skladniki 1 margaryna lub masło 250g 300 g chałwy sezamowej 2 lyżki cukru pudru 1 czekolada gorzka starta na tarce wszystkie składniki razem miksujemy na jednolitą masę i przekładamy andruty. Przykładamy deseczką na noc, a na 2 dzień kroimy. Do masy można dodatkowa dodać zmielone migdały
Moje WyrobyWykonanie ciasta jest banalne, do tego powstałe ciasto można spokojnie traktować jako ciasto bazę do innych wypieków. Wystarczy dodać kawałki czekolady, kakao, suszone lub świeże owoce i jest! Za każdym razem inne pyszne, domowe ciasto. Lubię takie przepisy Dziś pachnące wanilią ciasto z dodatkiem rodzynek posypane cukrem pudrem. SMACZNEGO! PARZCIE KAWY I KRÓJCIE PYSZNE I DELIKATNE W SMAKU WANILIOWE CIASTO
Zasmakuj Kuchnizgęstnienia masy. około 1 minuty. Gotowy budyń zdejmujemy z ognia i lekko przestudzamy. Lekko wystudzony budyń wlewamy na biszkopty i starannie go rozprowadzamy. Na budyniu układamy ciastka delicje czekoladą do góry. Ciasto wstawiamy do lodowki aby masa stężała. Zielone galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość gorącej wody do 250 ml ) i odstawiamy do wystudzenia. Do miski wlewamy mleko
Smakowite Daniaorzechami, suszoną morelą i ananasem 14. Placuszki na maślance z borówkami 15. Placuszki jogurtowe z kokosem 16. Placuszki serowe z cynamonem 17. Jaglane placuszki z żurawiną i gorzką czekoladą 18. Placuszki jogurtowe z borówką amerykańską 19. Pyszne placuszki z kaszy manny z malinami 20. Puszyste placuszki z ricottą
kruche babeczkiśmietany 30 % krem budyniowy: 250 g masła 2 budynie waniliowe bez cukru Winiary 4 łyżki cukru 2 żółtka 750 ml mleka 3.2% 110 g herbatników z czekoladą kakao do posypania Pure z dyni: Dynię kroję na kawałki razem ze skórą, pozbawiam nasion, układam na blaszce na papierze i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 20 minut
wesoła kuchniajajek 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka kaszy mannej dodatkowo: 50 g migdałów 50 g suszonej żurawiny cukier puder / biała czekolada do dekoracji Sposób przygotowania sernika: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy i odstawiamy na chwilę. Miękkie masło ubijamy. Następnie dodajemy na przemian żółtko z łyżką cukru pudru, cały czas dokładnie
Słodkie Przyjemnościpochmurne dni i długie zimowe wieczory. Szwedzkie ciasto czekoladowe o błotnistej strukturze Kladdkaka to odpowiedź na wszelkie szarugi. Te zewnętrzne, jak i wewnętrzne ale także znakomity zaspokajacz ochoty na czekoladę pod inną postacią, niż kostka :) Tradycyjny domowy wypiek ze szwedzkich domów do przygotowania w jedyne 30min przy pomocy zaledwie szpatułki lub drewnianej łyżki. Prosty, szybki, ze składników, które w domu
Kuchnia w Słońcu Skąpanapotrzebne do upieczenia i złożenia piernika: papier do pieczenia twarda marmolada lub powidła śliwkowe płatki migdałów lub drobno pokrojone orzechy polewa czekoladowa: 60 g masła 1 i 1/2 tabliczki czekolady mlecznej lub deserowej 1. Ciasto na piernik wyjmuje wcześniej tak 2-3 godziny aby się ogrzało i zmiękło. 2. Następnie lekko podsypując stolnice i wałek, wałkuje na wielkość blaszki
Gotowanie...to proste !słabość do drożdżowych wypieków, a największą właśnie do rogalików. Przygotowuję je w różnych wersjach i z różnymi nadzieniami, owocami, dżemem, budyniem, a nawet czekoladą. Tym razem postawiłam na wersję bezmleczną, idealna będzie dla wszystkich którzy mają alergię na białko mleka krowiego lub nie trawią laktozy, gwarantuję, że pozostałym także posmakują. Składniki: 1 szklanka wody gazowanej 3/4 margaryny
Cynamonowe szczęścieHELIO i mojego serca, które z radością wyjęło wypiek z piekarnika. W sezonie koniecznie ze świeżymi malinami, borówkami lub truskawkami, teraz nawet z mrożonymi owocami (bez rozmrażania), z kremami, czekoladą, wszelakimi bakaliami, masami, np. makową lub jak dziś orzechową lub same, klasyczne z wanilią. Można gotowe udekorować polewą czekoladową i posypać tartymi orzechami. No serniczkowo-orzechowo się zrobiło Dla mnie
Zasmakuj Kuchnimleka 2 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 czubate łyżki kakao 4 łyżki wiórków kokosowych + 3 łyżki do posypania 1 tabliczka mlecznej czekolady 1. Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym do powstania puszystego puchu. Nadal miksując dodajemy jajka
Szefowa kuchnicoś dobrego Proste i szybkie w przygotowaniu. Czekoladowe krążki przygotowuje się m.in. z oleju kokosowego, dobrego ciemnego kakao i miodu. Uwaga! Czekoladki nie są zbyt słodkie, bardziej przypominają gorzką czekoladę. Słodyczy nadają im dodatki – u mnie kolorowe kawałki kandyzowanego ananasa. Spróbujcie. Szukając bakalii do wypieków i najróżniejszych deserów zajrzyjcie do sklepu internetowego e-Dana . Duży wybór, dobra jakość. Polecam
Słodkie okruszkiWegański koktajl Bounty kakaowo-bananowy z mlekiem kokosowym? Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do blendera. Figi suszone kroimy drobniej. Do blendera wsypujemy kakao (może być też czekolada gorzka), wlewamy mleko kokosowe. Całość miksujemy na gładki koktajl. Rozlewamy do szklanek. Taki Shake najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu z kostką lodu. Pycha! The post Koktajl kakaowo-bananowy z figami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięktóre przekierują Cię do konkretnych zestawień prezentowych. NIEBIESKA FILIŻANKA TALERZ Z KWIATAMI MISA Z LITEGO DREWNA BUTELKA ZE WSKAŹNIKIEM SPOŻYCIA WODY DESKA DO KROJENIA PŁYTA WINYLOWA KWITNĄCA BOMBONIERKA BIAŁA CZEKOLADA Z JAGODAMI I ŻURAWINĄ COOLER DO WINA BAMBUSOWA DESKA RYBA DZBANEK ŚWIĄTECZNY KREMOWY DOZOWNIK DO KAWY SOLNICZKA I PIEPRZNICZKA PASTELOWE SOWY KARAFKA DO WODY Z CYTRYNĄ DZBANEK DO GRZANEGO WINA
Czarnawisienka