zmięknięcia Czerwoną fasolę dokładnie opłukać Fasolę zblendować z daktylami (odsączonymi z wody) i miodem Dodać resztę składników i połączyć dokładnie Formować w niewiele kulki Gotowe kulki można polać czekoladą, otoczyć w kakao, wiórkach kokosowych/mące kokosowej, sproszkowanych suszonych owocach lub jak u mnie w sproszkowanym buraku
HealthyCreationsdekoracyjnie i wyśmienicie smakuje:) Skladniki 500g mąki pszennej 40 g drożdży 1 szkło mleka po 2 łyżki masła i cukru 3żołtka 1 jajko 1/2 szkło cukru Nadzienie 100 g czekolady 100 g rodzynek 80 g masła 1 jajko 2łyżki skórki kandyzowanej pomarańczowej, orzechów włoskich 1 łyźka cynamonu … Czytaj dalej Wieniec wigilijny
gotuj ze mnąpotem kremem. Dalej ułożyć kolejne dwie warstwy- herbatniki i krem,herbatniki i krem. Każdą wartwę kremu ładnie wyrównać aby równo ułożyć herbatniki. Na wierzchu ciasto posypać startą gorzką czekoladą lub dowolnie udekorować. Ciasto odstawić do lodówki na kilkanaście godzin aby masa stężała a herbatniki zmiękły
Monia miesza i gotujeprzełóż je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ciasto w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 50-60 minut. Wystudź piernik, możesz jego wierzch po wystudzeniu udekorować czekoladą rozpuszczoną i obsypać posiekanymi orzechami. Aby wykonać mus z jabłek i pigwy musisz obrać owoce i podsmażyć na maśle do miękkości. Na końcu, jeżeli pigwa była bardzo kwaśna, dodaj cukier
Mango Papajaiałka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy ksylitol. Mieszamy z makiem. Odstawiamy do lodówki na czas przygotowania ciasta na makowce. Makowce można udekorować polewą z rozpuszczonej gorzkiej czekolady. Są naprawdę aromatyczne i smaczne! Smacznego
Health-Fit-LifeBabki pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 *C. Funkcja termoobieg, po 20 minutach temperaturę zmniejszamy. Babki wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Dekorujemy na wierzchu lukrem lub czekoladą. Panettone można zapakować i obdarować nim rodzinę lub znajomych. Zjadamy w ciągu kilku dni. Babka jest wyjątkowo smaczna, pierwszy raz jadłam tak pyszne ciasto drożdżowe. Polecam mój przepis
Kulinarne Fantazje Marioliczasie sprawdzam patyczkiem czy jest gotowe. W razie potrzeby daję mu kolejne 10 min. Wystarczy posypać po ostudzeniu cukrem pudrem lub lukrem. Można zrobić polewę bardziej świąteczną z czekolady i masła. Piekłam dwukrotnie, z połowy składników i po raz drugi w formie 32 x 25 cm. z podanej w przepisie ilości składników. Ciasto jest bardzo smaczne. przepis stąd
Proste Potrawycałość. Formę do keksówki smarujemy masłem, wlewamy do niej ciasto i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 70 minut. Po upieczeniu keks studzimy, następnie zdobimy roztopioną czekoladą i na przykład płatkami migdałów. Wioleta Gargula
MamaOskarkapatyczka). 6. Kiedy ciasto wystygnie przekrawamy je wzdłuż na dwie części. Jedną smarujemy dżemem (użyłam wiśniowego z kawałkami owoców) i przykrywamy drugą. 7. Całość polewamy polewą czekoladową (1/2 tabliczki czekolady, łyżka masła, 1-2 łyżki mleka), posypujemy płatkami migdałów
Marcepanowa kuchniailość wiórków kokosowych. Kokos czuć bardzo wyraźnie i jest on świeży, dobrej jakości, który przyjemnie komponuje się z dodatkiem kakao. Ta wersja zasmakuje wszystkim, którzy szczególnie przepadają za połączeniem czekolady z kokosem. Podsumowanie: Wszystkie batoniki były przepyszne. W żadnym nie wyczułyśmy jakiś nieprzyjemnych smaków, szczególnie przy wiórkach kokosowych, których obawiałyśmy się najbardziej. Każdą z wersji zjadłybyśmy z chęcią ponownie
Candy Pandaskupować już jakiś czas temu - zawiera sporo oleju palmowego, więc jest nieetyczna. Niestety wspomniany olej jest niemal niemożliwy do uniknięcia, bo jest w składzie ogromnej ilości produktów domowych - od czekolady przez herbatniki, po ciasta i lody. Dlatego bardzo mnie cieszy, i mam nadzieję, że potrwa długo, ostatni supermarketowy trend z liniami oznaczanymi 'nie zawiera oleju palmowego'. Trzeba tylko sprawdzać dokładnie
Lejdi of the housewyłączonym piekarniku i studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach. Wierzch sernika można posmarować dowolnie, według upodobań. Może być to polewa czekoladowa, masa krówkowa, lukier z cukru pudru, biała czekolada rozpuszczona. Ja jednak postanowiłam nieco przełamać słodycz sernika i wierzch posmarowałam nadzieniem Lauretta o smaku malinowym. Sernik zniknął w ciągu
Zrób to smacznienadzieje, że odnajdziecie w tym wpisie swoje typy. Dla mnie pieczenie ciasteczek to swoisty świąteczny rytuał. Lubię przygotowywać je przez cały grudzień i podjadać do daktylowej gorącej czekolady. W tym roku Tadzio mocno włączył się w pieczenie ciasteczek, dzięki czemu okres oczekiwania na Boże Narodzenie stał się jeszcze bardziej magiczny :) 3 przepisy na świąteczne ciasteczka z Włoch, Grecji
Chilli Czosnek i Oliwacukru pudru 1 kostka masła 25 dag mleka w proszku 1 jajko olejek cytrynowy lub wyciśnięta cytryna wszystko wymieszać razem i smarować ciastka i składać. Ja ciastka ozdobiłam czekoladą i kokosem rozpuszczoną i posypałam kokosem
Moje Wyroby