenia i nie kładźcie na nią surowego drobiu albo wieprzowiny – tylko wcześniej przygotowane: usmażone , upieczone lub ugotowane. Z surowego mięsa na tą pizzę nadaje się jedynie wołowina, np. antrykot, łata lub polędwica, cienkie plastry surowego łososia albo krewetki. Surowe

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania