Małe paszteciki nadziane mięsem i kapustą to smaczny dodatek do barszczu czerwonego. Idealnie sprawdzą się jako ciepła przekąska na wszelkiego rodzaju imprezy i alternatywa do znanych wszystkim krokietów. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkamoczyć 8 godzin przed gotowaniem. Kiedy czujemy się słabi i bez energii, to zawsze zupa z soczewicy nas postawi na nogi! Składniki tacka włoszczyzny z kawałeczkiem kapusty włoskiej kawałeczek cebuli kilka kulek czerwonego pieprzu 100 g soczewicy natka pietruszki olej z ostropestu tłoczony na zimno sól do smaku Warzywa pokrój jak na rosół, wrzuć do garnka z namoczoną wcześniej
Z Kuchni Do Kuchnistąd: http://www.mojegotowanie.pl/przepis/salatka-z-ogorkow-i-bialej-kapusty-na-zime Z modyfikowałam ilość warzyw pod swoje potrzeby a marchewkę zamiast na wiórki pocięłam na plasterki. 2 kg białej kapusty 2 kg ogórków 4 szt czerwonej papryki ( ok 80 dag) 1 kg cebuli 1 kg marchewki 2 duże ząbki czosnku 4 łyżki soli kamiennej Ogórki porządnie umyć i wraz
Kolorowa kuchnia ElkiSkładniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 kapusta lodowa 2 pomidory 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe
Mój Smakgołąbki. I co, kto ma lepiej? :) Zatem dzisiaj przepis na gołąbki z mięsem i kaszą pęczak, a za kilka dni wersja wegetariańska: z czerwonym ryżem i kaszą bulgur. 1 kapusta włoska 1 kg mielonego mięsa wołowo- wieprzowego 1,5 szklanki pęczaku 1 cebula 1 łyżka masła lub margaryny 1 jajko sól, pieprz Zewnętrzne liście kapusty odkładamy
Marder&Marder Manufacturekolorach. Kilka skadnikow, wyważone przyprawy i niewiele czasu.. to wszystko daje gwarancję wyśmienitego smaku i nietuzinkowego aromatu! Zapraszam ! Składniki sałatka warzywna Babuni ORZECH czerwona-jak dla mnie to fioletowa = kapusta marchew jabłko vinaigrette Monini limonka i pomarańcza-nie wyobrażam sobie tych surówek – sałatek bez tego dodatku cała wielgachna natka pietruszki-pęczek opcjonalnie łyżka majonezu z łyżką musztardy
Z Kuchni Do KuchniŁatwa w przygotowaniu, efektowna przy serwowaniu. Polecam :) SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka przyprawa do gyrosa 1 cebula czerwona 1 średni ogórek świeży 4 korniszony 1/2 czerwonej papryki 1 puszka kukurydzy 1/2 kapusty pekińskiej keczup 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżka oleju 1 ząbek czosnku A jak to zrobić: Piersi z kurczaka umyć i pokroić w drobną
Kuchnia w opałachnietypową surówkę. Przepis znalazłam na nią w Kwestii Smaku i zrobiłam wczoraj by ugościć teściową. Smakowała nam obu. Surówka Super Slaw 1/4 małej główki białej kapusty 1 marchewka 1 jabłko kiść czerwonych małych bezpestkowych winogron, u mnie zielonych 1/3 szkl. suszonej żurawiny 1/2 szkl. orzechów włoskich sok z 1/2 cytryny 2 łyżeczki octu
Dzieje kuchennej WiewióryObtaczamy w ziarnach. Smażymy na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu. Kotlety gotowe. Możemy podać np. z fasolką szparagową i czerwonymi buraczkami lub z ziemniakami i kapustą Możliwości jest wiele. Smacznego
Maminek kulinarnysurówka nabiera pięknego aromatu i smaku. Dzięki firmie Skworcu wiem co robić , aby potrawy i dania nabrały wyrazistości smaku :) Składniki: 1 kapusta lodowa 2 pomidory ( czerwony i pomarańczowy ) 1 zielony ogórek dymka saszetka zielonych oliwek w zalewie papryka czerwona przyprawa Caffe De Paris Skworcu 4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Kapustę , paprykę , pomidory, ogórki, dymkę umyć . Kapustę porwać
Słodkości i nie tylkoroku - mojej ulubionej. Ta potrawka świetnie się w to wpisuje. Inspiracja: Biblioteczka Poradnika Domowego: Obiad w pół godziny, s. 11. Składniki: 1 filet z kurczaka żółta i czerwona papryka pół kapusty pekińskiej 20 dag pieczarek szklanka bulionu duża cebula 3 ząbki czosnku łyżka koncentratu pomidorowego chili, sól, pieprz - do smaku Wykonanie: Filet pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Dodać
Pasja Smakutrzymać w lodówce nawet 3-4 dni. Przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej z ciecierzycą i pomidorkami koktajlowymi Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 duża puszka gotowanej ciecierzycy (ok.400 g) 200 g pomidorków koktajlowych 1 średnia czerwona cebula mały pęczek natki pietruszki 1/2 pęczka szczypiorku z dymki Jak zrobić sałatkę z kapusty pekińskiej z ciecierzycą i pomidorkami - krok(...)kroku Kapustę pekińską przekroić wzdłuż na pół. Każdą połówkę, również wzdłuż, przekroić na 3-4 części, a następnie całość posiekać. Pomidorki opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i przekrawać każdy wzdłuż na pół. Czerwoną cebulę obrać. Przekroić wzdłuż na pół, a następnie posiekać na cienkie piórka lub pokroić w kostkę. Ciecierzycę przełożyć na sitko i przepłukać pod bieżącą wodą. Dobrze
Codzienna kuchnia niecodziennaDziś zapraszam na tortille na ciepło. W zupełności może być na obiad lub ciepłą kolację. Składniki: 4 tortille 1/2 piersi z kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej małej 1/2 pomidora 1/4 papryki czerwonej mała cebulka 80 g sera żółtego przyprawa do gyrosa sól pieprz Sos czosnkowy: 150 g jogurtu naturalnego gęstego 2-3 łyżki majonezu sól pieprz 3 ząbki czosnku Pierś(...)kurczaka pokroić w kostkę. Doprawić przyprawą do gyrosa i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Kapustę poszatkować. Paprykę, pomidora i cebulkę pokroić w kostkę. Wymieszać razem z kapustą i serem startym na tarce o dużych oczkach. Doprawić lekko solą i pieprzem. Jogurt wymieszać z majonezem, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tortille rozłożyć. Posmarować sosem czosnkowym. Ułożyć z jednej
Ewusiowe SmakiPost Sałatka w słoikach (z białej kapusty, papryki i marchewki) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje