Cześć :) Jednym z głównych naszych noworocznych postanowień jest jedzenie zup. Już przy okazji innego wpisu, mówiłam Wam, że za nimi nie przepadam, ale powoli zaczynam się
Pora coś zjeśćCześć!Chyba każdy od czasu do czasu ma ochotę na fast fooda. Takiego obrzydliwie niezdrowego, z mnóstwem kalorii, z sieciówki na M., którą każdy zna.Tylko czy
Pora coś zjeśćrównież na zimno, w te upalne. W obu przypadkach smakuje wybornie. Dla fanów kukurydzy jest idealna, papryczka chili dodaje nieco pikanerii, ale jeśli nie lubicie jej, można ją zastąpić czosnkiem lub inną ulubioną przyprawą. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćszpinaku było przygotowane przez Mateusza, jednak skończyło się zrzuceniem go z mięsa i też nie zjedzeniem :-). Dopiero sama, po wielu kombinacjach doszłam do wniosku, że szpinak zjem, ale z czosnkiem, śmietaną, ewentualnie jakimś serem i serem idealnym (po teście fety i mozzarelli) okazała się gorgonzola. Sos szpinakowy jest bardzo smaczny, prosty do zrobienia i przede wszystkim zdrowy! Zapraszam! Czytaj więcej
Pora coś zjeśćprostota, niewiele składników, a smak... mmm... niebo w gębie! A dodatkowo danie pachnie morzem i przypomina miłe chwile spędzone na plaży :-). Czarny makaron barwiony sepią mątwy, do tego krewetki, czosnek, chili, masło - szybki i prosty obiad. Gorąco polecam! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćszpinakiem i fetą Naleśniki ze szpinakiem i serem feta Dietetyczny koktajl ze szpinaku i banana Przepisy na szpinak. Pomysły na szpinak. Szpinak z makaronem. Naleśniki ze szpinakiem. Szpinak z czosnkiem. Szpinak z jajkiem. Post Szpinak – przepisy, właściwości odżywcze pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojezjeść. Koniecznie. MIELONE Z ORZECHAMI I KASZĄ MANNĄ. (własna inwencja twórcza.) 500g mięsa mielonego szklanka posiekanych orzechów włoskich 3 jajka 1/2 szklanki bułki tartej kasza manna sól, pieprz, czosnek suszony Wszystkie składniki wymieszałam dokładnie. Kaszy dałam tyle,by masa miała odpowiednią konsystencję. Smażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron. Osączyłam na ręczniczku papierowym. Smacznego
W kuchni Karmel-itkimarynaty na całą noc. trzymałam w lodówce. Przed grillowaniem odstawiłam w pokojową temperaturę na około kwadrans. ZIOŁOWE ŻEBERKA Z GRILLA. (auotrski;) 1/3 szklanka oliwy 2 łyżeczki suszonego czosnku granulowanego 2 łyżki suszonego tymianku 2 łyżki suszonego rozmarynu 1 łyżka suszonej mięty kilka kropel soku z cytryny łyżeczka soli łyżeczka pieprzu Wszystko dokładnie połączyłam. Oczyszczone mięso natarłam marynatą, zostawiłam
W kuchni Karmel-itkiczosnkowym. * Moje paróweczki podzieliłam na 2 partie: jedną z nich wzbogaciłam o plastry sera, w które owinęłam parówki nim okleiłam je ciastem drożdżowym. ** Do ciasta dosypałam suszony granulowany czosnek - hot dogi wyszły mocno czosnkowe, zyskują tym samym na smaku i aromacie ;] Smacznego
W kuchni Karmel-itkikarmiłam oswojone, miejskie gołębie.. ******************************** ZIOŁOWE MIELONE Z SIEMIENIEM LNIANYM I OTRĘBAMI. (znów autorski;) 300g mięsa mielonego jajko 1/2 szklanki otrąb 1/2 szklanki siemienia lnianego mielonego łyżka "jarzynki" majeranek, czosnek, koperek, suszona mięta, oregano pieprz olej lniany do smażenia Mięso połączyłam ze wszystkimi składnikami tak, by masa była zwarta i lepka, ale nie znowu przesadnie. Doprawiłam do smaku. Smażyłam
W kuchni Karmel-itkitakiego? Chociaż na gotowanie chwilę znalazłam. Musiałam. Po prostu już nie wytrzymywałam. CZOSNKOWY KURCZAK Z PIEKARNIKA. (przepis wymyślany na szybko;) kurczak łyżka vegety łyżka mielonej słodkiej papryki łyżka czosnku granulowanego łyżka oleju łyżka suszonego oregano Wszystkie przyprawy zmieszałam z łyżką oliwy. Kurczaka porządnie sprawiłam, wyczyściłam. Natarłam powstałą pastą. Włożyłam do miski, owinęłam szczelnie folią i na 30 minut
W kuchni Karmel-itkiCZESKIE UTOPENCE. (prasa kobieca; ) 400g cienkich, krótkich paróweczek drobiowych 1 średnia cebula 1 czerwona papryka 2-3 ogórki konserwowe 3 szklanki wody szklanka octu (10%) przyprawy: sól, pieprz ziarnisty, czosnek, ziele angielskie, liście laurowe Zagotowałam wodę z octem i przyprawami, zostawiłam do ostygnięcia. Paróweczki rozkroiłam wzdłuż i nadziałam ogórkiem konserwowym, cebulą i papryką. Pozostałe nadzienie można dorzucić do słoika
W kuchni Karmel-itkipomidorki mała główka sałaty 150g sera żółtego (u mnie plastry) 150g wędliny drobiowej (u mnie plastry) pęczek szczypiorku kilka rzodkiewek 3 łyżki majonezu 4 łyżki ketchupu suszone zioła: koperek, czosnek, tymianek, sól, pieprz do smaku * kilka kropel soku z cytryny + do podania grzaneczki (u mnie niestety gotowe) *jeżeli ktoś nie boi się glutaminianu sodu i innych E-składników, może
W kuchni Karmel-itkipotrzebujemy tylko olej i ocet. Producenci proponują także, aby zawartość opakowania połączyć z jogurtem naturalnym, w ilości ok 300ml. Składniki mieszanki: Cukier, maltodekstryna, sól jodowana, cebula, skrobia ziemniaczana, czosnek, zioła sałatkowe (pietruszka, cebula, szczypior, koper), pietruszka, olej roślinny, bazylia, kurkuma, lubczyk. SAŁATKA GRECKA z sosem sałatkowym KOTANYI. mała główka sałaty (u mnie rzymska) pomidory ogórek zielony kostka sera
W kuchni Karmel-itkimoja od Babci, a teraz moja Mama przekazała go w moje ręce. OGÓRKI MAŁOSOLNE (przepis tradycyjny) na każdy słój: ogórki gruntowe kawałek chrzanu kilka gałązek kopru 2 - 3 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 3 liście winogrona zalewa: na każdy 1 litr wody przegotowanej - 1 łyżka stołowa soli kamiennej Wszystkie komponenty, prócz liści winogrona, umieszczam w słoju
W kuchni Karmel-itki