posiekanym lubczykiem. Gotowana w sous-vide Pierś kurczaka Kukurydzianego z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami. Przy okazji tego dania, pierwszy raz zjadłam kasztany, a i frytki z Pasternaka też jadłam po raz pierwszy. Sebastian stwierdził, że bardzo sprawnie mi poszła rozbiórka drobiu. Pieczone dramstiki (pałki) drobiowe z pikantnym sosem BBQ i surówką colesław. Pałki były pyszne, a za surówkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękurczaka 2 kg Przyprawy - peklo sól 17 g/kg do wieprzowiny -sól kamienna nie jodowana 17 g/kg do drobiu -pieprz czarny 1 g /kg -pieprz młotkowany z kolendrą 2 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g /kg -czosnek wyciśnięty przez praskę ja dałem 60 g do całości Wykonanie Łopatkę tniemy w kawałki 4 x 4 cm ,ścinki z szynki
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.posiekanym lubczykiem. Gotowana w sous-vide Pierś kurczaka Kukurydzianego z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami. Przy okazji tego dania, pierwszy raz zjadłam kasztany, a i frytki z Pasternaka też jadłam po raz pierwszy. Sebastian stwierdził, że bardzo sprawnie mi poszła rozbiórka drobiu. Pieczone dramstiki (pałki) drobiowe z pikantnym sosem BBQ i surówką colesław. Pałki były pyszne, a za surówkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: 8 pałek z kurczaka 1 duża czerwona papryka 3 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów 1 cebula 2 banany przyprawa do drobiu RAFEX 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne sól, pieprz, cukier tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Udka obficie posypujemy przyprawą. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na patelni wraz(...)pokrojoną w kostkę paprykę i rozdrobnione pomidory (razem z sokiem). Po 10 minutach dodajemy pokrojone w kostkę banany. Zalewamy mięso. Przyprawiamy do smaku. Dusimy pod przykryciem ok. 40 minut. Danie najlepiej smakuje podane z ryżem. źródło: przepis własny Ilość porcji: 8 Czas wykonania: 1,15 h Koszt wykonania
Pobite gary Barbaryskładniki* 3 pojedyncze filety z kurczaka* 1 średnia czerwona papryka* 20 dag małych pieczarek* 5-6 łyżek śmietany* kostka knorr paprykowa i pieprzowa* sól* oliwa do
Mix smakukalmary i inne owoce morza souvlaki - szaszłyki z wieprzowiny lub drobiu skropione sokiem z cytryny gyros - mięso wieprzowe, baranie, drobiowe opiekane na wielkim ruszcie, a następnie ścinane na małe kawałki. Moim zdaniem kuchnia grecka, a szczególnie kreteńska nie mają sobie równych. Wysoka jakość i świeżość produktów oraz prostota serwowanych dań sprawiły, że zakochałam się w tamtejszym jedzeniu(...)Katarinę oraz koszyczek z pieczywem oraz talerzyk ze świeżymi warzywami i kawałkiem sera feta. Wszystko oprószone oregano i tymiankiem zerwanymi ze zbocza gór. Potem przychodzi czas na przystawki i dania główne z karty. W menu nie ma deserów (w większości tawern, w restauracjach desery raczej się pojawiają w karcie), ale zawsze na koniec posiłku możemy liczyć na małą
W kuchni Katieelegancki obiad. Być może zdjęcia tego nie oddają (zrobione w pośpiechu bo wszyscy byli głodni) ale naprawdę danie prezentuje się bardzo elegancko. POLĘDWICZKI Z INDYKA Z JABŁKAMI 3 polędwiczki z indyka 2 jabłka sól, pieprz, słodka papryka, pieprz ziołowy, ew.przyprawa do drobiu 3-4 łyżki oleju Umyte i osuszone polędwiczki z indyka ponacinać (nie do końca, żeby nie przeciąć
Pieguskowa Kuchniamojemu mięsożernemu Mężowi ;) dlatego w dni, które spędza z nami w domu na stole zazwyczaj goszczą dania mięsne, głównie drobiowe. Dla mnie i dzieci to też okazja do uzupełnienia w diecie, m.in. białka pochodzenia zwierzęcego. Jeśli już jesteśmy przy temacie drobiu, to ciekawa jestem czy robiąc zakupy zwracasz uwagę na to jakiej firmy i jakiego pochodzenia mięso
Kolorowy Przepisownikczerwonego ryżu z marchewką jest fantastyczna, pikantna i orzeźwiająca. Idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, drobiu czy ryb, świetnie sprawdzi się podczas letniego grillowania. Ponieważ jest dość sycąca może zastąpić ziemniaki czy inne tradycyjne dodatki, a nawet stanowić indywidualne danie np. do lunchboxa. Gorąco polecam! Składniki : 150-200g czerwonego ryżu 4 marchewki szczypior z dymki
Codzienne GotowanieSzukacie czegoś szybkiego i dobrego na obiad? To polecam danie z chlebkami pita:)Składniki:4 chlebki pita1 opakowanie mix sałatszczypiorek lub zielona cebulka2 pomidory1 pierś z kurczakaprzyprawa do drobiu1 łyżka majonezu1 łyżka ketchupusólSposób przygotowania:1. Zaczynamy od mięsa - pierś myjemy, kroimy w kosteczkę i obsypujemy przyprawą do drobiu. Smażymy na oleju, studzimy.2. Pomidora kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy
Kuchnia domowa AniRozmaryn w kuchni występuje zarówno w formie świeżej, jak i suszonej. Stosuje się go do przyprawiania dań z mięsa, zapiekanek, warzyw, makaronu, smażonych ryb, owoców morza, a także bulionów i marynat. Rozmaryn idealnie dopełnia również walory smakowe potraw z baraniny, dziczyzny, drobiu i ryb. Jest nieodzowny w potrawach z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami i grzybami. Ponadto doskonale komponuje się
Garniec Magalietakże wielu zup, zapiekanek czy sałatek. Szczególnie lubię dodatek tymianku w delikatnych potrawach z drobiu. Zapraszam więc na drobiowe udka z tymiankiem ... prosto z piekarnika :)) Składniki: udka (lub podudzia) z kurczaka (ilość zależy od tego, na ile osób przygotowujemy danie) kilka gałązek tymianku 2 ząbki czosnku słodka sproszkowana papryka sól biały pieprz 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka
Walijskie Pichceniepiersi z kurczaka. Danie warte wypróbowania :) Jeżeli jesteście smakoszami mięsa to spróbujcie przygotować cukinie z mięsem mielonym (przepis tutaj ). Składniki na porcję dla 2-3 osób: 3 średniej wielkości cukinie 1 duża pierś z kurczaka 100 g kaszy jaglanej (1 woreczek) 1 marchewka 1 cebula starty żółty ser sól, pieprz zioła do drobiu olej Mięso umyć, osuszyć, pokroić(...)wymieszać. Cukinię umyć, przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Należy robić to delikatnie (np. za pomocą łyżeczki), aby nie przedziurawić cukinii. Uwaga: wydrążony miąższ nie będzie potrzebny do tego dania! Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i przesmażyć cebulę. Gdy zeszkli się dodać mięso. Całość
Ugotowaćgulasz z żołądków Dziś chciałem przestawić kolejny przepis na treściwą
Miód i pieprzUwielbiam dodatek powideł, dżemów i marmolad do marynat oraz sosów do mięs, zwłaszcza do drobiu i schabu. Dzięki takiemu dodatkowi mięso smakuje naprawdę wyjątkowo. Dziś pomysł
DefinicjaSmakutakie zestawienie składników do plenerowych kociołków, bo zapewne takie planujecie. Duża porcja do 4-6 osób. Danie podstawowe: - 1 kg młodych ziemniaków, polecam małe egzemplarze - 0.8 do 1 kg mięsa drobiowego, filet z piersi kurczaka lub indyka, mogą być również podudzia z drobiu - główka młodej kapusty - 2 średnie cebule - pęczek koperku - olej rzepakowy - przyprawy: shorama czerwona, papryka wędzona słodka
Apetyczna babeczka