czekolada - 27946 przepisów (strona:1121/1864)

Piernikowe praliny, ekspresowa alternatywa dla pierniczków 156

zmięknięcia Czerwoną fasolę dokładnie opłukać Fasolę zblendować z daktylami (odsączonymi z wody) i miodem Dodać resztę składników i połączyć dokładnie Formować w niewiele kulki Gotowe kulki można polać czekoladą, otoczyć w kakao, wiórkach kokosowych/mące kokosowej, sproszkowanych suszonych owocach lub jak u mnie w sproszkowanym buraku

HealthyCreations
Wieniec wigilijny 143

dekoracyjnie i wyśmienicie smakuje:) Skladniki 500g mąki pszennej 40 g drożdży 1 szkło mleka po 2 łyżki masła i cukru 3żołtka 1 jajko 1/2 szkło cukru Nadzienie 100 g czekolady 100 g rodzynek 80 g masła 1 jajko 2łyżki skórki kandyzowanej pomarańczowej, orzechów włoskich 1 łyźka cynamonu … Czytaj dalej Wieniec wigilijny

gotuj ze mną
Chałwowiec na herbatnikach 252

potem kremem. Dalej ułożyć kolejne dwie warstwy- herbatniki i krem,herbatniki i krem. Każdą wartwę kremu ładnie wyrównać aby równo ułożyć herbatniki. Na wierzchu ciasto posypać startą gorzką czekoladą lub dowolnie udekorować. Ciasto odstawić do lodówki na kilkanaście godzin aby masa stężała a herbatniki zmiękły

Monia miesza i gotuje
Ciasto korzenne z fasoli (fit) z musem z jabłek, sosem z żurawiny i pudrem piernikowym 165

przełóż je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ciasto w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 50-60 minut. Wystudź piernik, możesz jego wierzch po wystudzeniu udekorować czekoladą rozpuszczoną i obsypać posiekanymi orzechami.  Aby wykonać mus z jabłek i pigwy musisz obrać owoce i podsmażyć na maśle do miękkości. Na końcu, jeżeli pigwa była bardzo kwaśna, dodaj cukier

Mango Papaja
Przepis #194 🎄 Świąteczny makowiec - bez glutenu 188

iałka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy ksylitol. Mieszamy z makiem. Odstawiamy do lodówki na czas przygotowania ciasta na makowce. Makowce można udekorować polewą z rozpuszczonej gorzkiej czekolady. Są naprawdę aromatyczne i smaczne! Smacznego

Health-Fit-Life
BABKA PANETTONE + FILMIK 172

Babki pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 *C. Funkcja termoobieg, po 20 minutach temperaturę zmniejszamy.  Babki wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Dekorujemy na wierzchu lukrem lub czekoladą.  Panettone można zapakować i obdarować nim rodzinę lub znajomych.  Zjadamy w ciągu kilku dni.  Babka jest wyjątkowo smaczna, pierwszy raz jadłam tak pyszne ciasto drożdżowe. Polecam mój przepis

Kulinarne Fantazje Marioli
Piernik na piwie 159

czasie sprawdzam patyczkiem czy jest gotowe. W razie potrzeby daję mu kolejne 10 min.  Wystarczy posypać po ostudzeniu cukrem pudrem lub lukrem. Można zrobić polewę bardziej świąteczną z czekolady i masła. Piekłam dwukrotnie, z połowy składników i po raz drugi w formie 32 x 25 cm. z podanej w przepisie ilości składników. Ciasto jest bardzo smaczne. przepis stąd

Proste Potrawy
Keks z bakaliami 157

całość. Formę do keksówki smarujemy masłem, wlewamy do niej ciasto i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 70 minut. Po upieczeniu keks studzimy, następnie zdobimy roztopioną czekoladą i na przykład płatkami migdałów. Wioleta Gargula

MamaOskarka
WIŚNIOWY MURZYNEK 183

patyczka). 6. Kiedy ciasto wystygnie przekrawamy je wzdłuż na dwie części. Jedną smarujemy dżemem (użyłam wiśniowego z kawałkami owoców) i przykrywamy drugą. 7. Całość polewamy polewą czekoladową (1/2 tabliczki czekolady, łyżka masła, 1-2 łyżki mleka), posypujemy płatkami migdałów

Marcepanowa kuchnia
Batony RAW – Alesto (Lidl) 276

ilość wiórków kokosowych. Kokos czuć bardzo wyraźnie i jest on świeży, dobrej jakości, który przyjemnie komponuje się z dodatkiem kakao. Ta wersja zasmakuje wszystkim, którzy szczególnie przepadają za połączeniem czekolady z kokosem. Podsumowanie: Wszystkie batoniki były przepyszne. W żadnym nie wyczułyśmy jakiś nieprzyjemnych smaków, szczególnie przy wiórkach kokosowych, których obawiałyśmy się najbardziej. Każdą z wersji zjadłybyśmy z chęcią ponownie

Candy Pandas
MIniaturowe brownies z Nutelli. I tylko 3 składniki! 186

kupować już jakiś czas temu - zawiera sporo oleju palmowego, więc jest nieetyczna. Niestety wspomniany olej jest niemal niemożliwy do uniknięcia, bo jest w składzie ogromnej ilości produktów domowych - od czekolady przez herbatniki, po ciasta i lody. Dlatego bardzo mnie cieszy, i mam nadzieję, że potrwa długo, ostatni supermarketowy trend z liniami oznaczanymi 'nie zawiera oleju palmowego'. Trzeba tylko sprawdzać dokładnie

Lejdi of the house
SERNIK TRADYCYJNY NA KRUCHYM SPODZIE 127

wyłączonym piekarniku i studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach.  Wierzch sernika można posmarować dowolnie, według upodobań. Może być to polewa czekoladowa, masa krówkowa, lukier z cukru pudru, biała czekolada rozpuszczona. Ja jednak postanowiłam nieco przełamać słodycz sernika i wierzch posmarowałam nadzieniem  Lauretta  o smaku malinowym. Sernik zniknął w ciągu

Zrób to smacznie
Ciasteczka świąteczne - 3 przepisy na bożonarodzeniowe ciasteczka z Włoch, Grecji i Hiszpanii 330

nadzieje, że odnajdziecie w tym wpisie swoje typy.  Dla mnie pieczenie ciasteczek to swoisty świąteczny rytuał. Lubię przygotowywać je przez cały grudzień i podjadać do daktylowej gorącej czekolady. W tym roku Tadzio mocno włączył się w pieczenie ciasteczek, dzięki czemu okres oczekiwania na Boże Narodzenie stał się jeszcze bardziej magiczny :)  3 przepisy na świąteczne ciasteczka z Włoch, Grecji

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciastka kokosowe przekładane masą 296

cukru pudru 1 kostka masła 25 dag mleka w proszku 1 jajko olejek cytrynowy lub wyciśnięta cytryna wszystko wymieszać razem i smarować ciastka i składać. Ja ciastka ozdobiłam czekoladą i kokosem rozpuszczoną i posypałam kokosem

Moje Wyroby