Moja mama i teraz siostra zawsze nadziewała kaczkę mięsem mielonym tak kim jak mielone. Ja zastąpiłem mięso wieprzowe, mięsem drobiowym, które połączyłem z wątróbką kaczą i
R'n'G KitchenCukinia to warzywo o wyjątkowo niskiej wartości kalorycznej – ma ona zaledwie 15 kalorii w 100 g. A jako że sezon na cukinię w pełni, to
A to pestkazdecydowanie zaliczyłabym do zdrowszych i wartościowych posiłków. Wszystkie składniki są starannie wyselekcjonowane, dobrej jakości. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Swojskie burgery z wołowiną 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Fast Food Kuchnia: Amerykańska Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie 20 min. Smażenie 10 min. Kalorie 210 kcal Domowe chrupiące burgery z kotletami wołowymi i sosem hamburgerowym z cebulką(...)wołowe przełóż do miski. Dodaj wystudzoną smażoną cebulkę, całe jajko, bułkę tartą pieprz i sól. Dłonią zagnieć mięso przez kilka minut, aż stanie się jednolite i napowietrzone. Zagniatając masę mięsną możesz lekko klepać ją dłonią, co doda jej pęcherzyków powietrza. Z podanej porcji mięsa uformuj 4 okrągłe, płaskie kotlety. Im bardziej płaskie będą, tym lepiej i łatwiej się usmażą
ProstePesto.plprzekąska, idealna na przyjęcie niespodziewanych gości. Należy tylko pamiętać, aby w lodówce, zawsze w pogotowiu mieć płat ciasta francuskiego. Farsz robimy według upodobań, choć warto zajrzeć w historię tego dania. Początkowo do farszu dodawano między innymi: móżdżek jagnięcy, jądra kogucie,szpik kostny, grasicę cielęcą..... Dzisiaj przepis został znacznie uproszczony i jak dla mnie na szczęście :) SKŁADNIKI: 1 płat(...)dodajemy płaską łyżkę mąki bardzo energicznie mieszając. Dolewamy mleko, aż uzyskamy konsystencję puszystego kremu. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Powstały sos łączymy z farszem grzybowo-mięsnym. Faszerujemy upieczone koszyczki i podajemy. Smacznego
Kuchnia w opałachsurówek pasuje doskonale. Jest równie uniwersalnym dodatkiem, jak konfitura z czerwonej cebuli (przepis). Czerwona cebula marynowana w aromatycznej zalewie świetnie smakuje także z pieczonym mięsem i domowym pasztetem, daniami kuchni meksykańskiej i indyjskim curry. Za każdym razem, kiedy potrzebuję kolorowego i lekko pikantnego składnika, piklowana czerwona cebula jest niezastąpiona. Czerwona marynowana cebula z tego przepisu jest wyśmienita(...)minut. Cebula to jedno z naszych ulubionych warzyw. Biała, żółta lub czerwona jest składnikiem większości naszych posiłków. Czerwona cebula w lekkiej zalewie jest uniwersalnym dodatkiem do wielu dań. Marynowana czerwona cebula proporcje na 3 słoiki o pojemności około 350 ml 500 g czerwonej cebuli, 200 ml octu winnego z białego lub czerwonego wina, ale możesz
Cztery Fajery(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety mielone z warzywami to świetny pomysł na obiad z dodatkiem warzyw, w które powinie być bogaty każdy posiłek. Kotleciki są pieczone w
Przepiski.plSkładniki 4 duże ziemniaki ,około 1 kg 2 jajka 3-4 łyżki mąka pszenna sól - do smaku 50 g sera żółtego startego do tartych ziemniaków Farsz
mojej kuchniTradycyjne polskie pierogi z kiszoną kapustą i grzybami to danie wigilijne, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Składki: 1 kg mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżka miękkiego masła 3 łyżki oleju 2,5 szklanki gorącej wody 1/2 kg kapusty kiszonej 100 g suszonych grzybów 1 cebula 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego pieprz Sposób przygotowania(...)pierogi, mieszając co jakiś czas drewnianą łyżką. Gotujemy do miękkości, przez około 3-5 minut od wypłynięcia. W wersji postnej podajemy ze smażoną na masełku pokrojoną cebulką. W wersji „mięsnej” natomiast razem z cebulką możemy podsmażyć drobno posiekany boczek
Podróż w kulinariazachwyceni. Jedyne uwagi jakie dostałam były takie, iż mogłam dodać więcej papryki. Pomijam, iż użyłam jej cztery łyżki! Zupa rybna jest tradycyjną zupą węgierską i podawana jest głównie jako danie wigilijne, w okresie świątecznym. Może się skusicie i w tym roku i na Święta zamiast karpia w śmietanie przygotujecie tę zupę właśnie. Nie zapomnijcie też o konkursie, który nadal(...)Zagotować i gotować na małym ogniu od momentu zagotowania przez 40 minut. Kiedy wywar jest już ugotowany, przelać go przez gęste sitko. Z ogonów wybrać ości i zostawić tylko mięsne części. Warzywa tak jak i rybę przetrzeć przez gęste sitko. Przetarte warzywa wraz rybą zmiksować, po czym przelać ponownie przez gęste sitko po t, aby unikąć w miarę możliwości ości
mecooksSkładniki 4 duże ziemniaki ,około 1 kg 2 jajka 3-4 łyżki mąka pszenna sól - do smaku 50 g sera żółtego startego do tartych ziemniaków Farsz
w mojej kuchniWitajcie :) Ostatnio naszła mnie chęć na domowe kiełbaski no i postanowiłam je w końcu zrobić. Powiem szczerze że pracy przy nich troszkę jest ale efekt
Sama słodycz i szczypta chiliDymne szaszłyki z łososia i cukinii w słodko-dymnej marynacie. Odrobina brązowego (koniecznie!) cukru i wędzonej czerwonej papryki nadają tym szaszłykom oszałamiający aromat i smak. Delikatny
Pociąg Do Kuchnicielęciny. Delikatne, soczyste i pulchne kotlety mielone z cielęciny z podsmażoną cebulką i wątróbką. Mielone doprawione majerankiem i gałką muszkatołową. Pyszny i łatwy przepis na niedzielny obiad. To danie jest niezwykle wszechstronne. Do mielonych możesz podać gorące, tłuczone ziemniaki, maślane puree z kalafiora, trochę zielonej fasolki albo groszek, pieczone warzywa, ulubioną surówkę itd. Jeżeli kochasz smażone, soczyste kotlety mielone(...)ciepłym mleku i odciśniętą bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki lub koperek. Przyprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz majerankiem. Wyrabiamy jednolitą masę. Krok 2. Z starannie wyrobionej masy mięsnej, formujemy okrągłe kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron, aż mocno się zrumienią. Krok 3. W trakcie smażenia dokładamy na patelnię obraną, podzieloną na 4 części cebulę
Moja Książka KucharskaKlopsikowa patelnia Sycący kolorowy i pyszny obiad jednogarnkowy z klopsikami, ziemniakami, pieczarkami, papryką i cukinią. Super pomysł na szybki i treściwy obiad dla całej rodziny. Do
Blog z ApetytemWersja lasagne z mięsem drobiowym i parmezanem... to tylko w kuchni włoskiej ? U nas też sprawdza się !!! Składniki 300 g mięsa drobiowego z udek (zmielonego) 2
R'n'G Kitchen