sprawdzi się również w pracy. Sałatka jest prosta w przygotowaniu i najsmaczniejsza na drugi dzień. Do jej przygotowania będziemy potrzebowali kluczowych dwóch składników : czerwonej papryki i bakłażana. Składniki - puszka czerwonej fasoli ,jeśli nie chce się Wam moczyć szklanki fasoli adzuki - puszka kukurydzy - dwie czerwone papryki -1 duży bakłażan - 1 duża marchewka -kawałek korzenia pietruszki - opcjonalnie
Z Kuchni Do Kuchniwody szczypta soli 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 czerwona papryka 1/2 puszki (o wadze 340 g) kukurydzy bez dodatku cukru, odsączonej i przepłukanej 1 puszka (400 g) czerwonej fasoli, odsączonej i przepłukanej 1/2 czerwonej cebuli, posiekanej garść jarmużu, drobno posiekanego sól, pieprz opcjonalnie - 2 pomarańcze, pokrojone w kostkę 1. Komosę przepłucz na gęstym sitku, następnie zalej wodą
Powiedz dietom niezagościła sałatka z fasoli i śledzia. Polecam serdecznie tą niecodzienną mieszankę wszystkim miłośnikom fasoli lub śledzia ;-) Sałatka z fasoli i śledzia SAŁATKA Z FASOLI I ŚLEDZIA 2 puszki czerwonej fasoli 2 solone filety śledziowe (wcześniej wymoczone) 2 kiszone ogórki 3 szalotki 2 gotowane ziemniaki 3 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany natka pietruszki pieprz Fasolę odsączamy i wsypujemy do miski
peggiwkuchnimogę się doczekać kolejnych przepisów z fasolą i cieciorką! Sałatka z fasoli i ciecierzycy Składniki: 1/2 szklanki ciecierzycy z puszki 1/2 szklanki białej fasoli z puszki 1/2 szklanki czerwonej fasoli z puszki 2 garście zieren łuskanego słonecznika 2 łyżeczki suszonego oregano 100 g włoskiego salami 2 łyżki zielonych oliwek z pestkami oliwa z oliwek dobrej jakości sól do smaku
Moja smaczna kuchniasałatka według przepisu mojej teściowej,jest tylko z 4 składników plus majonez,zrobisz ją błyskawicznie,jest naprawdę pyszna,lekko chrupiąca od fasoli,mniam...-polecam Składniki: puszka czerwonej fasoli słoik selera konserwowego puszka kukurydzy 4 jajka ugotowane na twardo 3-4 łyżki majonezu sól,pieprz Przygotowanie: fasolę,kukurydzę i seler odsączamy z wody,(fasolę lekko przelewamy wodą,seler odciskamy
Swojskie jedzonkowww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com 2 puszki tuńczyka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2 marchewki 2 łyżki przecieru pomidorowego oliwa (*) sól, pieprz Tuńczyka odsączyć z zalewy. Marchew ugotować i pokroić w kostkę. Paprykę sparzyć (polać wrzątkiem) i również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. (*) Nie podałam
Di gotujeSkładniki: puszka czerwonej fasoli ( 240g po odsączeniu ), 240g czerwonego winogrona, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 czubate łyżki majonezu, 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego. Przygotowanie: Fasolkę przelać zimną wodą i odsączyć. Winogrona przekroić na pół. Do winogron i fasolki wcisnąć obrane ząbki czosnku, dodać majonez, jogurt naturalny, sól i pieprz - wszystko wymieszać. Smacznego
W kuchni u MonikiKochani, podaję przepis na bardzo smaczną i zdrową sałatkę jarzynową, z dodatkiem fasoli Adzuki. Inna nazwa to czerwona soja. Może śmiało zastąpić czerwoną fasolę w zalewie z puszki. Ta po ugotowaniu nie rozpada się i nie zchodzi z niej skórka. Składniki -fasola Adzuki 250 g Skworcu 2 x bukiet 9 warzyw Iglotex 1 por bez części
Z Kuchni Do Kuchniodsłonie. Mając więcej czasu pokusiłam się o zrobienie z mięsa małych kuleczek, które zachwyciły moje dziecię Chilli con carne składniki: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w kostkę 1 puszka pomidorów bez skóry - krojonych 1 duża cebula pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku - posiekane
Przysmaki Karolkiryżem, a za chwile słodka kukurydza z papryką. Przepis na 4 lub nawet więcej porcji: Składniki: podwójny filet z kurczaka czerwona papryka puszka kukurydzy konserwowej puszka fasoli czerwonej 2 cebule przyprawa chili sól, pieprz do smaku olej do podsmażania Wykonanie: (ok. godziny) Kurczaka, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Podduśić na głębokiej patelni. Dodać soli, pieprzu(...)Odcedzoną kukurydzę i fasolę z sokiem dodać do reszty. Dusić pod przykryciem ok. 15 min. Posypać chili, wymieszać i jeszcze troszkę podusić. Podawać z ryżem lub kaszą :) Smacznego
W kuchni bez szafekkażdym dniem poznaję go bardziej i... kocham go coraz bardziej. Całą recenzję na temat termorobota iCoook jak i przepisy na fit daktylowe kulki mocy oraz ciasteczka z czerwonej fasoli znajdziecie we wpisie sprzed 7 dni :) Zajrzyj tutaj ;) Dziś pomysł na śniadanie, obiad i kolację w pełni przygotowane w termorobocie iCoook: * koktajl borówkowo- bananowy z płatkami owsianymi * kasza bulgur(...)sekund prędkość 7. Zdjąć pokrywę, koktajl wylać do szklanek. Podawać najlepiej od razu po przyrządzeniu. Kasza bulgur z warzywami i białą fasolą w sosie pomidorowym Składniki: * 80 g cebuli * 2 ząbki czosnku * 1 czerwona papryka (130 g po oczyszczeniu) * 100 g kaszy pszennej bulgur * 350 g bulionu warzywnego * 1 puszka białej fasoli (200 g po odlaniu zalewy
Zrób to smaczniepieprzu. Często dodaje się też inne składniki w tym ziarna fasoli i kukurydzy. Wszystkie składniki są drobno siekane lub rozcierane (w przypadku fasoli i kukurydzy czasem dodaje się je w całości), następnie krótko smażone i duszone. Przyprawia się je dość intensywnie. Dzięki zastosowaniu pomidorów danie posiada czerwony kolor, a papryce chili charakterystyczny, ostry smak. Podawana jest z tortillą meksykańską(...)mnie wieprzowo-drobiowe ) – 250 g * cebula biała – 1 szt * czosnek – 1 szt * pomidory w puszcze – 300 g * bulion warzywny – ok. 250-300 ml * czerwona fasola – 100 g * kukurydza – 100 g * papryka czerwona – 0,5 szt * papryczka chili – 0,5 szt * olej – 3 łyżki * koncentrat pomidorowy – 1 czubata
Ostra na Słodkopieprzu. Często dodaje się też inne składniki w tym ziarna fasoli i kukurydzy. Wszystkie składniki są drobno siekane lub rozcierane (w przypadku fasoli i kukurydzy czasem dodaje się je w całości), następnie krótko smażone i duszone. Przyprawia się je dość intensywnie. Dzięki zastosowaniu pomidorów danie posiada czerwony kolor, a papryce chili charakterystyczny, ostry smak. Podawana jest z tortillą meksykańską(...)mnie wieprzowo-drobiowe ) – 250 g * cebula biała – 1 szt * czosnek – 1 szt * pomidory w puszcze – 300 g * bulion warzywny – ok. 250-300 ml * czerwona fasola – 100 g * kukurydza – 100 g * papryka czerwona – 0,5 szt * papryczka chili – 0,5 szt * olej – 3 łyżki * koncentrat pomidorowy – 1 czubata
Ostra na SłodkoSzybkie i efektowne danie, które smakuje każdemu. Tortilla i pyszny, mięsno-warzywny farsz. 4 placki tortilli 2 duże filety z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów krojonych 2 czerwone papryki 2 cebule przyprawa do kuchni meksykańskiej sól olej koncentrat pomidorowy 200g startego żółtego sera 1 duży świeży pomidor 1 czerwona cebula(...)cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet, obsypujemy go przyprawami. Kiedy filet się zarumieni dodajemy paprykę i cebulę, smażymy chwilę po czym dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pomidory z puszki. Dusimy do całkowitego odparowania wody, przez około 15 minut. Na koniec dodajemy starty ser (garstkę zostawiamy do posypania), mieszamy, studzimy. 2. Na placki tortilli Wykładamy farsz
Szefowa kuchniumywa się do samodzielnie przygotowanego dania:). Sami możemy regulować poziom ostrości. Dziś meksykańska enchilada z kurczakiem - pycha! 4 placki tortilli 2 duże filety z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów krojonych 2 czerwone papryki 2 cebule przyprawa do kuchni meksykańskiej sól olej koncentrat pomidorowy 200g startego żółtego sera 1 duży świeży(...)pomidor 1 czerwona cebula szczypior 1. Filety, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet, obsypujemy go przyprawami. Kiedy filet się zarumieni dodajemy paprykę i cebulę, smażymy chwilę po czym dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pomidory z puszki. Dusimy do całkowitego odparowania wody, przez około 15 minut. Na koniec dodajemy starty ser (garstkę
Szefowa kuchnitylko prosta do zrobienia, ale i bardzo sycąca. Zejść dwie takie tortille to wyzwanie:). 6 placków tortilli 2 woreczki ryżu 2 duże filety z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 2 puszki krojonych pomidorów 2 czerwone papryki 2 cebule przyprawa do kuchni meksykańskiej sól olej koncentrat pomidorowy 300g startego żółtego sera 2 duże świeże pomidory(...)czerwona cebula szczypior 1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet, obsypujemy go przyprawami. Kiedy filet się zarumieni dodajemy paprykę i cebulę, smażymy chwilę po czym dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pomidory z puszki. Dusimy do całkowitego odparowania wody, przez około 15 minut
Szefowa kuchnichińskie o dowolnym smaku (najlepsze moim zdaniem są ostre firmy Vifon "Kurczak curry" - czerwone opakowanie) 1 pierś kurczaka 0,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 duża łyżki oliwy lub oleju szczypta soli 1/4 małej kapusty pekińskiej kawałek jasnozielonej części pora (jeśli sałatkę bądziemy przechowywać kilka(...)czerwonej papryczki chili 2 łyżki siekanej natki pietruszki (użyłam mrożonej) 4 duże łyżki majonezu (u mnie Hellmans Babuni - jest nieco kwaśniejszy niż inne) 1 mały jogurt naturalny sok z połowy limonki 1. Zupki chińskie lekko pokruszyć (nie otwierając opakowania), wyjąć z nich przyprawy (torebki z tłuszczem wyrzucić). Pokruszony makaron wrzucić do dużej miski, wsypać posiekanego pora oraz odsączoną fasolę
Kuchnia Prezydentowejdanie, oto wieprzowina z meksykańską nutką. Wieprzowina z meksykańską nutką Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 700 g łopatki wieprzowej 1 cebula 1 puszka pomidorów bez skórki 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kuminu sól pieprz olej do smażenia natka pietruszki lub kolendra Wykonanie: Mięso płuczemy, wycieramy ręcznikiem kuchennym, kroimy(...)którym potem będziemy ją dusić. Przykrywamy. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i przesmażamy na patelni. Gdy będzie szklista wkładamy ją do rondla z mięsem wraz z przyprawami, pomidorami i fasolą. Wszystko dusimy na małym ogniu przez 30 minut. Danie podajemy z dodatkiem ryżu, posypane natka pietruszki, lub jeśli ktoś woli, kolendrą
Kulinarne przygody Gatityfasolą i chili Chili con carne - kiedy słyszymy te trzy magiczne słowa, na myśl przychodzą nam piekielnie ostre potrawy z pogranicza Meksyku i Teksasu. Ale gulasz wołowy z fasolą i chilli, nie musi nam od razu wypalać dziury w podniebieniu, bez problemu można go dostosować do smaku domowników. Przepis na chili con carne - gulasz meksykański z mięsem mielonym i fasolą(...)indyka. Chili con carne składniki 500-600 g mielonego mięsa, najlepiej wołowego 2 łyżki oleju do smażenia 1 cebula biała lub czerwona 2 duże ząbki czosnku 2 duże czerwone papryczki chilli 1 puszka czerwonej fasoli kindley około 100-120 ml świeżo zaparzonej gorącej kawy 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Kulinaria - potrawy z różnych stron światarurkę. Następnie umieszcza się kilka rurek w naczyniu żaroodpornym warstwowo, każdą warstwę pokrywając sosem i innymi dodatkami (np. serem lub cebulą). Składniki: Puszka pomidorów w zalewie puszka czerwonej fasoli pinto 5 ząbków czosnku 1 czerwona papryczka chilli (lub 2 łyżeczki mielonego chilli) łyżeczka słodkiej papryki 500g mielonej wieprzowiny sól i pieprz do smaku kwaśna śmietana 4 pszenne tortille(...)przekładamy do rondelka, a na patelni obsmażamy mięso doprawione słodką papryką, solą i pieprzem. Dodajemy do garnka z sosem, dusimy razem 15 minut, co jakiś czas mieszając. Dodajemy odsączoną fasolę i dusimy jeszcze kilka minut. Fasola musi pozostać lekko twarda. Na tortillę nakładamy kilka łyżek sosu i 2-3 łyżeczki kwaśnej śmietany i zawijamy, zakładając brzegi do środka. Otrzymane ruloniki
Gotuj z Rumcajsem