kukurydzą. Wyszło całkiem pysznie i sycąco. Do tego trochę sałaty i mamy całkiem zdrowy i pożywny obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Papryka zapiekana z komosą ryżową, kukurydzą i czerwoną fasolą składniki: 100 g komosy ryżowej 2 łyżki ketchupu 2 łyżki tartego sera 200 ml bulionu 100 g kukurydzy z puszki 100 g czerwonej fasoli z puszki 1 czerwona cebula 4 papryki Papryka zapiekana z komosą ryżową, kukurydzą i czerwoną fasolą wykonanie: Komosę gotujemy w bulionie aż wchłonie cały płyn. Jeżeli jest jeszcze zbyt twarda, dolewamy trochę wody i gotujemy do miękkości. Przekładamy do miski, dodajemy ser, ketchup, kukurydzę, fasolę i drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy ostrą i słodką papryką. Nadziewamy uprzednio oczyszczone papryki. Pieczemy przykryte folią
Delusional Trinecoś jak brownie. Poszperałam w internetach i znalazłam masę przepisów np. na ciasto z czerwonej fasoli. Już dawno chciałam spróbować je robić. I tak oto jest. Każdy kto próbował tego ciasta, nie wierzył, że jest z fasolą. Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 4 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru (lub więcej) 1 łyżeczka(...)produkty i miksujemy, aż do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Artykuł Ciasto z czerwonej fasoli i kakao pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovypieczywa, to królowa niedzielnych śniadań. Sprawdźcie też pozostałe sałatki jajeczne na blogu: Sałatka jajeczna z selerem konserwowym i kukurydzą Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z ciecierzycą i czerwoną fasolą Sałatka jajeczna z czerwoną fasolą i ogórkiem konserwowym Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka jajeczna z ogórkiem zielonym i czosnkowym jogurtem Sałatka jajeczna z selerem, cieciorką i czerwoną fasolą Sałatka jajeczna z serem i kiełbasą krakowską Sałatka z jajkiem, brokułami i kukurydzą Sałatka jajeczna z groszkiem Składniki: 400 g groszku konserwowego 5 jajek ugotowanych na twardo 3 małe ogórki konserwowe 1 mała cebula 1/2 serka topionego najlepiej ementalera 2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Groszek odsączamy z zalewy, przekładamy do miski. Jajka obieramy
Moja smaczna kuchniaogniskiem. Mmm pychotka prawda ? Nabraliście smaku na takie jedzenie ? hihi my tak i to bardzo... No to zobaczcie, co dzisiaj przygotowaliśmy. Wegetariańskie ragout ziemniaczane z soczewicą i czerwoną fasolą (4 osoby) Składniki: 6 średnich ziemniaków 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka soczewicy 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu(...)majerankiem, ostrą papryką i pieprzem do smaku. Polecamy zrobić to danie na ostro, ale to Wasz wybór, ponieważ nie każdy lubi ostre potrawy. Teraz czas na soczewicę i czerwoną fasolę. Wysypujemy z puszek na sito i dobrze płuczemy z zalewy. Dodajemy do warzyw razem z przeciśniętym czosnkiem i jeszcze chwilę dusimy. Ostatni składnik to ziemniaki. Powinny być nieco twarde
vegetaniepomysł na bardzo pożywne danie, pełne pysznych składników, a do tego ekspresowe. Co tu dużo pisać – najlepiej wypróbować Składniki (na 3-4 porcje): szklanka czerwonej soczewicy puszka czerwonej fasoli mała puszka kukurydzy 1 czerwona cebula ząbek czosnku łyżeczka sproszkowanego kuminu łyżeczka czerwonej papryki szczypta chili szczypta pieprzu Cayenne szklanka passaty pomidorowej puszka mleczka kokosowego sól(...)dymki. Wszystkie składniki dodajemy do smaku. Mieszamy i dobrze jak chwilę postoi aby smaki się przegryzły. Czerwoną cebulę obieramy i drobno siekamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę lub ścieramy na drobnej tarce. Zarówno kukurydzę jak i czerwoną fasolę odcedzamy z zalewy i przepłukujemy pod wodą. Zostawiamy na sicie do odcieknięcia. Do dużego garnka wlewamy olej, rozgrzewamy
Smaczna Stronawyjątkowo sycące. Aczma - gruzińska wersja lasagne Lobiani – jeśli nie przepadacie na serem, a chcielibyście posmakować tej gruzińskiej pizzy warto spróbować lobiani. To „chaczapuri” z rozgniecioną czerwoną fasolą, przyprawioną cebulą, czosnkiem i kolendrą. Zajadałam(...)się lobiani – to zdecydowanie mój smak, za którym już tęsknię. Lobiani - puri z czerwoną fasolą i przyprawami Lobio – danie z fasoli W Gruzji przygotowuje się często lobiani z resztek lobio – czyli dania z fasoli. Lobio przyrządza się zazwyczaj z czerwonej fasoli – czasem ma postać przypominającą naszą fasolkę po bretońsku, czasem bardziej przypomina pastę. Lobio
Poezja smakuwyprzedzeniem. Jeżeli wiec już chcesz to zrobić, to pomiń dolną warstwę chipsów, a górną ułóż bezpośrednio przed podaniem. Zapraszamy na przepis! Sałatka meksykańska warstwowa Składniki: sałata lodowa: 1/2 główki fasola czerwona w zalewie: 360 – 400 g pomidory koktajlowe: 10 – 12 szt. boczek surowy wędzony: 5 – 7 plastrów ser cheddar lub inny żółty(...)Fasolę czerwoną odsącz dokładnie z zalewy. Pomidory koktajlowe przekrój na pół, a paprykę czerwoną pokrój w kostkę. Awokado pokrój w plasterki, a cheddar zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Z jogurtu greckiego, majonezu, czosnku oraz soku z limonki przygotuj sos. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. W szklanej misce ułóż kolejno: warstwę nachosów, porwane liście sałaty, fasolę
Kuchnia Na Wypasiepapryka; 2 papryczki chili; 2 papryczki chipotle w sosie adobo; 3 ząbki czosnku; 2 puszki krojonych pomidorów wraz z zalewą (każda o wadze 400 g); 2 puszki czerwonej fasoli, odsączonej (każda o wadze netto, po odsączeniu 240 g) 2 łyżki oleju; 1 szklanka bulionu; 3/4 szklanki kawy rozpuszczalnej (przygotowanej z 2 łyżeczek kawy rozpuszczalnej); 1 łyżka naturalnego kakao(...)łyżeczkę), cukier trzcinowy (2 łyżki). Zagotować, po czym zmniejszyć ogień, przykryć garnek pokrywką i dusić na małym ogniu przez 25 - 30 minut. Następnie dodać odcedzoną i opłukaną, czerwoną fasolę i dusić, pod przykryciem, na małym ogniu, przez kolejne 30 minut. Chili jest gotowe, gdy płyn nieco odparuje, a dynia będzie miękka. W celu zagęszczenia chili, pod koniec gotowania
Gospodyni Miejskaczerwonej fasoli. Pierwszy raz ciasto z fasoli zjadłam na studiach - było to pyszne brownie z czekoladą, którym byłam absolutnie zachwycona. Co prawda o tym, że było zrobione z fasoli, dowiedziałam się już po fakcie, więc nie bardzo mogłam wybrzydzać, skoro już się nachwaliłam, ale czy to ważne? 😉 Skoro już empirycznie stwierdziłam, że ciasto z fasoli może być pyszne, zaczęło(...)pojawiać się u mnie w domu. Tym razem postanowiłam nadać mu trochę piernikowego smaku. Piernik z czerwonej fasoli - przepis Do przygotowania piernika będziesz potrzebować: puszkę czerwonej fasoli, 2 jajka, 100g mąki owsianej, 100g ksylitolu, 3 łyżki kakao, łyżeczkę proszku do pieczenia, 3 łyżki jogurtu greckiego, 2 łyżeczki przyprawy do piernika, tabliczkę gorzkiej czekolady, orzechy włoskie do posypania
Z notatnika dietetykaKarnawał trwa, więc i gościmy się częściej niż zazwyczaj. Zapraszam na kulinarne karnawałowe propozycje :) Sałatki: Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą Sałatka śledziowa z zielonym groszkiem Sałatka śledziowa z pieczarkami Sałatka z pieczarkami Sałatka jarzynowa Sałatka pieczarkowo-paprykowa z szynką Sałatka z szynką Sałatka z szynką i papryką konserwową Sałatka z czerwoną fasolą i kurczakiem(...)Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą II Sałatka z ananasem i szynką Sałatka śledziowa na różowo Sałatka z makaronem i kurczakiem Sałatka makaronowe gwiazdki z warzywami i wędliną Sałatka świąteczna Sałatka z brokułem, fetą i szynką Sałatka warstwowa z tuńczykiem Brokuły z serem feta i sosem czosnkowym Sałatka z tuńczykiem Sałatka gyros Sałatka
Kuchnia domowa Anibyło dobre! Słuchajcie, nie wiem czy mi uwierzycie, ale nigdy nie jadłam tak dobrych wege kotletów jak tych z kaszy gryczanej i czerwonej fasoli. Dorzuciłam sobie dodatkowo tofu, słonecznik, no i poszły. Testowałam zarówno pieczone w piekarniku, jak i na patelni, i te z piekarnika są o wiele lepsze. Nie rozwalają się, idą ... Czytaj dalej Wege kotlety z kaszy(...)gryczanej i czerwonej fasoli Artykuł Wege kotlety z kaszy gryczanej i czerwonej fasoli pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopeprzede wszystkim bardzo smaczne. Ta sałatka z tuńczykiem to także porządny zastrzyk witamin i dobroczynnych składników odżywczych. Oprócz tuńczyka, równie ważnym składnikiem jest naturalny ryż oraz kukurydza i czerwona fasola. Oto przepis na pyszną sałatkę z tuńczykiem, ryżem i czerwoną fasolą. Składniki 100 g ryżu naturalnego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka czerwonej fasoli
My Chcemy JeśćCiasto jest przepyszne! Konsystencja ciasta jest niezwykle delikatna i kremowa! A ciasto jest obłędnie czekoladowe! A co najważniejsze nikt a nikt nie zgadł, że jest na bazie czerwonej fasoli! Smaczne i zdrowe jednocześnie! 2 puszki czerwonej fasoli 3-4 dojrzałe banany 3 jajka 4 łyżki kakao (czubate) 3-4 łyżki miodu 0,5 szklanki daktyli bez pestek(...)gorzkiej czekolady 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki oleju Czerwoną fasolę dokładnie odsączamy i płuczemy zimną wodą. Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut. Banany obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki. Czekoladę rozpuszczamy. Do wysokiej miski lub pojemnika przekładamy fasolę, banany i odsączone z wody daktyle
VioletoweKucharzeniekażdą postacią, tym razem przygotowałam lżejszą wersję z dodatkiem warzyw. Ma fajny delikatny smak i aromat, zupełnie inaczej smakuje. Składniki: 300 gram fasoli Piękny Jaś Cenos 200 gram czerwonej fasoli Cenos 250 gram kiełbasy wiejskiej 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera Kawałek pora 0,5 litra przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku Majeranek Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Olej(...)Sposób przygotowania: Obydwie fasole wsypujemy do dwóch osobnych garnków, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc żeby napęczniała. Wodę odlewamy. Zalewamy nową wodą i gotujemy do miękkości fasoli, czerwoną fasolę odsączamy z na sicie, dodajemy do garnka z białą fasolą. Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy do fasoli. Marchewki, pietruszkę i selera obieramy, kroimy
Bajeczna Kuchnia