czekolada - 27946 przepisów (strona:1001/1864)

Tort bezowy z kremem czekoladowym 153

tego co znalazłam w internecie. Składniki: 5 białek jaj kurzych 300g drobnego cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego cytryna 500 ml śmietany 36 % likier czekoladowy czekolada mleczna ulubione owoce ( u mnie truskawki,borówki i smoczy owoc) Sokiem z cytryny natrzyj miskę i wlej do niej białka. Ubij je na sztywna piane, stopniowo dodając cukier. Dodaj mąkę ziemniaczaną(...)zmniejsz temperaturę do 100 stopni i piecz jeszcze 10 minut. Zostaw blaty do wystygnięcia w zamkniętym piekarniku. Śmietanę ubij na sztywno i dodaj likier czekoladowy. Połącz z roztopiona, przestudzona czekolada. Przełóż bezowe blaty. Torcik udekorój ulubionymi owocami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Zdrowe ciastka 150

łyżeczka mielonych migdałów ( BackMit mają w swojej ofercie idealnie zmielone) 200g miękkiego masła/ margaryny 3/4 szklanki brązowego cukru 2 jaja 3 łyżeczki posiekanych orzechów ( u mnie Kresto) 100g posiekanej czekolady (min. 70% kakao) 1 łyżka ekstraktu waniliowego ( przepis znajduję się tu ) szczypta soli morskiej (ja używam takiej w młynku- Kamis) 1 łyżeczka sody oczyszczonej płatki migdałów Sposób przygotowania: Masło ucieramy(...)cukrem i jajami przez 5 minut na najwyższych obrotach za pomocą miksera. Dodajemy mąkę wymieszaną z migdałami, solą i sodą oczyszczoną. Na koniec dodajemy dodatki- czekoladę i orzechy i mieszamy całość za pomocą łyżki. Z ciasta formujemy kulki i układamy je na papierze do pieczenia w co najmniej 2 centymetrowych odstępach. Na wierzchu wtykamy w nie płatki migdałów Pieczemy

Wielki apetyt
Czeko lepki -test 157

Czeko lepki (firmy Wedel) to nowy produkt wymyślony specjalnie dla dzieci a może nawet bardziej dla dorosłych, żeby mieli czym zająć swoje pociechy. To 3 opakowanka czekolad ( mlecznej, gorzkiej i białej ) w kolorowym pudełku (dostępne jest 5 wariantów: różowy- polana, niebieski- ocean , żółty- kosmos, dżungla i bajkolandja, ale tych niestety nie udało mi się kupić), które nadają się do lepienia(...)przeróżnych figurek przez dzieci. W opakowaniu poza 200g czekolad w 3 wariantach smakowych, znajdziecie również szablon z instrukcją jak wykonać jedną z figurek w danym temacie Czeko lepki to coś w rodzaju jadalnej plasteliny i gwarantuje, że podczas zabawy nie jeden paluch trafi do buzi :) Moja 5 letnia Werka bawiła się świetnie, z reszta sami zobaczcie. Jak dla mnie produkt

Wielki apetyt
Waniliowa babka majonezowa 138

ulubionego majonezu (u mnie od lat Winiary) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (przepis tu ) laska wanilii opcjonalnie cukier waniliowy 1 łyżka kakao 100 g czekolady mlecznej 50 ml śmietanki 30% jajka cukrowe Sposób przygotowania: Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera. Dodajemy środek z laski wanilii (tylko błagam nie wyrzucajcie tego co z niej zostanie- zróbcie(...)babki wysmarujcie masłem i wylejcie do niej gotową masę. Babkę pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy babka lekko przestygnie polewamy ją polewą (rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę. Dodajemy śmietankę i kakao i dokładnie mieszamy). Całość dekorujemy cukrowymi jajami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Domowa polewa idealna 252

kupowane w sklepie kiepsko się rozpuszczają i zwykle na końcu wyskakują z nich gęste frędzle, a i tak nigdy nie wystarczają na cały placek. Wizja pięknego ciasta oblanego obficie czekoladą pryska w konfrontacji z rzeczywistością :) Domowej polewy można zrobić wystarczająco dużo, ale po zastygnięciu zamiast piękna i błyszcząca, robi się matowa. Do tego pod naporem noża pęka spektakularnie(...)ciepła, spłynie po cieście. Wówczas należy poczekać aż trochę przestygnie i wylać na wierzch drugą warstwę. Swoją drogą, na zdjęciu poza domową polewą są kupowane krążki białej i ciemnej czekolady, z założenia służącej do rozpuszczenia i użycia jako polewy (choć ja kupiłam je dla dekoracji). Wyraźnie widać, że są znaczenia bardziej matowe, niż polewa z żelatyną

Trzeci talerz
Sernik z rabarbarem 238

Serniki - te na zimno, te pieczone, te z rodzynkami, owocami, czekoladą lub z rosą. Wszystkie są wspaniałe i jako fanka serników mogłabym je jeść i jeść, i jeść ... Kiedyś istniał w mojej świadomości jeden rodzaj sernika - ten pieczony z rodzynkami. Potem pojawił się taki z rosą i ew. szlaczkami z czekolady, natomiast dzisiaj... jestem pod wrażeniem jak dużo pomysłów

Jedzeniomania
Tort truskawkowy 479

łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki gorącej wody ok. 4 czubatych łyżek cukru pudru (do smaku) Dodatkowo: ok. 0,7 kg truskawek (do przełożenia blatów i dekoracji), 1 tabliczka białej czekolady (100 g) Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrem na jasną masę. Na koniec miksowania dodać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia(...)około pół godziny do lodówki. Wystudzony biszkopt pokroić na trzy części. Układać warstwy: biszkopt, masa truskawkowa, pokrojone truskawki. Całość posmarować pozostałym kremem. Udekorować bitą śmietaną, truskawkami i utartą czekoladą

Bullio
Orzechowo-czekoladowa kasza jaglana z daktylami 186

Chociaż ja uważam, że danie jest warte specjalnego jej ugotowania.  Składniki: 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 5 daktyli mała garstka orzechów laskowych mała garstka migdałów 2 rządki czekolady 2 łyżki mleka roślinnego  Przygotowanie (5 minut): - najpierw blenderujemy orzechy z migdałami oraz daktylami i odkładamy je do miseczki - następnie blendereujemy kaszę z rozpuszczoną(...)czekoladą i mlekiem  - dodajemy połowę orzechów i daktyli miksując dalej,  - próbujemy- jeśli słodycz nam odpowiada zostawiamy, jeśli mamy ochotę na słodsze dokładamy resztę orzechów i daktyli miksując do połączenia  SMACZNEGO

Pora na pora i pomidora
Tartaletki z karmelem i czekoladą. 249

masłem . Pieczemy je około 15 minut w 180 stopniach.Odstawiamy do przestygnięcia .Następnie napełniamy masą karmelową . Na masę wylewamy polewę czekoladową i odstawiamy do lodówki . Masa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady niecałe pół szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej Czekoladę roztopić z mlekiem na małym ogniu ,dodać mąkę ,wymieszać . Karmel : Mleko skondensowane słodzone gotujemy w zamkniętej puszce zanurzonej całkowicie w wodzie

Ladylaura.
Wspaniały WITARIAŃSKI MAKOWIEC i równie wspaniały SOS CZEKOLADOWY 198

czas łupania orzechów (można sobie ułatwić życie używając łuskanych ale ja tam wolę świeże), przygotowanie ciasta zajęło mi jakieś 25 minut.  Gotowego makowca wkładamy do lodówki i szykujemy czekoladę do polania.  TUTAJ  macie oryginalny przepis, w którym możecie podejrzeć, jakiej czekolady użył Adam, ja natomiast polałam swojego makowca sosem czekoladowym, znalezionym w innym miejscu tego smakowitego bloga

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
ciasto dotyk anioła 26993

przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia a następnie przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem: 500 ml śmietany 18 % 200 g białej czekolady 160 g śmietany w proszku – śnieżki (2 opakowania) 250 g wiórek kokosowych ok. 100 g płatków migdałowych (do posypania) wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy, wlewamy śmietanę 18%, mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasta na Komunię Świętą 726

zdjęciem przekieruje Cię do przepisu! Brownie z wiśniami i orzechami nerkowca Ciasto hit. Przepyszne wilgotne borwnie - połączone z drylowanymi wiśniami i orzechami nerkowca, na wierzchu posypane dodatkową porcją czekolady. Niebo w gębie - nic innego nie można o nim powiedzieć! Torcik czekoladowy z czarną porzeczką Pierwszy torcik, jaki robiłam w życiu! Dla fanów mocno czekoladowego ciasta i porzeczek. Nie jest zbyt(...)wypieków - wypróbuj ciasto bez pieczenia! 3 bit to ciasto składające się z warstw herbatników przekładanych m.in. kajmakiem - nikt się nie zorientuje, że to tylko herbatniki! Torcik twarogowy z białą czekoladą Lekki torcik - a tak naprawdę sernik na zimno z mascarpone i owocami. Fajna alternatywa dla tradycyjnych tortów z ciężkimi, tłustymi masami. Rurki z kremem mascarpone Hit ostatnich świąt Bożego Narodzenia

Moje Qulinaria
Przepis na… – semifreddo, wspaniały deser lodowy 248

kwaskową nutą świeżych owoców. ( przepis na dwie keksówki) 1l śmietany 35% 200 gramów bez 4 jajka 6 łyżek cukru pudru 100 gramów borówek 100 gramów malin duża mleczna czekolada ( najlepiej z wafelkami/ herbatnikami/ orzeszkami) garść pistacji Żółtka ucieramy z cukrem na kogel mogel, Białka ubijamy na pianę z dodatkiem odrobiny soli. Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej pokruszone bezy, kogel mogel(...)owoce, pokrojoną w nieregularne kawałki czekoladę i pistacje. Na samym końcu dodajemy sztywną pianę z białek. Delikatnie mieszamy. Keksówki wykładamy folią spożywczą (tak aby wystawała ponad brzegi na około 5 cm). Napełniamy je masą. Wierzch dekorujemy owocami i okruszkami bezy. Zamrażamy. Deser gotowy jest do spożycia po około 3 godzinach. Buon appetito

Bon Ton Italia
Fale dunaju 173

budyń waniliowy  [ u mnie brzoskwiniowy] 1  cukier wanilinowy 2 łyżki cukru  2 łyżki soku z cytryny  250 g masła Dodatkowo  200 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z mleczną)  70 g masła  Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodawać stopniowo cukier, dalej ubijając. Dodać(...)Masło utrzeć , powoli po łyżce dodawać wystudzony budyń, cały czas miksując. W międzyczasie dolewać stopniowo sok z cytryny, miksując. Gotowy krem wyłożyć na ostudzone ciasto, wstawić do lodówki stężenia. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej razem z masłem, wymieszać do gładkości. Rozsmarować na schłodzonej masie budyniowo - maślanej

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania