dania mięsne - 13801 przepisów (strona:176/921)

FINKTON’s BAKED BEANS z gry BIOSHOCK – fasola w sosie pomidorowym 265

Seria Bioshock jest moją ulubioną serią gier [Masterchef], dlatego nie wyobrażam sobie, aby nie poruszyć kwestii tego tytułu od strony jedzenia. Mimo, iż ostatnia część, Infinite

Nerds Kitchen
Sezamowy filet z indyka z pieczoną dymką 264

Poszłam dzisiaj do sklepu z zamiarem kupienia kaczki (chciałam przygotować kaczkę po pekińsku), jednak dowiedziałam się, że "kaczka tylko na zamówienie".. Po dłuższym namyśle wybrałam indyka

Tajskie smaki
Kurczak cytrynowy z kaszą gryczaną niepaloną 208

Kurczak cytrynowy, znakomicie będzie smakował na ciepło oraz  jako dodatek do sałatek. Kasza gryczana niepalona uzyskiwana jest z gryki. Stosowana jako dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Kasza gryczana zawiera spore ilości białka, minerałów oraz witaminy z grupy B. Składniki: 4-6 filetów z kurczaka, 2 białe cebule, 1 cytryna, 4 ząbki czosnku, 1 papryka chili, świeży rozmaryn

Moniki Smakołyki
Czosnek marynowany w miodzie 208

Zawsze robię kilka słoiczków tego specjału, bo urozmaica idealnie dania mięsne, można go również podać jako dodatek czy  przystawkę. Czosnek jak wszystkim wiadomo ma wspaniałe właściwości dla naszego organizmu, a w połączeniu z miodem to już antidotum na jesienno zimowe chłody i przeziębienia. Składniki :czosnek, dowolna ilośćZalewa: 1 szklanka octu jabłkowego 1 szklanka wody 2-3 łyżeczki

Apetyczna babeczka
Bigos po cygańsku 219

Cyganie w swojej kuchni preferują ostre smaki, a większość ze swoich dań zapożyczyli z kuchni hinduskiej i bałkańskiej (i oczywiście odpowiednio zmodyfikowali). Lubią potrawy tłuste

My Culinary Art
Smaki Indii: Wieprzowina Vindaloo 194

Znów te Indie! :) Nie mogę się powstrzymać. Chyba wraz z nadejściem jesieni, zwolniła też moja kuchnia (ale z pewnością nie zapał!). Bardzo mi się podoba to

Tajskie smaki
Grillowane warzywa. 196

Bardzo zdrowy dodatek do dań mięsnych lub po prostu przekąska po szkole, lub pracy. Składniki: Dowolne warzywa ( u mnie: kabaczki i papryka) Dressing: 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku sok z pomidora sól Przygotowanie:  Warzywa myjemy i kroimy w cienkie plasterki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polewamy oliwą, posypujemy solą, wyciskamy sok z połowy pomidora

Kuchnia Łukasza
Marynowane papryczki chilli na zimę. 170

zaskoczą na pewno nie jedną osobą, bo są superowe. Idealnie zamarynowane w łagodnej marynacie, która nieco zmniejsza pikantność papryczek. My wszyscy je bardzo lubimy np. jako dodatek do dań mięsnych lub dodatek do dressingów i sosów. Zapraszam do wypróbowania. Składniki: 1 l wody 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 2 łyżki octu papryczki chilli ok. 20-30 szt. Przygotowanie

Kuchnia Łukasza
ZAPIEKANA CUKINIA FASZEROWANA KURCZAKIEM I FETĄ 447

Czy z warzywa można zrobić ciekawe, ale i proste danie główne? Odpowiedzią na to pytanie może być cukinia faszerowana kurczakiem i fetą – nie zapominamy tutaj

Nerds Kitchen
Schab pieczony w kapuście kiszonej 188

Poniedziałek - ciężki dzień dla wielu z nas. Myślami jeszcze jesteśmy przy sobocie, a tutaj szef zasypuje nas stosem dokumentów. A jeżeli weekend był intensywny (zwłaszcza po

My Culinary Art
Roladki z kurczaka z serem i wędzonką 393

Roladki z piersi kurczaka z natką, musztardą sarepską, serem i wędzonką krotoszyńską to moja kolejna propozycja na danie mięsne przygotowane w parowarze. Kilka dni podałam Wam przepis na pyszne roladki z kurczaka z pasta paprykowa. Roladki z kurczaka przygotowane w ten sposób są nie tylko pyszne, ale i małokaloryczne. W ciągu 30 minut możemy przygotować smaczną i jednocześnie zdrową

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Smaki Indii: Pręga wołowa pieczona w jogurcie 214

Wiem, wiem - znowu wrzucam coś nie-tajskiego. Ale czasem po prostu nie mogę się oprzeć aromatom długo pieczonych potraw kuchni indyjskiej (tak jak w przypadku kurczaka

Tajskie smaki
Aromatyczne udka kurczaka (Gai Yang) i ziemniaki z woka 307

Moje dzisiejsze obiadowe twory: Pieczone udka kurczaka marynowane w trawie cytrynowej, imbirze, szalotce, kolendrze i czosnku podawane z ziemniaczkami z woka. Kurczak wyszedł bardzo aromatyczny i

Tajskie smaki
Gulasz anyżowy z makaronem ryżowym 181

Pyszny, aromatyczny tajski gulasz wołowy z anyżem, goździkami i cynamonem. Przypomina bardziej zupę, dlatego do jedzenia polecam pałeczki i łyżkę (lub ewentualnie widelec :)) Potrawa inspirowana jest

Tajskie smaki
Domowa biała kiełbasa 463

Szkoły robienia białej kiełbasy są dwie: używamy do niej peklosoli lub zwykłej soli. Przy użyciu peklosoli kiełbasa będzie 

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania