dania mięsne - 13801 przepisów (strona:172/921)

Sałata z fasolą, mozzarellą i pomidorkami 200

świątecznych mięsnych daniach brakowało mi świeżych warzyw. Dlatego w sylwestrowy wieczór przygotowałam kolorową sałatkę z kilku prostych składników. Zapomniałam jednak dodać zielonych oliwek, choć miałam to w planie. Sałatka jest lekka i według mnie bardzo smaczna, może i Wam przypadnie do gustu... Składniki: 3 mini główki sałaty rzymskiej lub główka lodowej opakowanie mozzarelli mini ok. szklanki czerwonej fasoli odsączonej

Czerwień i błękit
GULASZ CIELĘCY Z TYMIANKIEM, W DELIKATNYM ŚMIETANOWYM SOSIE 178

   Delikatne cielęce mięso (u mnie udziec), z dodatkiem tymianku, w pysznym śmietanowym sosie (bez dodatku mąki), z aromatem białego wina. Niby niewiele a smak

Smaczne Zdrowe
Kluski śląskie 168

Kluski wkładamy do garnka z wrzącą, osoloną wodą z odrobiną oleju.Kiedy wypłyną na powierzchnię zbieramy łyżką cedzakową.   Kluski mogą być dodatkiem do  wielu dań mięsnych.Smacznego

Maminek kulinarny
Surówka Coleslaw 251

Coleslaw jest tego wymiernym przykładem. Minimum składników, wysiłku i pracy daje efekt , który przekłada się na bogactwo smaków. A sam widok, – już pobudza kubki smakowe. Idealna do dań mięsnych, rybnych, czy też z grilla. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Surówka Coleslaw appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Szaszłyki drobiowe z ananasem 190

Wszechobecny ananas króluje w mojej kuchni pod różnymi postaciami.  W ciastach, deserach, napojach, daniach mięsnych… i nie tylko.  Świeży ananas wprowadza do potraw całe bogactwo smaków, zapachów i wydobywa z nich nowe aromaty, np.  w szaszłykach  drobiowych z ananasem.     Składniki:  - 2 duże piersi drobioweSkładniki marynaty:- 3 łyżki oleju sezamowego- 3 łyżki sosu sojowego- 2 łyżki marynaty teryiaki

mojewypiekiinietylko
Schab wieprzowy, puree z batatów i chutney jabłkowy 187

Dzisiaj naszła mnie ochota na coś bardziej wykwintnego, a jednocześnie przypominającego minione Święta - jabłkowy chutney z wędzonymi śliwkami sprawdził się idealnie :) Potrawa inspirowana jest przepisem ze

My Culinary Art
Karkówka duszona w winie z suszonymi śliwkami 166

Taki tam zimowy obiadek :) Pyszna, delikatna karkówka wieprzowa duszona w czerwonym winie z dodatkiem cynamonu i suszonych śliwek. Zapraszam do gotowania!Składniki na karkówkę duszoną w

My Culinary Art
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 159

Jest to sposób na błyskawiczną fasolkę gdy po grillowaniu z poprzedniego wieczoru zostanie nam dużo kiełbas, karczku i ewentualnie boczku :) Fasoli jaś nie moczymy

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekanka mięsno-ziemniaczana z marchewką i groszkiem 158

Planowałam zrobić tradycyjną zapiekankę pasterską ale nie mogłam zakupić wszystkich składników, dlatego przygotowałam zapiekankę na zasadzie "co mam w lodówce leci do gara" :)Składniki:1 kg

Bon Appetit Małgorzaty
Pieczarkowe risotto ukryte w paprykach 207

 Na początku było risotto...później powstał pomysł by wypełnić nim papryki :-P później był gotowy obiad a na sam koniec brudne garnki i talerze ;)Składniki

Bon Appetit Małgorzaty
Cevapcici czy kebab? Na patyku z mięta i kuminem 187

Kumin odkryłam w swojej kuchni dziś po raz pierwszy. Uważam, że to bardzo aromatyczna przyprawa, która diametralnie zmienia smak mięsa na orientalny styl.Obiadek wyszedł bardzo smaczny :) Składniki do dania mięsnego na 2 porcje:0,5 kg mięsa mielonego z baraniny, jagnięce albo wołowe1 białko od jajka 2 żabki czosnku1 łyżeczka kminu rzymskiegoszczypta ostrej papryki albo chilligarść świeżej mięty

Bon Appetit Małgorzaty
Bigos,ale nie ten z masterchefa ;) 179

To nie jest bigos jak z masterchefa o 100 składnikach :) To bigos, który nauczyła mnie mama, no może dodałam do niego z 3

Bon Appetit Małgorzaty
Kartoflak czyli babka ziemniaczana 237

Z wierzchu chrupiąca a w środku mięciutka. Zawsze serwuję ją z sosem pieczarkowym. Nie jest to drogie danie dlatego bardzo często je robię. Najbardziej lubię

Bon Appetit Małgorzaty
500 przepis na blogu: gołąbki z mięsem i razowym chlebem w sosie grzybowym 179

Sama w to nie umiem uwierzyć ale jest to mój 500 przepis na blogu! Nawet nie wiem kiedy to zleciało? Jestem świadoma, że były lepsze i

Bon Appetit Małgorzaty
Fasolka po bretońsku z suszonymi pomidorami 185

Wiem, wiem. Zewsząd dociera do nas wiosna. Ale póki w ogródku nie mam własnych warzyw to nadal posiłkuję się potrawami jednogarnkowymi, typowymi na zimę. Uwielbiam fasolkę

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania