czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:101/624)

Tarta z białej czekolady na owsianym spodzie 359

pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Gdy czekolada stwardnieje, za pomocą ostrego przyrządu - u mnie nożyk do ziół - przeciągamy po blacie tworząc czekoladowe zawijasy.  Śmietankę ubijamy bez dodatku cukru, wstawiamy w miseczce pod przykryciem do lodówki.  Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie na około 0,5 mm. Przekładamy do formy na tarte z ruchomym dnem, wstawiamy(...)nagrzanego do 180`C piekarnika na około 15-20 minut - do zarumienienia.  Na całkowicie ostudzone kruche ciasto wylewamy krem z białej czekolady - wyrównujemy. Na ostudzoną czekoladę wykładamy cieniutką warstwę bitej śmietany, a następnie posypujemy czekoladowymi wiórkami. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę.  Smacznego

Słodkie Przyjemności
CIASTA NA ŚWIĘTA 326

lubią smak czekolady ale nie mają zbyt dużo czasu na pieczenie w kuchni. http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/czekoladowy-tort-z-brzoskwiniami.html 3. KARMEL BROWNIE TOWER Bardzo słodkie ciasto, niepowtarzalny smak. Masło orzechowe, chałwa, czekoladowy biszkopt, czekolada... Ciasto na wyjątkowe okazje, gorąco polecam. http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/10/caramel-brownie-tower.html 4. TARTA CZEKOLADOWA Z CHAŁWĄ I JEŻYNAMI C iasto dla prawdziwych koneserów, masa czekoladowa, czyli to co lubimy najbardziej(...)klimat Świat. http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/12/rolada-biszkoptowa-o-smaku-orzechowym.html 6. ROLADA CZEKOLADOWA  P rzepyszna, puszysta rolada, oblana czekoladą posypana kakao, o delikatnym nadzieniu z masy jeżynowej. Proste ciasto a jakże wyjątkowe  http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/12/rolada-czekoladowa-z-galaretka-jezynowa.html 7. TORT CZEKOLADOWY Niepowtarzalny smak czekolady i odświeżającej mięty! http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/12/ciasto-tort-czekoladowy-z-kremem.html 9. TORT PINACOLADA Dla wielbicieli kokosu i ananasa ;-) http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/tort-pinacolada-z-beza-kokosowa.html Zapraszam

SMYKWKUCHNI
Ciasto migdałowe z musem czekoladowym 201

proponuję słodkie, kaloryczne ciasto:) Ale za to jakie pyszne... A co tam! Raz się żyje! Ciasto na białkach z dodatkiem migdałów i orzechów, pokryte musem śmietanowo - czekoladowym i cienką warstwą polewy. Pycha! Ciasto:    6 białek,  50g cukru pudru,  90g tartych migdałów,  90g tartych orzechów laskowych,  czubata łyżka kakao,  100g gorzkiej czekolady.  Białka(...)pianę, dodać cukier puder. Dodać migdały, orzechy i kakao i delikatnie wymieszać szpatułką. Na koniec dodać posiekaną czekoladę. Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy o śr. 24cm. Piec około 25-30 minut w temp. 180st. Ostudzić i pozostawić w formie. Mus czekoladowy:   6 żółtek,  100g masła,  700ml śmietanki 36%,  200g białej czekolady,  4 łyżki cukru pudru

Z miłości do słodkości
Ciasto z dyni 174

Masz ochotę na ciasto  chcesz, by było zdrowe i smaczne. Poza ciastem jogurtowym, fit kokosankami, fit serniczkiem czy czekoladowym torcikiem polecam ciasto z dyni. Jest mokre i smaczne, a czekoladowy topping idealnie się komponuje z masą. PRZEPISY NA FIT CIASTA i DESERY znajdziecie w kategorii FIT DESERY - KLIK SKŁADNIKI CIASTO dynia - 500 g 2 białka jaj 100g mąki(...)cieciorki TOPPING 2 żółtka 1-2 łyżeczki czekoladowego dipu Waldenfarms KROK PO KROKU CIASTO Dynię pokrój i zblenduj z mąką. Białka ubij na sztywno. Połącz z masą i delikatnie wymieszaj. Przelej do silikonowej formy. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni. TOPPING Wymieszaj żółtka z dipem. Po 40 minutach wyjmij na chwilę ciasto z piekarnika. Rozlej

Tetiisheri
Tort czekoladowy z jagodami. 154

sobą łączą, tworząc spójna całość. Jeśli macie ochotę na kawałek czekoladowego nieba, polecam ten tort!!! Składniki na tort czekoladowy z jagodami na tortownicę o średnicy 28 cm MUS CZEKOLADOWY: 250 ml śmietany 30% 170 g czekolady (ja użyłam 100 g czekolady gorzkiej i 70 g czekolady mlecznej) jagody i maliny do dekoracji      Śmietankę podgrzewamy niemal do wrzenia(...)jagód i przykrywamy drugim krążkiem biszkopta. Resztą kremu dekorujemy boki ciasta. Z lodówki wyjmujemy zimny mus czekoladowy, miksujemy go chwilę, aż będzie gęsty i puszysty, dekorujemy nim wierzch ciasta. Na mus czekoladowy wysypujemy kilka garści jagód, chłodzimy kilka godzin

Rozpustne gotowanie
Cynamonowe frytki z jabłek, kruche pierogi z bananem i nutellą, tort „zupa” 149

piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem czekoladowy: 7. Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się roztopi. 8. Masę czekoladową nakryć folią spożywczą i odstawić do ostygnięcia. 9. Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki. Wierzch wyrównać i nożem wyciąć środek ciasta (patrz zdjęcie poniżej). Środek ciasta posmarować dżemem. Nadzienie: 10. Żelatynę zalać 1/4 szklanki wody(...)czekoladę i krótko wymieszać. Dodać ciepłą żelatynę, wymieszać. Dodać owoce. 13. W środek ciasta włożyć nadzienie, wyrównać i przykryć odciętym ciastem (kawałkiem ciasta, żeby przykryć wierzch nadzienia). Czekoladowym kremem posmarować wierzch ciasta i wstawić je do lodówki na około 2-3 godziny. 14. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, odwrócić do góry dnem i posmarować je resztą czekoladowego kremu. Z powrotem

Mała Cukierenka
Cynamonowe frytki z jabłek, kruche pierogi z bananem i nutellą, tort „zupa” 172

piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem czekoladowy: 7. Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się roztopi. 8. Masę czekoladową nakryć folią spożywczą i odstawić do ostygnięcia. 9. Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki. Wierzch wyrównać i nożem wyciąć środek ciasta (patrz zdjęcie poniżej). Środek ciasta posmarować dżemem.     Nadzienie: 10. Żelatynę zalać(...)czekoladę i krótko wymieszać. Dodać ciepłą żelatynę, wymieszać. Dodać owoce. 13. W środek ciasta włożyć nadzienie, wyrównać i przykryć odciętym ciastem (kawałkiem ciasta, żeby przykryć wierzch nadzienia). Czekoladowym kremem posmarować wierzch ciasta i wstawić je do lodówki na około 2-3 godziny.     14. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, odwrócić do góry dnem i posmarować je resztą czekoladowego kremu

Mała Cukierenka
Serniczki czekoladowe z truskawkami 301

współgra z kwaskowatością truskawek. Do tego wyglądają uroczo, więc można je śmiało podać na przyjęciu lub spotkaniu ze znajomymi. Z podanej porcji można przygotować 12 serniczków . Serniczki czekoladowe z truskawkami Składniki: CIASTO KRUCHE 200g mąki pszennej 100g masła 100g cukru pudru 2 żółtka 6 łyżeczek kakao MASA SEROWA 200g mielonego twarogu 50g śmietany 18% 60g gorzkiej czekolady 1 jajko

Smakołyki Bereniki
Ekspresowe ciasto czekoladowe z coca colą 126

Dodatek oranżady sprawia, że ciasto jest bardzo puszyste, nieco wilgotne. Czekoladowe, nie za słodkie. Ciasto idealne? Zdecydowanie – przygotujecie je w kilkanaście minut, wymieszacie łyżką, odmierzycie jedną filiżanką. Upieczecie w 20 minut. Mam nadzieję

Szybko Tanio Smacznie
Mazurek czekoladowy 514

dowolność w dekorowaniu, gdyż na spód z ciasta (zazwyczaj kruchego) możemy tak naprawdę położyć wszystko, na co mamy ochotę. Pierwszy mazurek, jaki chcę Wam zaproponować, to mazurek czekoladowy, powstały z połączenia ciasta kruchego i dwóch rodzajów czekolad - białej i deserowej, udekorowany truskawkami i płatkami z migdałów. Ciasto do mazurka jest bardzo kruche i przez to dość delikatne, dlatego najlepiej piec(...)formie z wyjmowanym spodem lub z jednym wolnym brzegiem, co umożliwi zsunięcie ciasta po upieczeniu. Ja upiekłam je tym razem w formie o wymiarach 24x24cm. Mazurek czekoladowy Składniki: ciasto kruche 200g mąki pszennej 150g masła 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka szczypta soli masa 100g białej czekolady 80g czekolady deserowej 20g czekolady mlecznej 80ml śmietanki 30% 2 łyżeczki masła

Smakołyki Bereniki
Czekoladowe walentynki - edycja druga ;) 226

zeszłym roku Walentynki były meeega czekoladowe. Do dziś bardzo miło wspominam tamten  blok czekoladowy , jednak w tym roku postanowiłam przygotować coś nieco lżejszego. Poprzednio już po jednym kawałeczku miałam dość ;) Tym razem długo nie miałam żadnego pomysłu, a później długo nie mogłam się zdecydować. W końcu nie mogłam już dłużej zwlekać, trzeba było zrobić zakupy i zabrać się(...)się dopiero w sklepie. Padło na niezawodne połączenie czekolady i pomarańczy. Muszę przyznać, że i w tym przypadku mnie nie zawiodło. Ciasto wyszło przepyszne! Kruchy, maślany spód, delikatny i puszysty krem pomarańczowy, a to wszystko zwieńczone miękką polewą czekoladową. Mmmm... Poezja :) Kruche kwadraty z lekkim jak chmurka musem pomarańczowym i polewą czekoladową (przepis na dużą blaszkę o wymiarach

Ratunku obiad
Biszkopt z jabłkami 346

jabłka z ognia, wsypać galaretkę, dobrze wymieszać. PONCZ Składniki ponczu połączyć, dobrze wymieszać. POLEWA CZEKOLADOWA Margarynę roztopić w rondlu. Jajko wybić do miski, wsypać kakao i cukier, wymieszać. Do masy lać cienkim strumieniem roztopioną gorącą margarynę, miksować na wyższych obrotach, aż polewa zgęstnieje. PRZEŁOŻENIE CIASTA Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić(...)trzy części. Każdą część ciasta nasączyć ponczem. Na pierwszą część ciasta wyłożyć jabłka, przykryć drugą częścią ciasta, wyłożyć krem śmietanowy i ostatni placek. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową. Posypać ciasto wiórkami kokosowymi (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script

Kuchnia Danusi
Ciasto cappuccino z kokosową wkładką wg Siostry Anastazji 732

jakiegoś czasu chodziło za mną jakieś kawowe ciasto. Gdy dostałam do przetestowania przyprawy a wśród nich cappuccino, wiedziałam, że nadszedł czas by upiec to ciasto:) Zrobiłam więc czekoladowy biszkopt oraz krem maślany o smaku kawowym, przełożone warstwą kokosową. Całość wieńczy odrobina śmietanki i startej czekolady.  Inspiracja Biszkopt: 6 jajek,  120g mąki pszennej,  180g cukru, czubata łyżka kakao(...)Nasączyć resztą kawy.  Wierzch: szklanka śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru,  50g mlecznej czekolady.  Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Rozsmarować na wierzchu ciasta, posypać startą czekoladą. Schłodzić. Ciasto przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Gruszki na okrągło 185

pieca na 20-25 minut. Po wyjęciu wystudzić , wyłożyć na paterę i kroić. Gruszki w czekoladzie z orzechami na cieście francuskim. Składniki. 150 g ciasta francuskiego 2 gruszki 1 łyżeczka masła 1 łyżka cukru Masa czekoladowa. 70 g cukru 50 g czekolady gorzkiej 3 łyżki kakao(...)orzechów laskowych 100 g masła 1 jajko Wykonanie. Umyte gruszki obrać ,pokroić w ósemki i wyciąć gniazda nasienne. Mikserem utrzeć  na masę  wszystkie składniki masy czekoladowej. Z ciasta francuskiego wykroić krążek o średnicy 23 cm i wyłożyć  nim dno formy. Wyciąć pasek o szerokości 2 cm i nałożyć  wokół brzegu  krążka. W środek wyłożyć masę

Kulinarny karnet Christophera