W sumie to się nawet zastanawiałam czy nie nazwać jej sałatką, bo w końcu buraczki trzeba wpierw ugotować, więc jest to już warzywo przetworzone. Pozostanę jednak przy surówce i serdecznie zapraszam, na moją jej wersję, bo wiadomo, ile domów, tyle przepisów na nią. Składniki: 1 kg długich buraków 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku sok z połowy cytryny 1 łyzeczka octu winnego czerwonego 3 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku szczypta cukru...wg gustu, ja lubię Sposób przygotowania: Buraczki umyć i włożyć w łupinach do... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.