dania mięsne - 13801 przepisów (strona:175/921)

Sos tatarski z jajkiem- tartar sauce with egg. 277

tatarski jest dodatkiem do śledzi, jajek , dań mięsnych itd. Dzisiaj proponuję wersję francuską- gdzie dodajemy roztarte ugotowane na twardo żółtko I pokrojone drobno białko. Myśle , że kazdy z nas ma swój sposób na sos tatarski I dzisiaj przed świętami chcę przedstawić mój :Zaczynamy Składniki:8 łyżek majonezu4 ogórki konserwowe1 jajko4-5 szczypiorkówsól , pieprz1 łyżeczka chrzanu2 łyżeczki soku z cytrynyWykonanie

Smaki Edyty
RAMEN BURGER „po polsku” z KONFITURĄ Z CEBULI 294

Ramen burger, czyli burger w „bułce” z makaronu, to wynalazek Keizo Shimamoto, który w ekspresowym tempie stał się hitem, łącząc w sobie smaki azjatyckie z amerykańskimi

Nerds Kitchen
Tajski burger 205

Dziś zapraszam na banalny w przygotowaniu, niebanalny w smaku - burger po tajsku :) Składniki na 5 burgerów: 500 g mięsa wołowego mielonego 3 łyżki drobno posiekanej trawy

Tajskie smaki
Karczek duszony i kilka słów o liściu laurowym 146

Dziś zatęskniłam za domowymi obiadami, które pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Postanowiłam odtworzyć jeden z nich. Mięso wyszło mięciutkie i rozpływające się w ustach, a sos smakuje

My Culinary Art
Kurczak słodko - kwaśny 419

Danie, które zna chyba każdy - kurczak w sosie słodko-kwaśnym :) Pyszne połączenie ananasa, brzoskwiń i pikantnego ketchupu. Kurczak jest tak mięciutki, że rozpływa się w

Tajskie smaki
Massaman Curry z kurczakiem 393

Kwaśno-pikantna, mocno orzechowa tajska potrawa. Jedna z teorii głosi, że recepturę na to danie do Tajlandii przywiózł perski kupiec w XVII wieku i początkowo

Tajskie smaki
Fasolka po bretońsku z mięsem mielonym 227

Składniki (dla 4-6 osób): 500 g fasoli Jaś 200 g mięsa mielonego 250 g boczku 200 g koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 2 łyżki suszonego

My Culinary Art
Ziemniaczane krokiety 1040

Bardzo prosta rzecz, a zarazem bardzo pyszna. Te krokieciki mogą stanowić świetny dodatek do dań mięsnych.Ziemniak to nasze ulubione warzywo pod każdą postacią. Czasem nudzą nam się tradycyjne potrawy z nich...więc sięgamy po nowe. Szczerze polecamy.Składniki; 1 kg ziemniaków. 3 żółtka, 5 łyżek masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku, jajko, mąka, bułka tarta

Anioły w kuchni
Klasyczne burgery w wersji mini 167

Uff, troszkę mnie tu nie było :) A to wszystko przez brak kabelka do aparatu. Na szczęście już się odnalazł i teraz czas nadrobić zaległości. Zacznę od

My Culinary Art
Gnocchi dyniowe z masłem szałwiowym, rukolą i parmezanem 123

Pyszne gnocchi z dyni , czyli dyniowe kluseczki , które mogą stanowić samodzielne danie - podane z rukolą i parmezanem (albo jakimś sosem) lub być dodatkiem do dań mięsnych.Mają piękny kolor i są przepyszne :)  SKŁADNIKI1 szklanka puree z  dyni (przepis tutaj)1,5 szklanki mąki pszennej+ do podsypywania 2 łyżki mąki ziemniaczanej1 żółtko2 łyżki masła10 listków szałwiisólgarść

Moje Kuchenne Rewelacje
wieprzowina po francusku z kurkami... 141

Składniki: łopatka bez kości 1,5 kg, oliwa 8 łyżek, pieprz biały mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, marchew 4 sztuki, cebula 2 sztuki, cukinie małe

W Mojej Kuchni Lubię
"Duma Południa", czyli pieczeń z programu "Ugotowani" 254

Oglądałam ostatnio archiwalny odcinek "Ugotowanych" i jeden z uczestników przygotował fantastyczną pieczeń w ketchupie. Aż mi ślinka pociekła! Posiadam książkę z niektórymi przepisami z tego programu

My Culinary Art
Indyk w towarzystwie gorących pieczarek 214

Dawno już nie pisałam i powiem Wam, że brakowało mi tego. Dlatego od dziś znowu regularnie będzie tutaj coś "błyszczeć". Dzisiaj pora na indyka w pieczarkach

Kuchnia moimi oczami
Korniszony ze śliwek węgierek 146

wiśni, następnie ułożyć śliwki, aż do wypełnienia słoika. Całość zalać letnią zalewą. Słoiki dokładnie zakręcić. Przechowywać w lodówce lub chłodnym i ciemnym miejscu spiżarki... lisek:) /źródło ,,Przetwory i dania mięsne Siostry Anastazji

Anioły w kuchni
Sos pomidorowy wg siostry Anastazji 144

Wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 1-1 1/2 . Nastepnie przetrzeć przez sitko, doprawić i przelać do słoików. Pasteryzujemy około 15 minut.     źródło :Przetwory i dania mięsne siostry Anatazji

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania