czekolada - 27946 przepisów (strona:1408/1864)

Grube pierniczki z marmoladą 138

każdym kawałku ułożyć 1/4 łyżeczki marmolady i przykrywać drugą. Wstawić do piekarnika na 20 minut. Piec w 180`C. Po tym czasie pierniczki można lukrować albo polewać roztopioną czekoladą. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Menu na Sylwestra 494

ałata z grzankami i grillowanym-miesem sałata z truskawkami i kurczakiem Na ciepło schab w pomarańczach pizzerinki ze szparagami bruchetta ze swieżym oregano calzone Drinki i Napoje bezalkoholowe czekolada na gorąco z pistacjami lemoniada brazylijska zielony smoothie-egzotyczny lemoniada ogórkowa margarita truskawkowa

Słodkie Przyjemności
Czekoladowa babka bez jajek 349

babkę. Wstawiamy do nagrzanego do 175`C piekarnika i pieczemy około 45 minut - do suchego patyczka Studzimy w formie. Ciasto dekorujemy cukrem pudrem albo rozpuszczoną mleczną/gorzką czekoladą. Można przygotować również sos czekoladowy. Podajemy ze świeżymi owocami Smacznego! sos czekoladowy: Masło, cukier puder i mleko rozpuszczamy w rondelku, gdy składniki się połączą dodajemy kakao i mieszamy intensywnie. Sos możemy

Słodkie Przyjemności
Ciasto bananowe z orzechami (bez masła) 268

formy 'keksowej' wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 70 minut. Ciasto powinno się zarumienić. Posypujemy cukrem pudrem albo polewamy roztopioną czekoladą. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Muffiny z kajmakiem i kruszonką 161

muffiny z kajmakiem na pewno Wam się przyda. Babeczki są przygotowane według mojego ulubionego przepisu, który najczęściej wykorzystuje do przygotowania tego wypieku. Do ciasta można dodać owoce lub czekoladę, ja dziś zaproponuję jednak kajmak. Aż ślinka cieknie na samą myśl, prawda? Składniki : 210 g maki 125 g cukru 3 jajka łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g masła 1,5 łyżeczki proszku

Słodkie Przyjemności
Biszkoptowa tarta żurawinowa 171

Kruchy spód, puszyste wnętrze i kwaśne owoce to idealne jesienno-zimowe połączenie. Ciasto idealnie komponuje się z gałką lodów waniliowych (cóż lody są świetne ze wszystkim :) ) albo z gorącą czekolad ą (tylko błagam nie z proszku!). Dla bardziej świątecznego efektu, do ciasta można dodać szczyptę cynamonu, albo domowej przyprawy piernikowej.  Składniki : Kruche ciasto: 2 żółtka jajko 150 g masła

Słodkie Przyjemności
Naleśniki i Naturalny Sos Czekoladowy 204

używam tego sosu do  naleśników , owsianek, ulubionej kaszy manny czy owocowych smoothies... czyli po prostu wszelkiego rodzaju  deserów!    Można z niego też zrobić gorącą czekoladę; wystarczy, że połączymy ok.3-4 łyżek sosu czekoladowego z 200ml gorącego mleka. Zachęcam Was raz jeszcze do wzięcia udziału w Styczniowym Wyzwaniu !  Miłego Dnia

Chocolate Stop Tempting
KREM Z BURAKA Z OLIWKAMI I ZIOŁAMI. 201

tradycyjne, buraczane posmaki CZOSNKIEM w ilości pokaźnej.  No i odrobina oliwek. Brzmi dziwnie? Burak i oliwki? Może i nietypowe (zresztą umówmy się, że jak można jeść np. czekoladę z chilli lub mięso z owocami to znaczy, że w kuchni nie ma słowa "nietypowe") ale para z nich wyśmienita! :))) Panna oliwka może burakowi w głowie zawrócić. Zresztą

Wypisz Wymaluj
sernik pomarańczowy z polewą czekoladową... 166

minuty tortownica 24 cm - wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę sernikową, piec w 200C około 45-50 minut i z blaszki wyjąć jak będzie całkiem zimny czekoladę mleczną 100 gram rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami śmietany 18% i polac sernik, ozdobić skórką pomarańczową w cukrze w paseczki sernik jest mocno pomarańczowy, wilgotny, delikatny i szybko się zjada

W Mojej Kuchni Lubię
Piernikowy sernik z rosą 218

jajka + 4 żółtka - 3/4 szklanki cukru - 1/2 szklanki oleju - 1 i 1/2 szklanki mleka - 1 i 1/2 budyniu śmietankowego - 1/2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej - 400g nadziewanych pierniczków  w czekoladzie (ja użyłam 2 opakowania pierniczków Marco z Biedronki)  Beza: - 4 białka - 1/2 szklanki cukru Rozgrzewamy piekarnik do 180st. Blaszkę (moja miała wymiary 20cm x 36cm) smarujemy tłuszczem. Składniki

happycreatiff.blogspot.com
Szybka porcja pysznego zdrowia - zupa szpinakowa 172

szpinak się rozpuścił. Wciśnij ząbki czosnku (do smaku). Dodaj śmietankę, sól i pieprz, jeśli chcesz. Smacznego! Paulina P.S. Próbowaliście już oleju kokosowego? Podzielcie się wrażeniami! Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Przed śniadaniem Wspomnienia zapachu Świąt i...piernik "Najlepszyjakijadłam!" Śniadanie-wypchaj się! Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania

Gotowanie to kochanie
szarlotkowe drożdżówki z ciasta francuskiego 129

Zima trzyma dalej a najlepiej przeczekać ją przy kubku ciepłej czekolady i domowych drożdżówkach.  Składniki: Gotowy rulon ciasta francuskiego 5 jabłek cukier puder Wykonanie: Ciasto dzielimy na kwadraty i układamy na nich plasterki jabłek. Przykrywamy drugim kawałkiem ciasta i dociskamy brzegi widelcem. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Gdy ostygnie posypać cukrem pudrem

ciastkarnia na kruchym spodzie
Torcik w szklance 158

empatia to takie obce dla wielu słowo. Pomyślcie o tym wszystkim zanim odpalicie kolejną petardę. Dla tych, którzy przebrnęli przez moje słowa mam deser: torcik w szklance, mieszanka czekolady, bitej śmietany i owocowej galaretki.  Jest to bardziej pomysł niż przepis, dlatego nie będzie sztywnych proporcji. Sami wiecie co lubicie najbardziej, prawda? :) Składniki : ciemny biszkopt lub inne kakaowe ciasto, śmietana

Codzienna kuchnia niecodzienna
Moja poranna rutyna i niezwykły olej kokosowy 186

nowinki ze świata urody i mody, zajrzyjcie na BAFavenue - świetny portal dla kobiet. Sama zaglądam tam często! SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU! NIECH BĘDZIE SZALONY I NIEZAPOMNIANY! Paulina Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Przed śniadaniem Wspomnienia zapachu Świąt i...piernik "Najlepszyjakijadłam!" Śniadanie-wypchaj się! Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz

Gotowanie to kochanie
Pianka w trzech smakach 315

wstawić do lodówki na ok. 4 godziny do schłodzenia. Schłodzoną piankę odwrócić do góry dnem, tak żeby warstwa biszkoptów była spodem, zdjąć formę i folię.  Można udekorować tartą czekoladą lub bitą śmietaną

Mix smaku