czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:76/307)

Makaron tagliatelle z sosem na ostro 69

Pikantny sos do makaronów i nie tylko.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie makaronu tagliatelle 1 cebula 40dag mieszanego mięsa mielonego 1 czerwona papryka po puszce fasoli czerwonej i kukurydzy  olej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki suszonej ostrej papryki szczypta chili  4 łyżki startego żółtego sera sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie

Danka Pichci
Brownie z fasoli 238

zadanie zgadnąć tajemniczy składnik ;) i choć potrafili stwierdzić, że ciasto smakuje inaczej niż zazwyczaj smakują moje ciasta, nikt nie przypuszczał, że zostało upieczone z fasoli! Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli (około 500 g po odsączeniu zalewy) 1 banan 1/4 szklanki brązowego cukru 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 1 łyżeczka sody 3 jajka 1/3 szklanki oleju szczypta soli

Ciastkozercy
Zupa gulaszowa z wołowiną, czerwoną papryką, batatami i fasolą 146

Rozgrzewająca, sycąca zupa gulaszowa z chudą wołowiną, rozpływającą się w ustach. Zupa pełna zdrowych składników takich jak batat, fasola czy czerwona papryka. Proste danie jednogarnkowe wolno-gotowane. Dzięki długiemu duszeniu na małym ogniu otrzymujemy bardzo delikatne i miękkie mięsko. Z kolei warzywa dodawane są na końcu, dzięki temu się nie rozgotowują. Polecam! http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/02/db-zdrowa-zupa-gulaszowa-batatami-czerwona-fasola-superfood-1170x874.jpg The post Zupa gulaszowa(...)wołowiną, czerwoną papryką, batatami i fasolą appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Zimowe inspiracje kanapkowe, Kelnerka 204

Pasztet sojowy (niepieczony) 8.  Pesto, np.  pietruszkowe , bazyliowe ,  jarmużowe 9.  Pasta słonecznikowo-oliwkowa   10. Pasta z białej fasoli 11.  Smarowidło z czerwonej fasoli   12. Pasztet sojowy (pieczony) Wegańskie pasty na słodko (dodaję do nich miód, plasterki banana, jabłka, domowy dżem): 13. Domowe  masło orzechowe 14. Domowa  tahina - pasta sezamowa Wegetariańskie

Qlinarnie i Qlinarnie
Makaronowa sałatka z curry 309

kolorową fasolą. Kilka minut, zaledwie kilka składników i pyszna sałatka gotowa:) Składniki: 250g makaronu tortellini z serem, wędzona pierś z kurczaka, szkl. białej fasoli Jaś, 1/2 szkl. czerwonej fasoli, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki curry indyjskiego.   Przygotowanie     Obie fasole namoczyć, odstawić na całą noc. Następnie doprawić odrobiną soli i ugotować do miękkości

Z miłości do słodkości
sałatka meksykańska 2523

składniki: 100 g ryżu, suchego 100 g kukurydzy z puszki ok. 240 g czerwonej fasoli z puszki 1/2 cebuli czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki czerwonej opcjonalnie: 150 g szynki lub pierś kurczaka lub mięsa (pierś kurczaka lub inne mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu w przyprawie gyros) wykonanie: Ryż gotujemy na sypko. Odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Rośliny strączkowe – porady 173

przygotować rośliny strączkowe do gotowania? Wiadomo większość roślin strączkowych trzeba namoczyć w wodzie najlepiej na noc. Soczewice czy fasole mung nie wymagają moczenia. Niektóre gatunki soczewicy jak drobnoziarnista soczewica czerwona(...)już ugotowane po 15 minutach. Rośliny strączkowe typu fasola i ciecierzyca należy gotować w dużej ilości lekko osolonej wody. W ten sposób strączki będą ugotowane równomiernie i zachowają kształt. Różnokolorowe gatunki fasoli trzeba gotować w oddzielnych naczyniach ze względu na wielkość nasion, różny czas gotowania jak i kolor. Czarna czy czerwona fasola farbuje podczas gotowania. Przyrządzając sałatkę z różnokolorowej

codojedzenia
Wegetariańskie chili 207

Kolejna propozycja dla wegetarian, ale nie tylko, także dla lubiących kuchnię z warzywami. Można przygotować wcześniej. Składniki 250 g suszonej czerwonej fasoli listek laurowy sól 1 czerwona cebula ząbek czosnku 1 kg dojrzałych pomidorów puszka krojonych pomidorów po 1 dużej czerwonej i zielonej papryce 2 łyżki oliwy z oliwek zielony strąk chili łyżeczka listków tymianku pieprz(...)czarnych oliwek 1 awokado Przygotowanie   Fasolę przez noc moczyłem w wodzie. Następnego dnia podgotowałem 5 minut, zdjąłem z ognia i odstawiłem na godzinę , aby ziarno napęczniało. Fasolę wraz z listkiem laurowym gotowałem w tej samej wodzie, w której się moczyła, około 20 minut. Dodałem sól , gotowałem dalej, aż była miękka. Osączyłem z wody. W tym samym czasie drobno posiekałem

R'n'G Kitchen
Chaczapuri 102

Farsz….przepis….hmmm..można nadziać różnymi serami, można nadziać mięsem mielonym przesmażonym z cebulą i np. fasolą. Ja zrobiłam z kurczakiem. * połówka piersi kurczaka * pół puszki czerwonej fasoli * pół puszki kukurydzy * nieduża cebula * kawałek czerwonej papryki * przyprawy: sól, papryka słodka i ostra * koncentrat pomidorowy Pierś z kurczaka podsmażyłam na oleju z cebulą i dodałam pozostałe składniki

Pieprzyć z Fantazją
chaczapuri domowe :D 137

nakładałam farsz. Farsz....przepis....hmmm..można nadziać różnymi serami, można nadziać mięsem mielonym przesmażonym z cebulą i np. fasolą. Ja zrobiłam z kurczakiem. * połówka piersi kurczaka * pół puszki czerwonej fasoli * pół puszki kukurydzy * nieduża cebula * kawałek czerwonej papryki * przyprawy: sól, papryka słodka i ostra * koncentrat pomidorowy Pierś z kurczaka podsmażyłam na oleju z cebulą i dodałam pozostałe składniki

Pieprzyć z Fantazją
sałatka chrzanowa z mortadelą 171

ostra bo jej smak przełamałam dużą ilością chrzanu.  Składniki: 3/4 szklanki makaronu (użyłam małych zakręconych rureczek) 150 g mortadeli w cienkich plasterkach 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 2 ogórki konserwowe kawałek czerwonej papryki kawałek żółtek papryki 3 łyżki majonezu 2 łyżki ostrego chrzanu sól Makaron ugotować w osolonym wrzątku al dente. Mortadelę pokroić na kwadraciki(...)Kukurydzę i fasolę odsączyć. Papryki i ogórki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z chrzanem. Wszystkie składniki razem połączyć. Sałatka ta najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Klopsiki z czerwonej fasoli w warzywnym sosie 161

dziś zrobiłam wyjątek dla Miśki. Podałam je z gryczanym makaronem i sosem warzywnym. Składniki na 3 porcje: klopsy: 2 puszki czerwonej fasoli (w sumie to około 100 g suchej fasoli po ugotowaniu) 1 duża czerwona cebula łyżeczka kuminu płaska łyżeczka soli łyżeczka czerwonej papryki 50 g zmielonych płatków ryżowych/kukurydzianych lub bułka tarta 2 łyżki oleju roślinnego(...)papryka 1 zielona papryka około 200 g kukurydzy (puszka) 1 czerwona cebula łyżka octu balsamicznego z czerwonego wina łyżeczka soli łyżeczka kuminu łyżka płatków drożdżowych 2 pomidory (lub pół puszki pomidorów/soku/pulpy) Przygotowanie: Cebulę podsmaż przez 3 minuty pod koniec smażenia dodaj przyprawy i smaż razem kilka sekund. Fasolę odcedź i przepłucz, wrzuć do dużej miski, dodaj podsmażoną cebulę

greenscarf
ŻYTNI OMLET FASOLOWO-TWAROGOWY 84

ŻYTNI OMLET FASOLOWO-TWAROGOWY Składniki: - całe jaja 2 szt. - czerwona fasola (50g) - twaróg półtłusty (40g) - czerwona cebula ½  - mąka żytnia (20g) - łyżeczka oleju kokosowego/ masła klarowanego (5g) - pieprz, sól, zioła Przygotowanie: Cebulę drobno posiekać, podsmażyć. Jajka wymieszać z mąką, serem twarogowy i dokładnie roztrzepać. Dodać odsączoną z zalewy fasolę, podsmażoną cebulkę oraz przyprawy i wymieszać. Masę wylać

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Chili con carne 151

tortillą meksykańską lub gotowanym ryżem. Polecam! (2-3 porcje) 250g mięsa mielonego (najlepiej wołowego) 1 cebula (średnia)   1 puszka pomidorów (najlepiej krojonych, bez skórki) 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona papryka (średnia) 1 papryczka chili   2-3 ząbki czosnku 100 ml wody lub bulionu Przyprawy: 3/4 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego pieprz(...)wymieszać i doprawić do smaku (solą i pieprzem cayenne). Dusić pod przykryciem około 15-20 minut. Po tym czasie wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę, a po kolejnych 5 minutach - fasolę z kukurydzą (bez zalewy). Delikatnie mieszając - podgotować następne kilka minut. Podawać z ryżem, tortillą lub świeżym pieczywem

Di gotuje
Samotnego faceta męki - chili con carne 174

też by się najadło :) 1 kg mielonej wołowiny 1-2 szklanki rosołu wołowego (może być z kostki)  2 puszki krojonych pomidorów 1 puszka kukurydzy  1 puszka czerwonej fasoli (odsączonej z zalewy) 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę  1-3 papryczki chili drobno posiekane 1 cebula pokrojona w drobną kosteczkę 2 ząbki czosnku drobno posiekane(...)paprykę, pomidory z puszki, liście laurowe, kumin i cukier i dusić na niewielkim ogniu około 15 minut mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie dodać odsączone z zalewy fasolę i kukurydzę, przecier pomidorowy, rosół i bazylię. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym Dusić nadal ma niezbyt silnym ogniu około 15 minut, aż nadmiar sosu odparuje. Chili

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Salatka meksykańska z kurczakiem 103

będzie idealna dla miłośników ostrzejszych smaków 200 gram fileta kurczaka 100 gram drobnego makaronu 200 g papryki czerwonej 1 mała cebula czerwona Pół puszki kukurydzy Pół puszki fasoli czerwonej mały kawałek papryczki chili Przyprawa do dań meksykańskiej użyłam przyprawę do chili con carne Sól Na sos 2 łyżki keczupu 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Makaron(...)ugotować,odcedzić i wystudzić. Fasolę i kukurydzę odcedzić,przepłukać. Kurczaka pokroìć w kostkę i podsmażyć na patelni dodając przyprawę meksykańską. Paprykę i cebulę oraz papryczkę chili pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki na sos połączyć ze sobą Składniki  przekładamy do miski polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Najlepiej odstawić na minimum godzinkę do lodówki

Andzia Pichci
Tortille zapiekane po meksykańsku 250

Wbrew pozorom to danie naprawdę robi się szybko:). Na drugi dzień, odgrzane smakuje równie dobrze. 4 tortille 300g mielonej wołowiny 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona papryka 1 cebula 4 papryczki ostre marynowane 500 ml przecieru pomidorowego - passaty sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, kolendra, kumin, oregano 200g żółtego sera olej 1. Cebulę(...)paprykę i papryczki drobno kroimy. Fasolę i kukurydzę odcedzamy. Ser ścieramy na tarce. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso, paprykę i cebulę. Doprawiamy przyprawami. Pod koniec dodajemy fasolę, kukurydzę i marynowane papryczki. Dolewamy trochę passaty. Dusimy jeszcze 5 minut. 2. Do pozostałej passaty dodajemy sól, pieprz, pieprz, słodką paprykę i starty ser. 1/2 Wylewamy na dno naczynia żaroodpornego. Na każdą tortillę

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania