parmeńskiej - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Śniadanie a'la Caprese - deliszys z bloga Życie smaczniejsze od zaraz Zupy: Acquacotta – woda gotowana - Agnieszka z bloga Czerwona fasola Czerwony krem z pieczonych warzyw - przepis z bloga Definicja smaku Krem z pomidorów ze świeżą bazylią i melisą - Dagmara Osowska z bloga My Culinary Art Krem z pieczonych(...)Spagetti z tuńczykiem - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Spaghetti z tuńczykiem - magdam z bloga Czary - gary w kuchni Spaghetti z tuńczykiem w stylu Livorno - Agnieszka z bloga Czerwona fasola Spaghetti z buraczanym pesto - lucynako z bloga Czary Gary Spaghetti z sosem pomidorowym - Małgorzata Ćwiklińska z bloga Apetyczna kuchnia.pl Tagliatelle z cukinią i szynką parmeńską (con prosciutto
Chilli Czosnek i Oliwaniej odrobina ostrości doskonale ogrzeje nas w zimne wieczorne popołudnia. Wykonanie wcale nie jest trudne, zresztą zobaczcie sami :) Zupa meksykańska – składniki puszkę kukurydzy puszkę białej fasoli puszkę czerwonej fasoli (może być w sosie chilli) 3 duże cebule 500g mięsa mielonego 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki 1 papryczkę chilli 4-5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 2 kostki rosołowe(...)wody, następnie dodajemy kostki rosołowe i czekamy aż się rozpuszczą następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, kukurydzę (bez zalewy), białą fasolę (bez zalewy), czerwoną fasolę razem z zalewą. Dodajemy także podsmażone mięso mielone wraz z cebulką. Następnie dodajemy drobniutko pokrojoną czerwoną papryczkę chilli . Gotujemy przez ok. 30 minut aż papryka stanie się miękka. Dodajemy 4-5 łyżeczek
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pomidorów cieszył się ogromnym uznaniem. Dlatego też postanowiłem przygotować podobne danie w klasycznej domowej odsłonie - z pysznym, aromatycznym pieczarkowym sosem oraz różową sałatką z pieczonych buraczków i czerwonej fasoli. Mam nadzieję, że zasmakują Wam one równie mocno. ;) Pulpety z kaszy jaglanej (dla 4-6 osób) : 1 szklanka kaszy jaglanej 1 mała cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, drobno(...)Pozostawione w nim na dłużej, mogą za bardzo rozmięknąć). * Opcjonalnie. Płatki drożdżowe nadają świetny serowy posmak. Różowa sałatka z buraczków i fasoli: 3-4 upieczone buraki 200 g czerwonej fasoli (z puszki) 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku, starte 1 łyżka wegańskiego majonezu lub jogurtu 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżeczka różowego octu balsamicznego sól do smaku prażone
Food Squaretrzeba zaliczyć masło, na którym się całość podgrzewa i dobry ser żółty. Nie może oczywiście zabraknąć fasoli i kukurydzy, których jak mniemam każdy ma obecnie sporo w swoim domu. Składniki : 2 placki tortilla (np. z tego przepisu ) łyżka lub dwie słodkiej kukurydzy łyżka czerwonej(...)fasoli z puszki czerwona, mała cebula ćwiartka czerwonej papryki 1/8 zielonej papryki chili (ilość według uznania) skórka otarta z limonki świeża kolendra (lub bazylia, lub inne świeże listki) starty żółty ser (idealny jest cheddar lub gouda; ważne, by się ciągnął po podgrzaniu) łyżka lub dwie masła Na jednym placku rozrzucić: kukurydzę, czerwoną fasolę, cebulę pokrojoną w piórka
Weekendy w domu i ogrodzieCzerwona fasola, czosnek, kumin, sos sojowy i chilli - niby niepozorne, niby nic, a smakuje wybornie! Zawsze podchodziłam sceptycznie do wszelkich fasolowych past, wydawały mi się nudne i bardzo przewidywalne w smaku. Oj jak bardzo się myliłam :) Smak tej pasty jest naprawdę zaskakujący - pikantny, z delikatną nutą kuminu, a zarazem lekko słodki i kremowy. Razem z domowymi nachosami tworzy duet(...)idealny. Po prostu musicie tego spróbować! :) SKŁADNIKI 1 puszka czerwonej fasoli (ok. 300g) 2 ząbki czosnku 1/2 papryczka chilli (z pestkami jeśli lubimy mocno pikantne) 1/4 łyżeczki kuminu 2 łyżki słodkiego sosu sojowego 1 łyżka oleju ryżowego lub innego o neutralnym smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Fasolę odcedzamy i wrzucamy do blendera. Dodajemy czosnek, chilli, kumin, sos sojowy, olej ryżowy
DefinicjaSmakupyszny obiad. Lekko pikantna z aromatycznymi przyprawami idealna na zimny, pochmurny dzień. Składniki: 500 g kiełbasy wiejskiej 4 ziemniaki 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki groszku konserwowego 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 300 g pieczarek 1 duża marchewka 2 cebule 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 czubata łyżeczka musztardy olej do smażenia(...)gotuję, aż ziemniaki będą prawie miękkie. Pomidory miksuję i razem z przecierem pomidorowym i musztardą dodaję do garnka. Całość gotuję do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaję fasolę czerwoną oraz groszek. Próbuję i ewentualnie jeszcze doprawiam solą i pieprzem. Smacznego
magiczna kuchnia KasiProsta sałatka z czerwonej fasoli z dodatkiem pomidora, czerwonej cebuli, kaszy jaglanej, natki pietruszki i bazylii. Zdrowa i wartościowa sałatka wegetariańska. Idealna do pracy, szkoły (można przygotować dzień wcześniej) na drugie śniadanie, lunch lub kolację. The post Sałatka z czerwonej fasoli, pomidora i kaszy jaglanej appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaJuż na pierwszy rzut oka widać że kusi kolorami, a do tego jest pyszna i bardzo ciekawa. Łączy w sobie słodycz ananasa, ostrość pora, a dzięki dodatkowi czerwonej fasoli jest niezwykle pożywna. Jeśli jeszcze nie robiliście spróbujcie koniecznie, my bardzo ją lubimy. Składniki: 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 por - biała część(...)czerwona papryka 200 g sera żółtego 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Pora kroimy wzdłuż na pół, a następnie w poprzek na mniejsze kawałeczki. Pokrojonego przekładamy na sitko i przelewamy wrzątkiem. Kukurydzę, fasolę i ananasa odsączamy z zalewy i przekładamy do miski. Ser żółty kroimy w kostkę, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pora i majonez. Całość dokładnie mieszamy
Cynamonowe szczęściekoktajlowe w różnych kolorach – ok. 20 sztuk puszka czerwonej fasoli średnia czerwona cebula czerwona papryka pół puszki kukurydzy natka pietruszki (ewentualnie kolendry) 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek – kilka łyżek sok z limonki sól, pieprz do smaku Sałatka meksykańska – przepis Czerwoną fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy. Jeśli nie chcesz zmarnować kukurydzy, możesz oczywiście użyć
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzisiaj mamy dla Was przepis z książki „Moja kuchnia wege” na falafele z czerwonej fasoli i libańską sałatkę tabbouleh„. Składniki na falafele: – 500 g czerwonej fasoli – 1 cebula – 1 ząbek czosnku – 1/2 pęczka kolendry – 1 łyżka zmielonego kminku – 1 łyżeczka słodkiej papryki – świeżo zmielony czarny pieprz
Kuchenne Wariacjeniedawna jedna z moich ulubionych propozycji na obiadowy posiłek. Myślałam, że te słynne kotlety z czerwonej fasoli nigdy mi nie zasmakują - od zawsze wychodziły mi albo zbyt suche, albo zbyt mdłe, ogólnie były mocno nijakie i średnio zjadliwe. Z tej przyczyny wolałam jej unikać przez dłuższy czas, a w rekompensacie czerpać życiową energię z innych strączków i warzyw. Fasola(...)wpłynąć na finalny smak. A jednak! Gdybym nie robiła ich sama krok po kroku to zapewne pomyślałabym że jem zwyczajne kotlety mielone, także ten... musicie spróbować! Składniki: puszka czerwonej fasoli 1/2 cebuli kilka pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka łyżek płatków jaglanych sól, pieprz, czerwona papryka w proszku olej roślinny świeże oregano Przygotowanie: Fasolę odsączamy na sitku
Kuchnia ElliePIECZONY BOCZEK NA CZERWONEJ FASOLI Z WARZYWAMI KORZENIOWYMI to nasza... Artykuł Pieczony boczek na czerwonej fasoli z warzywami korzeniowymi pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINETofu Składniki: 100 g makaronu Pełne Ziarno Lubella Tagliatelle; 20 g Tofu (sól, pieprz, papryka wędzona); 150 g pieczarek; 50 g papryki czerwonej; 1 cebula; 100 g fasoli czerwonej z puszki; 10 listków bazylii; tymianek świeży; pieprz cayenne; 1 łyżka oliwy z oliwek. Zaczynamy. Na początku duszę na patelni z odrobiną wody cebulę(...)pokrojoną w piórka, pieczarki w plastry a paprykę w kostkę, do czasu aż warzywa będą miękkie. Następnie dodaję opłukaną czerwona fasolę i chwilę jeszcze trzymam na ogniu. Na oddzielnej suchej patelni przypiekam pokrojone w kostkę Tofu obtoczone przyprawami. Makaron gotuję al'dente (jest bardzo smaczny, nie skleja się), odcedzam, dodaję duszone warzywa, pozostałe przyprawy
Życie na widelcuKolejne jednogarnkowe danie obiadowe pełne zdrowych składników, zaliczanych do tzw. „superfoods”. Wegetariański gulasz z batatami i czerwoną fasolą . Danie bez mięsa, bez glutenu, bez nabiału. Świetne dla wegan. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/01/wegetarianski-gulasz-batatami-czerwona-fasola-healthy-one-pot-dish-superfood-1170x874.jpg The post Wegetariański gulasz z batatami i czerwoną fasolą appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjaręką na sercu mogę Wam powiedzieć, że zaczynam ogarniać tą wegańską kuchnię coraz lepiej. Składniki na 4 porcje : 400g obranych i pokrojonych w kostkę batatów 220g ugotowanej czerwonej fasoli (u mnie konserwowa) 400g krojonych w kostkę pomidorów 2 czerwone cebule 2 ząbki czosnku 200ml wywaru warzywnego (może być też woda, ale zawsze lepszy wywar) 2 łyżki oliwy(...)średnim ogniu przez 5-7 minut. Kumin zmielić w młynku do kawy, przyprawić nim potrawę, dodać chilli, a następnie czosnek przeciśnięty przez praskę. Po minucie dodać także odsączoną czerwoną fasolę, krojone pomidory i wywar warzywny. Doprowadzić do wrzenia, doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem kolejne 10 minut. Świetnie smakuje z kolendrą. 1 porcja
Dietolog