Kiedyś to ciasto przygotowałam ze względu na nieodpartą pokusę na miód, a przy okazji na coś lekkiego i z owocami. Sprawdziło się idealnie i zniknęło w oka mgnieniu. Niewątpliwą jego zaletą, oczywiście oprócz smaku - jest fakt, że można użyć dowolnych owoców. Jest naprawdę pyszne, szczególnie jak dłużej postoi. Spróbujecie? (Forma o wymiarach 19,5 x 19,5 cm) Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki cukru 100g masła 1 jajko 1 łyżka miodu 1 łyżeczka sody ... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...