pieczenia i umieszczacie w zamrażalniku. 3) Kiedy jest już twarda wycinamy z niej dowolny kształt foremką do pierniczków - serduszka, gwiazdki, choinki, bałwanki. 4) Delikatnie wkładamy do kawy, kakao czy czekolady. Gotowe! Miłego dnia
W kuchni wieczoremStudzimy na kratce! Robimy krem! Śmietanę ubij na sztywno (musi być bardzo mocno schłodzona!), dodaj krem czekoladowy i ucieraj na wysokich obrotach. Udekoruj muffinki i posyp groszkami z czekolady ;-) ! Smacznego Kochani! Pięknego dnia życzę
SMYKWKUCHNItrochę mi smutno, bo wtedy niewiele było produktów podrobionych czy z dodatkiem chemii - teraz niewiele jest prawdziwie naturalnych. Oprócz wyrobów czekoladopodobnych, które zastępowały nam prawdziwą czekoladę, nie przypominam sobie nic "podobnego". Mleko to było prawdziwe mleko, a nie jakieś UHT. Kupowało się je w szklanych butelkach i szybko chowało do lodówki, żeby
Codzienna kuchnia niecodziennawszystko bardzo dokładnie połącz. Przelej masę do 3/4 głębokości foremek na muffinki, piecz je w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku, około 10 minut. Smacznego! Paulina Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Przed śniadaniem Wspomnienia zapachu Świąt i...piernik "Najlepszyjakijadłam!" Śniadanie-wypchaj się! Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz
Gotowanie to kochanieborówkami; mleczkiem kokosowym Idealnie mięciutkie i pulchniutkie ^.^ Wczoraj łyżwy, a dzisiaj zostajemy w domu i zabieramy się za pieczenie. Co w planach? warkocz drożdżowy z czekoladą
More food, love and dreamsPierniczki.. Tak to od wielu lat podstawa moich Świąt. Jedne były udane inne trochę mniej, ale zawsze były inne. Lukrowane, oblewane czekoladą, można je zrobić na różne sposoby. Te czekają na święta już od tamtego tygodnia, schowane w puszce, odłożone do dekoracji, którą zrobię w sobotę. Zapytacie, dlaczego zostawiam to sobie na ostatnią chwilę? Dlatego, bo lukier też
Słodkie Przyjemnościżadnego ciasta przygotowanego. To będzie pracowity dzień ;) Co do pieczenia. Co roku piekę te tradycyjne ciastka, najpierw twarde, z czasem coraz miększe. Mówię o piernikach, lukrowane, w czekoladzie, posypane cukrem pudrem - jak kto woli. W tym roku pozwoliłam sobie zrobić również pierniczki z Danii. Nazywają się Brunkager, czyli brązowe ciasteczka. Przepis odnalazłam tu i jestem z niego bardzo zadowolona
Słodkie PrzyjemnościNajlepsze z najlepszych. 12 miesięcy = 12 przepisów. A jakie są Wasze typy? Czekoladowe ciasto z białek Ciastka owsiane z czekoladą Ciasto czekoladowo-kawowe z cudownie czekoladową polewą Lekkie ciasto z wiśniami Bajecznie czekoladowe babeczki Świąteczne czekoladowe ciasteczka Ten sernik nigdy nie opadnie! Najprostszy chleb bananowy Muffiny czekoladowe z posypka twix Ciasto Milionera Pierogi z jagodami Kluski Leniwe Przy okazji
Słodkie Przyjemnościminus siedzenia w domu, zawsze znajdzie się ochota na coś do zjedzenia. Zamiast łapać się za coś mocno kalorycznego, ostatnio zrobiłam sobie coś lepszego (na pewno pożywniejszego niż tabliczka czekolady). Bruschetta z pomidorami i serem idealnie nadaje się na śniadanie, przekąskę, czy kolacje (albo wieczorne spotkanie ze znajomymi). Łatwa w przygotowaniu i tak przyjemnie chrupiąca. Najlepsza ze świeżymi pomidorami
Słodkie Przyjemnościszykowałam obiad i deser :) Przynajmniej to mi się udało :) Mam nadzieję, że z egzaminem pójdzie równie dobrze. Kiedy intensywnie pracuję, mój organizm domaga się dawki energii prosząc mnie o czekoladę :) Zazwyczaj w takich sytuacjach łapię po prostu kawałek mlecznej, albo gorzkiej słodyczy i jestem zadowolona, ale tym razem postanowiłam upiec muffiny z czekoladowym wnętrzem. Wyszło... <3 sami oceńcie :)" Składniki
Słodkie Przyjemnościjutrzejsze Walentynki. Wczoraj zaproponowałam Wam Walentynkowy tort migdałowy , dziś serwuję Wykwintnego Murzynka. Uważam, że w Walentynki - tak jak w święta Bożego Narodzenia, na stole powinno się znaleźć coś czekoladowego. Czekolada jest takim fajnym akcentem, czasem taką kropką nad 'i' :) Uwielbiam jeść ją w zimne wieczory, ale warto też czasem przygotować z niej jakiś fajny smakołyk, aby się nie znudziła - dziś
Słodkie PrzyjemnościCałość zalewamy mlekiem i ekstraktem waniliowym. Miksujemy na najwyższych obrotach około 2 minut. Po tym czasie przelewamy o wysokich szklanek. Wierzch możemy udekorować bitą śmietaną i posypać cukrem waniliowym/ czekoladą. Na zdrowie
Słodkie Przyjemnościprawda? Jakiś pyszny, smakowity wypiek do herbaty czy mlecznej kawy potrzebny jest zawsze. Ale aby powolutku wdrażać się w świąteczną tematykę postanowiłam połączyć najlepsze zimowe smaki ze sobą czyli czekoladę i przyprawę korzenną z pomarańczą. Patrzcie co z tego wyszło. Zapraszam na Korzenne ciasto czekoladowe z pomarańczą! Składniki: 200 g margaryny 200 g cukru 3 jaja 340 g mąki łyżeczka
Słodkie Przyjemnościniewielkich odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy około 12 minut w 180`C. Po ostudzeniu ciasteczka cienko polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej lub mikrofali gorzką czekoladą tworząc wzorki. Smacznego
Słodkie Przyjemnościformy do muffinek wyłożonej papierem do pieczenia albo papilotkami. Wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 30 minut. Gotowe babeczki przestudzamy a następnie polewamy rozpuszczoną czekoladą i dekorujemy. Smacznego
Słodkie Przyjemności