jest pyszne! Kromki chleba z pastą przygotowaną z ciecierzycy i chorizo.9. Roladki z papryki i koziego seraMalutkie roladki w sam raz na jeden gryz. Dobrze komponują się z czerwonym winem.10. Hummus z południowych Włochczyli dip z ciecierzycy, migdałów i suszonych pomidorów. Możecie podać ze świeżymi warzywami pokrojonymi w słupki.11. Empanadas z tuńczykiemChrupiące smażone pierogi z nadzieniem z tuńczyka
Chilli Czosnek i Oliwazrodził się pomysł na "Indios Bananos" :) czyli tradycyjne u nas już chlebki bananowe w odsłonie indyjskiej z udziałem Arla Apetina - Serek Kremowy India czyli papaja, nasiona czarnuszki, czerwone curry i chili w połączeniu z dojrzałymi bananami. Wytrawność z nutką słodyczy upieczona w słoiku to coś więcej niż podróż do Indii. My ten kraj zaprosiłyśmy do domu i trzeba
Wypisz Wymalujnutką mięty, wcale nie czosnkowe wbrew pozorom! przepis znaleziony TU.Karkówka grillowana w miętowej marynacie600 g karkówki wieprzowej pokrojonej w cienkie plastry (u mnie ok 400 g)1/2 małej czerwonej cebuli
Dzieje kuchennej WiewiórySynciem i z zimnym nosem wróciłam do domu. Co za szczęście, że rano ugotowałam zupę... i to nie byle jaką!Bardzo pożywną, gęstą i rozgrzewającą. Jej głównym składnikiem jest czerwona soczewica
Dzieje kuchennej WiewiórySchar) 350 golej4 łyżkisoda1 łyżeczkacukier puder2/3 szklankicukier waniliowy2 łyżeczkicynamon 1/2 łyżeczkikolendra, goździki, kardamonpo 1/4 łyzeczkikarob lub kakaożurawina suszona2 łyżeczki1/4 szklankido dekoracji: lukier, migdały, bezglutenowe precelki Schaer, czerwone cukierki Skittles na noskiPrzygotowanie:Batata ugotować w całości, bez obierania go ze skórki. (około 30 minut)Po ugotowaniu obrać i zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Jabłko obrać, wykroić
głodny alergikdodaj do sosupodawaj kaczkę przybraną filecikami z pomarańczy.Nie podgrzewałam pomarańczy,raczej proponawałabym schłodzić ją w lodówce przed podaniem,jest wówczs o wiele smaczniejsza.Kaczkę podawać z czerwoną kapustą,buraczkami i koniecznie kluskami śląskimi lub kopytkami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Żurawina to niska krzewinka o małych,czerwonych owocach.Wygląda niepozornie,a jest wyjątkowo smaczna.Zawiera dużo błonnika witamin z grupy B:B1,B2,B6,C,E,karoten,a także minerałów:sodu,potasu,fosforu,wapnia,magnezu,jodu i żelaza oraz flawonoidy(a konkretnie poliatocyjanidy),które pełnia rolę silnych przeciwutleniaczy.Żurawina pełni kluczowa rolę w zdrowej diecie.Skutecznie walczy z wieloma chorobami.W jakich
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!oknem nieśmiało przebijają się promyki słońca i podobno ma być jutro iście letni dzień… No cóż, pożyjemy, zobaczymy Jak wszyscy potrzebuję słońca, bo już brakuje mi energii, czerwona kontrolka miga ;)! Mam nadzieję, że zima poszła sobie na dobre, bo drzewa i krzewy – mimo braku słońca – już zareagowały na podwyższenie temperatur i szkoda by było, żeby pomarzły
UgotujmyTo.plpiersi z kurczakagotowe placki tortillisałata lodowapomidorki cherrypuszka kukurydzyczerwona papryka2 czerwone cebuleSkładniki na marynatę:łyżka przyprawy gyros1/2 łyżeczki papryki1 przeciśnięty ząbek czosnku4 łyżki olejuSkładniki na sos czosnkowy:4 łyżki majonezu3 łyżki jogurtu naturalnego2 przeciśnięte ząbki czosnku1/3 łyżeczki oreganoSkładniki na sos ketchupowy:4 łyżki majonezu1 łyżka ketchupuOryginalne tortille powstają po zagnieceniu mieszanki mąki kukurydzianej i pszennej z wodą, uformowaniu cienkich
Świat Domowej Kuchniwręcz się w nich zakochają. Tęczowy Deser - Składniki:250 ml śmietanki 30%250 ml mleka2 łyżki żelatyny + ok. 4 łyżki wodyok. 175 g cukrucukier waniliowygalaretka (o kolorze czerwonym, np. truskawkowa, wiśniowa)Tęczowy Deser - Sposób przygotowania:Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie.Mleko i śmietankę zagotować wraz z cukrem i cukrem waniliowym, zdjąć z ognia i ciągle mieszając połączyć
Słodka StronaPopularne pierogi zarówno w Polsce jak i na Ukrainie. Ich nazwa pochodzi od Rusi Czerwonej (historyczna kraina na południowo-zachodniej Ukrainie oraz południowo-wschodniej Polsce) a nie jak błędnie się przyjęło od Rosji - gdzie typ tych pierogów nie jest dobrze znany. Tradycyjne pierogi ruskie charakteryzują się ziemniaczano-serowym farszem z dodatkiem smażonej cebuli okraszone również podsmażoną cebulką. Poniższy przepis
Słodka Stronaposoliłam,posypałam pieprzem do smaku i polałam sosem i ponownie wymieszałamTaka szybka sałatka nadaje się do dania obiadowego, ja podałam ją do kaszy z bitkami.Zawsze do tego dania serwowałam czerwone buraczki, a teraz czas na nowe :)Składniki na sos :musztarda Dijon około 2 łyżeksok z około połowy cytryny2- 3 łyżki oleju słonecznikowegookoło 2 łyżek mioduewentualnie pieprz czarnyW garnuszku
Proste Potrawyzimnu za oknami, na parapecie kwitną mi storczyki. Oba. Białe i biało-różowe kwiatki są tak delikatne i stanowią niesamowity kontrast do pogody.A chciałabym kupić sobie gwiazdę betlejemską. Koniecznie czerwoną. Ciekawe, czy dogada się ze storczykami
Pożeraczka, czyli raz adobrzemasła plus dodatkowo do posmarowania naczynia 250g semoliny 100 g startego parmezanu 2 żółtka boczek wędzony 3 plastryrozmaryn świeży 1 gałązkę 1 małą cebule czerwoną sól, świeżo zmielony pieprz do smakugałka muszkatołowa do smaku SPOSÓB WYKONANIA :- w garnku zagotuj mleko z wodą z 2 łyżkami masła i pół łyżeczki soli- gdy zacznie się
Basia w kuchniminut roladki wyjąc z garnka i sos zagęścić śmietaną 18% słodką wymieszaną z mąką, do smaku doprawić magą kucharka roladki a`la zrazy podałam z tłuczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię