Gotowe pierogi smarujemy jajkiem. Pieczemy w 200 stopniach do zrumienienia. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/pyszne-drozdzowo-kruche-pieczone-pierogi-z-miesem-z-rosolu-bez-wyrastania/ MieszamWGarnku Artykuł Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuSzparagi! Czekam na nie cały rok! I co roku jestem wielce zdziwiona, że sezon na nie tak szybko się kończy. Najlepsze – zielone. Najsmaczniejsze podduszone 3
gutfutDelikatne cielęce mięso (u mnie udziec), z dodatkiem tymianku, w pysznym śmietanowym sosie (bez dodatku mąki), z aromatem białego wina. Niby niewiele a smak cudowny. Cielęcina to niezbyt popularne mięso, tak przynajmniej wynika z moich obserwacji, a szkoda. Głównie kupujemy je dla dzieci, bo jest bardzo delikatne, dietetyczne i zdrowe. Może warto zaszaleć i przygotować je również w wersji(...)charakterystyczny zapach i smak, zawsze przygotowywałam ją tradycyjnie, typowa pieczeń, ewentualnie gulasz. Tym razem chodził za mną bardziej konkretny smak. Nie wiem dlaczego ale skojarzył mi się z tym daniem tymianek. I to był strzał w dziesiątkę, dodatek tymianku, białego wina (cielęcina to jasne mięso więc wino czerwone raczej odpada), cebuli, czosnku i słodkiej śmietanki uczyniły to niby niepozorne
Smaczne Zdrowebardzo dobrym mięsem na przygotowanie bez dużego wysiłku obiadu. Dość często ją przygotowuję i aby nie było monotonnie, to staram się robić różne warianty smakowe. Tym razem dla osób lubiących ostrzejsze smaki karkówka pieczona z płatkami chili i kminkiem. Dodanie cebuli bardzo fajnie równoważy ostrość chili i w efekcie mamy aromatyczne z lekką nutą pikantności danie. Składniki(...)wieprzowej 2 średnie cebule 3 - 4 ząbki czosnku 1 - 2 łyżki płatków chili 2 łyżki kminku mielonego lub roztartego w moździerzu 2 łyżki majeranku sól olej do smażenia Przygotowanie: Mięso umyć, oczyścić i pokroić w plastry o grubości 1 - 1,5 cm. Cebulę obrać, pokroić w pióra i zeszklić na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Czosnek obrać i drobno pokroić
Kuchcik gotujeMagda Gęsty, aromatyczny i z całą masą dobrych rzeczy gulasz to idealnie sycące danie. Długie duszenie mięsa w subtelnie słodkim, delikatnym piwie, bez grama goryczki, wydobywa z niego same najlepsze smaki. Alkohol wyparowuje, a pozostaje tylko jęczmienny posmak, intensywny kolor i rozpadające się kawałki mięsa. Do tego marchewka, groszek i ziemniaki – dodatki gotowane w całym tym sosie
Smaczna StronaKotleciki z soczewicy to świetna alternatywa dla tzw. mielonego. Są sycące, mają więcej wartości odżywczych niż tradycyjne mięsne kotlety i smakują tak samo pysznie Składniki na
I LOVE LIFEPesto to bazyliowy sos pochodzący z Genui we Włoszech, który tradycyjnie wytwarzany jest z bazylii, oliwy, parmezanu lub innego drobno startego twardego sera, orzeszków piniowych i
A to pestkaCukinia to warzywo o wyjątkowo niskiej wartości kalorycznej – ma ona zaledwie 15 kalorii w 100 g. A jako że sezon na cukinię w pełni, to
A to pestkaDanie orientalne? Tak, poproszę 🙂 bardzo lubię kuchnię orientalną, ale… Rzadko przygotowuję. Właściwie odkąd mam dzieci, bo charakterystyczne są wyraziste, mocne smaki i aromaty
Kolorowy PrzepisownikPlacki z cukinii lubimy bardzo. Nie mam swojego jednego ulubionego przepisu, często przygotowuję je ciut inaczej, dlatego też na blogu w przyszłości być może pojawi się
Smaki Na TalerzuStatystyczny Polak zjada 12 kg ryb rocznie, a Portugalczyk 50... Artykuł RYBA GRILLOWANA Z WARZYWAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEJedliście dietetycznego Strogonowa? Może mu daleko do tego prawdziwego ,ale naprawdę to danie jest pyszne i ma mniej kalorii niż normalny Strogonow. Danie ma 520 KCAL. kawałek mięsa z podudzia indyka bez skóry 180 g. 1 strąk papryki czerwonej 120 g. 120 g.małych pieczarek sól pieprz 1 łyżka oleju 10 g. 2 średniej.wielkości kromki żytniego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiJa lubię taką sałatkę na chleb, kanapki do pracy nie są wtedy suche i nudne. Tuńczyka z puszki wyjąć i odcedzić. Wrzucić do dużej miski, dodać
Kuchnia PokoleńWitam serdecznie Propozycja na prosty w przygotowaniu i smaczny gulasz z ziemniakami który stanowi samodzielne danie . Będziemy potrzebować : 500 g mięsa wołowego lub wieprzowego (bez kości) 1 kg ziemniaków 300 g pieczarek 1 puszka 400 g kukurydzy 200 g cebuli 2 ząbki czosnku 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 pęczka koperku olej do smażenia do smaku : sól , pieprz , pieprz
Uwaga Babcia GotujeDawno nie piekłam własnego chleba. Ale gdy natrafiłam na ten prosty przepis, na bardzo zdrowy i pożywny chleb z siemieniem lnianym z mąki pełnoziarnistej, wiedziałam że
Moja Delicja