czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:34/223)

Wiśniówka, nalewka z wiśni 195

charakteru. A na blogu znajdziesz również przepisy na inne domowe alkohole: Nalewka agrest i czarna porzeczka Nalewka z kwiatów czarnego bzu Agrestówka, nalewka z agrestu z imbirem Imbirówka, nalewka z imbiru i cytryny Nalewka z czarnej porzeczki Nalewka z czerwonej porzeczki     Wiśniówka, nalewka z wiśni Czas przygotowania: 30 minut + czas oczekiwania Składniki: 1300 g wydrylowanych

Kulinarne przygody Gatity
Batony BeHarmony - bio, wegan, bez glutenu :) 186

lepszy. Mimo to, ten wariant nadal wypada dobrze i smacznie. TRUSKAWKOWY  daktyle * rodzynki sułtańskie (rodzynki sułtańskie, olej słonecznikowy) * migdały * truskawki liofilizowane (4,5%) * mąka ryżowa * proszek z czarnej porzeczki (koncentrat soku z czarnej porzeczki, mączka kukurydziana) * proszek cytrynowy (koncentrat soku cytrynowego, mączka kukurydziana) * wanilia  Zawartość owoców: 71% Batonik z najdłuższym składem, ale nadal bardzo dobrym. Także

Zdrowie na języku :P
domowy kompot z czarnej porzeczki 150

składniki: 1000 g czarnej porzeczki 1000 ml wody 300 g cukru wykonanie: Porzeczki myjemy, osączamy na durszlaku. Przekładamy do słoików (do 3/4 wysokości). Wodę zagotowujemy z cukrem. Gorąca zalewą zalewamy owoce. Zakręcamy słoiki. Pasteryzujemy: do dużego garnka na dno wkładamy ściereczkę, wkładamy zakręcone słoiki, zalewamy wodą do 3/4 wysokości i gotujemy pod przykrycie 15 min. Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
pychotka vel Pani Walewska 832

nożem, dodajemy żółtka, wyrabiamy gładkie ciasto i dzielimy na dwie równe części. Wałkujemy, wykładamy na blachy i podpiekamy w piekarniku na jasnozłoty kolor. dodatkowo: 500 g dżemu z czarnej porzeczki 100 g kandyzowanej czarnej porzeczki 100 g płatków migdałowych Na podpieczone ciasta wykładamy po połowie dżemu i kandyzowanej porzeczki. składniki na bezę: 6 białek 200 g cukru pudru

Domowy Smak Jedzenia
kompot z wiśni i czarnej porzeczki 183

Polecam kompot z wiśni i czarnej porzeczki Produkty: 1/2 kg czarnej porzeczki 1/2 kg wisni 1/2 szklanki cukru 7-8 listków mięty garnek 24 cm wykonanie: Owoce : porzeczki oczyszczamy z liści i łydożek .Następnie wraz z wiśniami płuczemy .Wkładamy do garnka zalewamy wodą ,wsypujemy cukier.Zagotowujemy ..na koniec wrzucamy liście mięty.Przykrywamy .odstawiamy do wystudzenia

Ugotujmy Coś
sok z czarnej porzeczki 184

składniki: 2000 g czarnej porzeczki cukier do smaku wykonanie: Porzeczki przepłukujemy. Przekładamy do garnka, wlewamy wodę, tyle aby tylko przykryła owoce i zagotowujemy pod przykryciem. Następnie przecedzamy przez sito. Owoce miażdżymy za pomocą tłuczka do ziemniaków. Odciskamy sok np. na drobnym sicie i dolewamy do wcześniejszego soku. Całość słodzimy wg uznania. Ponownie całość zagotowujemy, usuwamy szumowiny. Gotowy sok przelewamy

Domowy Smak Jedzenia
Koktajl bananowo-porzeczkowy 92

prostu zapominałam. Ostatnio wyhaczyłam na targu niewielką ilość porzeczki. Na razie niewielką, za parę dni szykuję się do zakupu miliona ton – głównie pod kątem nalewki . Nalewki najlepszej na świecie. No nieważne. Póki co, raczcie się koktajlem z banana i porzeczki. Składniki: 400 ml maślanki 2 dojrzałe banany pół szklanki czarnej porzeczki 1 łyżka miodu (lub więcej) (przepis(...)porcje) Czarną porzeczkę myjemy, oczyszczamy, miksujemy i przecieramy przez sito. Możną ją także po prostu potraktować sokowirówką. Banany miksujemy z maślanką, miodem i porzeczką. Jeżeli chcecie uzyskać taki efekt jak na zdjęciu, zmiksujcie tylko banany z miodem i maślanką, a następnie polejcie całość musem z porzeczki. Artykuł Koktajl bananowo-porzeczkowy pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Torcik serowo – porzeczkowy 463

Masa serowa: 0,5 kg białego sera w wiaderku 0,5 litra śmietany 30% 6 łyżeczek żelatyny 10 łyżek mleka 1/2 szklanki cukru pudru Mus porzeczkowy: 4 szklanki czarnych porzeczek 3 galaretki o smaku czarnej porzeczki 1/2 szklanki wrzątku Poncz: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki wrzątku 2-3 kieliszki likieru amaretto Dodatkowo: 150ml śmietany

Szalona Kuchnia Eweliny
Piernik przekładany dżemem 181

jajka 3/4 szkl. cukru 2,5 szkl. mąki pszennej 125 g margaryny 1 szkl. mleka 2 łyżki przyprawy do piernika 3 łyżeczki sody słoik dżemu z czarnej porzeczki* ponadto: słoik dżemu z czarnej porzeczki* 100 g czekolady deserowej 2 łyżki słodkiej śmietanki * słoik o poj. 250 ml     Margarynę,jaja i cukier utrzeć puszystą masę. Zmieszać

Kolorowa kuchnia Elki
Bardzo proste, domowe ciasto W-Z 158

pół. Formę umyj i ponownie wyłóż papierem do pieczenia. Na dno blachy włóż jeden z biszkoptowych blatów. Rozsmaruj na nim równomiernie dżem porzeczkowy (możesz wykorzystać dżem z czarnej porzeczki lub mieszany – czerwonej i czarnej porzeczki). Na dżem wyłóż bitą śmietanę. Całość przykryj drugim blatem biszkoptowym. Ciasto odstaw na chwilę. Przygotuj polewę. Czekoladę połam Do garnka wlej „chlust

blog.moje-pasje.info
Kolacja degustacyjna ProVita Team i Przyjaciele 2 „Polska jesień” - część 2 177

sarniny wprost stopiło się z aksamitnym Pinot Noir. Słodkie kwiatowe nuty idealnie współgrały z czeremchą i lubczykiem. Kasztan natomiast z delikatnymi, kawowymi półtonami na finiszu. 8. przerywnik: gałęzie czarnej porzeczki, aronia Napar/herbata z gałęzi czarnej porzeczki, słodzona miodem z kulkami tapioki (tu jeden wyjątek, jedyny obcy produkt) gotowanymi w aronii. Nie spodziewałam się, że wywar z gałęzi może

królestwo garów
miodownik świąteczny vel ciasto czeskie 725

mannę, zagotowujemy i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy, dodajemy po łyżce ugotowanej kaszy do uzyskania puszystej masy. Do gotowej masy wlewamy pomarańczówkę, mieszamy. ponadto: 500 g dżemu z czarnej porzeczki 100 g kandyzowanych owoców czarnej porzeczki polewa czekoladowa wykonanie ciasta: placek miodowy-pół dżemu,połowa kandyzowanych owoców-połowa masy-placek miodowy-pół dżemu, połowa kandyzowanych owoców-druga połowa

Domowy Smak Jedzenia