czekolada - 27946 przepisów (strona:1135/1864)

Przepis #169 Śniadaniowe muffiny z musli 169

oraz musli "FIT". Wymieszane ciasto przekładamy do foremek na muffiny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Babeczki można udekorować na przykład polewą z gorzkiej czekolady lub zajadać bez dodatków.  Smacznego

Health-Fit-Life
Ptasie mleczko na biszkopcie 206

sztywnej masy dodać pokrojone w mniejsze kawałki czekoladki ptasie mleczko. Wymieszać. Złożenie ciasta : Biszkopt przekroić wzdłuż. Na spód nałożyć masę, przykryć drugą połówką ciasta. Po górze możemy ciasto polać czekoladą. Ptasie mleczko na biszkopcie O czym warto pamiętać przygotowując ciasto ptasie mleczko. Forma do pieczenia, której użyłam była prostokątna i miała wymiary 21 na 31 centymetrów. Ja skusiłam się

mecooks
Ciastka owsiane czekoladowe 340

piknik. Ciastka owsiane czekoladowe są idealnie chrupiące, pięknie pachną, super smakują i nie są tłuste. A do tego zrobisz je w kilka minut! Jeśli więc lubisz zapach czekolady, lubisz chrupać i zwyczajnie kochasz ciasteczka, to serdecznie zapraszam.. częstuj się tym prostym przepisem. Z płatkami owsianymi w roli głównej znajdziesz też u mnie klasyczne ciastka owsiane oraz ciastka owsiane

AniaGotuje.pl
Podsumowanie III roku działalności bloga 165

brokułem i kurczakiem 3. Pomidorowa rolada 4. Kolorowa sałatka grillowa 5. Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na desery: 1. Szybkie ciasto ucierane z czekoladą i bitą śmietaną 2. Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką 3. Makowiec królewski 4. Sernik zielone jabłuszko 5. Makowa delicja A oto 3 najpopularniejsze przepisy: Miejsce pierwsze: Sałatka z brokułami

PatiGotuje
Słodkie pucharki z malinami 289

Słodkie pucharki z malinami. Moi drodzy na osłodę końcówki wakacji zapraszam Was dziś na pyszny, słodki deser. Czekolada, słodki krem, słomka ptysiowa i maliny. Taka mała rozkosz dla podniebienia Kto się skusi? Składniki: (na 2 porcje) 125 g mascarpone 1/3 szklanki śmietanki 30% (zimnej) 2 łyżki cukru pudru około 2 garście mrożonych malin około 14 słomek ptysiowych Brześć gęsty

Słodkie okruszki
Pulchna zebra z wiśniami 165

klasyczna zebra. Zobacz również mój inny przepis na na zebrę z jabłkami – smacznego:) Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, zostawić bez niczego, polać polewą, udekorować wiśniami lub tartą czekoladą. Ciasto puszyste, lekkie, wspaniałe. W sam raz na spotkanie z rodziną Składniki na blaszkę o wymiarach: 30 x 24 cm. 3 szklanki mąki pszennej tortowej 450 4 jajka 1 szklanka

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciasteczka kukurydziane obtaczane w cukrze 159

rewelacyjnie i wprost rozpływają się w ustach! Piekłam je niejednokrotnie i za każdym razem znikały w ekspresowym tempie.   Ich smak można wzbogacić poprzez dodanie np. cukru waniliowego, aromatu, czekolady, czy bakalii. Jednak dla mnie najbardziej smakuje poniższa wersja. Uwielbiam tą cukrową skorupkę! Polecam. (około 24 sztuk) 1,5 szklanki mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml) 1 szklanka mąki kukurydzianej

Di gotuje
Francuski strudel z jabłkami, śliwkami i pierniczkami 167

rumu. To świetny pomysł na słodki poczęstunek dla niespodziewanych gości. Do wypieku polecam świetny nierafinowany cukier trzcinowy legendarnej brytyjskiej marki Billington’s. Nadaje się do wypieków, słodzenia napojów, musów, czekolad, tworzenia marynat pieczeniowych, przetworów owocowych, trunków i wszędzie tam gdzie zwykle używamy tradycyjnego cukru. Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego (30 dag) 3 kwaśne jabłka 3 śliwki węgierki 10 dag pierniczków

Wanilia i Kardamon
Lemoniada 211

resztę wody. Wymieszać i schłodzić. Podawać z kostkami lodu. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mrożona herbata grejpfrutowa → Koktajl mleczny z rabarbarem i nutką mięty → Mrożona czekolada z miętą i lodami waniliowymi → Smoothie z melona, mango i soku pomarańczowego

Oryginalny smak
Tort biały lion 214

słodkiego tortu. Szczerze polecam:) Składniki Biszkopt 8 jajek 1 szklanka drobnego cukru 2 szklanki mąki pszennej typ 450 7 łyżek oliwy 2 łyżeczki proszku do pieczenia tabliczka białej startej czekolady tortownica 23 cm MASA: 4 … Czytaj dalej Tort biały lion

gotuj ze mną
Sernik z borówkami na czekoladowym spodzie (z ciasteczek) 290

serniki. Dziś przychodzę do Was z kolejnym pysznym przepisem na to popularne ciasto. Tym razem polecam Wam waniliowy sernik z borówkami na czekoladowym spodzie przygotowanym z kruchych ciasteczek oblanych czekoladą (ja użyłam ciasteczek maszynowych Brześć ). Sernik jest naprawdę prosty i szybki w przygotowaniu. Potem trzeba się tylko uzbroić w cierpliwość, aż ciasto się upiecze. I… jak to zwykle bywa

Słodkie okruszki
Cukiniowa pizza z patelni 196

zostać wykonana bez rozgrzewania piekarnika, a także tak mało skomplikowana, ze zarówno spód jak i dodatki są wykonane z tego samego składnika. Co do dodatków, są one naukowo dobrane. Czekolada bardzo dobrze pasuje do cukinii, natomiast ananas, oprócz tego, ze mi po prostu zalegał w lodówce i jest swoistym włożeniem kija w mrowisko, to wiąże się z nim ciekawa anegdotka

Kryzysowa Książka Kucharska
Ciastka ryżowe ze śliwką 164

temu unikniemy przyklejeniu się masy do papieru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na wykończenie posyłam je cukrem pudrem (w moim przypadku zmielonym słodzikiem), ale dla większych łasuchów, można je dodatkowo oblać czekoladą z wierzchu. Wtedy wyjdą nam ciastka na wzór jeżyków. Możecie nawet dodać bakalie i wtedy wyjdzie Wam autentyczny zdrowy zamiennik tych ciastek. Dopiero wpadłam na ten pomysł pisząc artykuł, także

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto podwójnie miodowe z kremem mascarpone i owocami 164

wierzch posmarować resztą kremu. Ciasto porządnie schłodzić w lodówce. (Najlepiej przez całą noc, aby placki zmiękły.) Przed podaniem udekorować owocami. (Dodatkowo użyłam kilku bezików i chrupiących kuleczek w czekoladzie

Di gotuje
Sernik z musem rabarbarowym na czekoladowym spodzie 203

takie piękne chwile w życiu, że do pełni szczęścia brakuje już tylko czekolady, prawda? I wtedy może pojawić się to ciasto – sernik na czekoladowym spodzie, który zamyka w sobie smak rabarbaru z dzieciństwa – kwaśny posmak przemijającego lata. Rozpieszcza swą twarogową delikatnością, pozwala odpłynąć w czekoladowym aromacie i jednocześnie pobudza lekko kwaśnym rabarbarowym musem. Idealny dodatek do kawy

Eat me! Fit me!

Proponowane wyszukiwania