domu, bo pewnie sama zjadłabym całe ;P a i tak trudno było mi się od niego oderwać ;) Smaczny zarówno na gorąco jak i na zimno, chociaż na gorąco jabłka trochę się rozpływają (mnie akurat to nie przeszkadza :D) Składniki: Spód: 1 szklanka zmielonych wiórków kokosowych* 1 szklanka wiórków kokosowych* 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 jajko(...)nakładamy na niego naszą piankę z białek. I wkładamy na kolejne 10 minut do piekarnika (znowu 180ºC) ;) Po wyjęciu ciacho jest już gotowe. Można jeść na ciepło (ale dać mu chwilę przestygnąć żeby się nie poparzyć ;)) albo na zimno – wtedy przestudzone już ciasto wstawić na godzinkę do lodówki ;) Pychotka :D Smacznego
Jak gotować i nie zwariowaćjest w pełni wegetariański, a gdy nie dodamy jajka to nawet wegański. Jeśli jednak chcecie dorzucić trochę mięsiwa, to nie bójcie się. Będzie jeszcze bardziej treściwy. W przygotowaniu tego dania z ogromną pomocą przyszły mi produkty z internetowego sklepu FRISCO.PL , który zaopatrzył mnie w wymagane specjały kuchni japońskiej: grzyby shiitake, pastę miso, sos sojowy, gony watakame, warzywny bulion(...)japońskim, lub chińskim stylu, np. undon lub soba. Podanie W okrągłej miseczce umieść makaron, a następnie wszystkie dodatki. Ich ułożenie to już kwestia Twojej inwencji. Następnie zalej wszystko gorącym wywarem i gotowe! Pamiętaj, że ramen wcinamy pałeczkami, a płyn siorbiemy prosto z miseczki. Smacznego
Food SquareWęg i erskie smaki aromatycznego kurczaka w pomidorowo-paprykowym sosie. Trochę s ł odko, trochę kwaśno, troch ę pikantnie. Pan Mąż miewa okazjonalnie fochy kulinarne niczym
Grunt to przepis!Warto dodać do niej wyrazistych dodatków, np. prażonych orzechów, cytrusów czy sosu czekoladowego. * Allos Hofgemüse Torstens Tomate Lauch To pasta z pora i pomidorów, świetna do kanapek i dań obiadowych. Zawiera sporą ilość drobno krojonych, chrupiących (!) warzyw. W smaku zaskakująco świeża, z dużą przewagą pomidorów. Prawie jak ta, zrobiona w domu! Plus za miły akcent w postaci nasion(...)zużyć, ponieważ w lodówce wytrzymuje około 4 dni, co mimo wszystko świadczy o braku sztucznych dodatków i można to uznać za dowód "naturalności" :) Testowałam w połączeniu z lodami, na gorącej grzance jak i z kaszką kukurydzianą. We wszystkich zestawieniach wypadł wyśmienicie. * Allos Hochlandblütenhonig - miód wysokogórski z obszaru Sierra Madre. Ciekawostką jest fakt, że Sierra Madre (położone w Meksyku
Poranek na słodkoPizza, choć przepyszna, niestety nie należy do dań dietetycznych. Ponieważ ostatnio mocno przestawiłam się na produkty pełnoziarniste, postanowiłam pomajstrować również przy przepisie na ciasto na pizzę. Dziś prezentuję Wam wyniki moich eksperymentów - ciasto z dodatkiem mąki pełnoziarnistej i ziaren . Dodatek mąki pełnoziarnistej nie wpływa niestety pozytywnie na właściwości ciasta na pizzę. Staje się ono twardsze, po upieczeniu jest bardziej(...)nagrzej do 240 stopni C (grzałka góra-dół). Pizzę przełóż na kamień lub blachę (ja robię to na papierze do pieczenia) i piecz przez ok. 7-10 min. Podawaj gorącą. *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też
Chilli Czosnek i OliwaMgliste poranki, chłodne i długie wieczory, niewątpliwie zagościła jesień. A na nią zdecydowanie najlepszym lekarstwem jest dobra książka, ciepły kocyk, blask świec, gorące kakao i... pyszne ciasto! Jedno z moich ukochanych, mocno czekoladowy spód i kremowa konsystencja z nutą suszonych owoców, po prostu sernik daktylowy! Przygotowanie tego nieziemskiego smakołyku nie wymaga wygórowanych zdolności kulinarnych i nie zajmie(...)upieczony sernik powinien być wilgotny, więc test zapałki się nie sprawdzi, ale! powinien także być sprężysty jak gęsta galareta - to znak, że jest gotowy! Po tym czasie, przed spałaszowaniem, dajmy mu spokojnie ochłonąć w lekko uchylonym piekarniku, a następnie w lodówce ;) Schłodzony sernik można udekorować oprószając go lekko kakao. Smacznego! aa-kuku
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Nareszcie nadeszło. Wymarzone, wyczekane lato . Nie ma chyba nikogo, kto nie lubi tej pory roku. No, może czasami, kiedy jest zbyt gorąco, kiedy słońce tak nam daje popalić (nomen omen), że mamy wrażenie, że zaraz wyparujemy. Wtedy lata nie lubimy. Krótko, gwałtownie i bardzo intensywnie. Prawda? :) Ale wystarczy, że pojawi się chmurka na niebie, że słonko zblednie, a temperatura(...)babeczki znikają w oka mgnieniu. Z podanych proporcji wychodzi średnio 20-26 sztuk, w zależności jak dużych użyjemy foremek. Korzystajmy z lata, bierzmy z niego ile się da, bo kiedy nadejdzie jesień, to zatęsknimy za upalnymi dniami, słońcem i owocami :) Wpis powstał przy współpracy z Westwing
Codzienna kuchnia niecodziennaCrepe cake. Farsz mięsny. 40 dag mięso mielone wołowe 2 cebule pokrojone w drobną kostkę 2 ząbki czosnku drobno pokrojone 1 marchewki starte na tarce 1
Kulinarny karnet ChristopheraZAKWAS BURACZANY !!! 1 kg buraków 3 litry przegotowanej wody kawałek skórki z razowego chleba 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru, soli Buraki umyć, najlepiej wyszorować szczotką
ClauditteMissCookingWonton pierożki zrób je sam :) Wonton zrób je sam, czyli jak zrobić pyszne chińskie pierożki w domu. Wonton to nazywa
Kuchnia na wzgórzuzatrudnia Meg na stanowisku łącznika z ludźmi. Od pierwszej chwili wyczuwa, że dziewczyna coś ukrywa, poza tym jej zapach jest inny niż zapach ludzkiej zwierzyny. Jednak instynkt nakazuje mu dać jej tę pracę. Kiedy już pozna prawdę i dowie się, że Meg jest ścigana przez rząd, będzie musiał zdecydować, czy jest warta rozpętania wojny między ludźmi a Innymi. Tytuł: Pisane(...)znakomicie wplecionymi w powieść. „Pisane szarłatem” jest fenomenalną powieścią, w której zarówno fabuła, wykreowany przez Anne Bishop świat oraz bohaterowie są idealnie dopracowani. To książka pod każdym względem niesamowita! Gorąco polecam! Za książkę dziękuję Wydawcy! /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent
TetiisheriFarsz do uszek wigilijnych z użyciem szybkowaru - do czego to doszło?! :) Wszystkie składniki na farsz gotuję w szybkowarze (no, może za wyjątkiem cebulki), łącze ze
Szybko SzybkowarPan Mąż upolował, Pani Żona obiad zrobi! Leniwe popołudnie, pora obiadowa za pasem. Od rana uskuteczniam intensywnie pidżama-party - znaczy nie udało mi się jeszcze przebrać
Grunt to przepis!Nie robię ich zbyt często, ale jak mnie najdzie smak na pyszne domowe roladki z kaszą i ogóreczkiem, to nie ma przeproś. Przygotowuję je tak jak
Mia Cucina Sofietamoże, zamiast rzucać się jak wściekli na wszystko, co ma napis fit samemu zacząć od małych kroczków? Zamienić śmietanę na jogurt, biały cukier na brązowy itp.? A może to da efekt? Dziś chcę wam pokazać jajka. Produkt wdzięczny i niedoceniany. Wszyscy straszą cholesterolem i wizją kur w dzikich fermach. Jednak świadome kupowanie i rozsądek pozwolą nam oswoić jajka i zrobić(...)idealne i łatwo się je obiera. Do rondelka wsadzam jajka, dosypuję dwie duże garście soli i zalewam zimną wodą. Zaczynam gotować. Od momentu zagotowania wody daję im osiem minut gorących kąpieli. Odlewam wrzątek i potrząsam garnkiem tak, żeby skorupki popękały i zalewam zimną wodą. Skorupki odchodzą same. Pamiętajcie, że im świeższe jest jajko tym trudniej obrać. Co zrobić z jajkami
ladykitchen