bloga dłużej, mogą już ją pamiętać z innego dania - kurczak po hawajsku ). Połączenie jest bardzo smaczne, sycące, aczkolwiek bardzo lekkie. Aby dopełnić Wasz posiłek, dobierz do niego Wasze ulubione czerwone wino. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćSkładniki: 200 g makaronu świderki Czaniecki, podwójna pierś kurczaka, 1 czerwona papryka, 1 brokuł, kilka plasterków sera korycińskiego Czesławy Zarzeckiej , 400 ml kremówki, 2 łyżeczki suszonych pomidorów, 1 łyżeczka bazylii, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Następnie dodajemy do niej pokrojoną
Aga w kuchniduża ilością nie mogła nie stać się moją ulubioną. Sałatka jest prosta, szybka i bardzo, bardzo smaczna. Składniki: 250 g tortellini (dałam z grzybami) 2 duże papryki czerwone 80 g cebulki perłowej marynowanej łyżka oliwy łyżka pesto bazyliowego ząbek czosnku sól, pieprz, pieprz kolorowy Przygotowanie Tortellini gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i skrapiamy oliwą
e-PrzepisyKulinarnespróbujcie mojej sałatki. Jest naprawdę pyszna :) Składniki: 3 średnie cykorie , kawałek ostrej papryczki (w zależności jak ostro lubimy), pęczek dymki ze szczypiorem , 5 pomidorów koktajlowych czerwonych , 5 pomidorów koktajlowych żółtych , 1 średni świeży ogórek , 2 garście ziaren słonecznika. Z cykorii usunąć zewnętrzne liście oraz zielone końcówki, a ze środka wyciąć głąb
Codzienna kuchnia niecodziennadziś ten rodzja herabty, nie bez powodu! Połączenie doskonałych czarnych herbat z głębokim akcentem czekolady i chili. Mieszanka zestawiona jest z wysokogatunkowych herbat cejlońskich i południowo indyjskich. Daje złocisto-czerwone napary o czekoladowym aromacie i delikatnej, pikantnej nucie. Napar znakomicie nadaje się jako wytrawne zwieńczenie deseru, u mnie pączka ! Korzenie tego niezwykłego smaku pochodzą z Meksyku uznawanego
Z Kuchni Do Kuchniblachę: 2 kg ziemniaków 20 dag kiełbasy 1 cebula 10 – 20 dag boczku (najlepiej gotowego pokrojonego ) 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej Olej Sól, pieprz, majeranek, odrobina papryki czerwonej, dałam tez sól czosnkową. Sposób wykonania: Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W miedzy czasie pokroić na drobno cebulę i kiełbasę i podsmażyć do zeszklenia się cebuli
Na słodko lub wytrawniesmakowicie nakarmić rodzinę (lub tylko siebie :DD) to ta potrawa jest właśnie dla Was:) SKŁADNIKI (ilość według uznania): tortille (użyłam pszennych) sałata lodowa pomidory ogórek kolorowa papryka cebula czerwona (lub biała) kiełki (np. brokuła) filety z kurczaka sól pieprz słodka mielona papryka oliwa z oliwek majonez ketchup (najlepiej pikantny) SKŁADNIKI NA SOS CZOSNKOWY: 1 szklanka jogurtu naturalnego
Słodko-Słony Świat IlonyWprost uwielbiam duszone mięsa! Są soczyste, miękkie, rozpływają się w ustach. Na moim blogu możecie znaleźć przepis na karkówkę duszoną w sosie własnym , karkówkę duszoną w czerwonym winie z suszonymi śliwkami i schab duszony w śmietanie z pieczarkami . Dzisiaj przedstawiam przepis na karkówkę duszoną w ciemnym piwie, z dodatkiem miodu i przypraw. Najlepiej smakuje z ugniatanymi ziemniakami
My Culinary Artcukrowym i marchewką. Czas przygotowania: 25 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 13,00 złSKŁADNIKI:200 g wieprzowiny (schab)150 g makaronu ryżowego (wstążki)groszek cukrowy1 marchewka (starta)1 czerwona cebulaziarna sezamuświeży imbir2 łyżki sosu sojowego1 łyżeczka pasty krewetkowej Tom Yumoliwasól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Makaron ryżowy przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 10-12 min. Na rozgrzanej oliwie
kulinarnyJapowiecie na taką inspirację?Czas przygotowania: 30 min.Porcja dla 3 osóbKoszt przygotowania: 23,00 złSKŁADNIKI:300 g makaronu penne80 g wędzonego łososia200 g świeżych brokuł50 g świeżego szpinaku1/2 czerwonej papryki1/2 zielonej papryki1/2 żółtej papryki150 g sera ricotta200 ml śmietany 16%40 g sera grana padano2 szalotkikoperek1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny6 pistacjioliwasól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Brokuły myjemy, kroimy i blanszujemy
kulinarnyJaPolecam Wam na lekki obiad lub kolację.Czas przygotowania: 20 min.Porcja dla 2 osób (2 sałatki)Koszt przygotowania: 19,00 złSKŁADNIKI:1 bakłażan1 cukinia1 awokado1 żółta papryka8 pomidorków cherry1 czerwona cebula2 kulki mozzarelli2 garści mixu sałat2 łyżki oliwy z oliwekpłatki parmezanusól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Umytego bakłażana, cukinią i cebulę kroimy na grube plastry. Paprykę tniemy na podłużne paski. Pomidorki cherry
kulinarnyJaznanych placków ziemniaczanych. Polecam i czekam na Wasze komentarze.Czas przygotowania: 50 min.Składniki na ok. 30 plackówKoszt przygotowania: 18,00 złSKŁADNIKI na placki warzywne:5 średnich ziemniaków1 cukinia1 bakłażan1/2 czerwonej papryki1/2 żółtej papryki1/2 pomarańczowej papryki3 jajka1 szklanka mąki pszennej1/2 szklanki bułki tartej1/2 szklanki mleka1 łyżka natki pietruszkisól, pieprzSKŁADNIKI na sos z kurkami:200 g świeżych kurek1 cebula250 ml śmietany
kulinarnyJasosie pieczarkowym:500 g mięsa z kurczaka ( użyłem udek)300 g świeżych pieczarek200 ml śmietany 18%1 cebula szalotka1/2 łyżeczki rozmarynugarści natki pietruszkipieprz ziołowysólSKŁADNIKI na ratatuj:1 bakłażan2 czerwone papryki1 łyżka oliwysól, pieprz200 g kaszy jaglanejPRZYGOTOWANIE kurczaka w sosie pieczarkowym:Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na niewielkie kawałki. Pieczarki myjemy, osuszamy i siekamy w plasterki. Szalotkę
kulinarnyJałatwe w przygotowaniu. Polecam!Scroll down for recipe in EnglishSkrzydełka w coca coli(4 porcje)Składniki:14-15 skrzydełek, podzielonych na połówki2 ząbki czosnku, drobno posiekane4 cienkie plasterki imbiru1 czerwona papryczka chili, posiekana350 ml coca coli1/4 szklanki jasnego sosu sojowego2 łyżki białego winauprażony na suchej patelni sezam1 dymka lub szczypiorek, posiekanyPrzygotowanie:Skrzydełka umyj i osusz papierowymi ręcznikami, po czym
karmelowyPrzedstawiam Wam przepis na paszteciki z kapustą i pieczarkami, które świetnie nadają się do podania w Sylwestrową Noc :-) Polecam podawać je z czerwonym barszczem na ciepło. Szczególnie smakują kiedy wróci się z dworu po północy, wtedy ciepły barszczyk i ciepły pasztecik smakują świetnie! :-)Składniki:Składniki i przepis na ciasto drożdżowe znajdziesz TUTAJ . Jedyną modyfikacją ciasta jest dodanie
Anielska Kuchnia Ani