cytrynowy - 2500 przepisów (strona:69/167)

Żurawina z miodem i kolendrą 129

słoiku, odsłona druga. Tym razem lekko miodowa, lekko pomarańczowa, lekko alkoholowa, wytrawna i bardzo pachnąca. Trudno ją porównać do poprzedniej z jabłkami i sokiem cytrynowym, bo to zupełnie inny smak. I obie są doskonałe, trudno mi wybrać smaczniejszą. Ta będzie idealna do pieczonego łososia lub dowolnego sera. Składniki: • 1 kg żurawiny

To co kocham
Duszony łosoś z koperkiem 182

Podobnie jak cytrynowo-miodowa pierś z kurczaka , ten łosoś to również danie w 30 minut. Składniki: filet z łososia (ok. 200 g) sok z 1 cytryny koperek - ilość wedle uznania sól pieprz  Piecyk nastawić na 180 stopni C Łososia skropić sokiem z cytryny, posypać siekanym koperkiem Doprawić odrobiną soli i pieprzu Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku

Szczęśliwa kuchnia
Cytrynowa tarta z jabłkami i śmietankowo - waniliowym sosem budyniowym 194

polskich jabłek nikogo nie trzeba przekonywać. Są pyszne, a ciasta z ich udziałem lubią prawie wszyscy. Dzisiaj mam dla Was cytrynową tartę z jabłkami i zapieczonym, śmietankowo - waniliowym sosem budyniowym. Ciasto jest łatwe do wykonania, a podczas pieczenia aromatyzuje cały dom.   Łączy w sobie smak waniliowy i cytrusowy, co w połączeniu z jabłkami daje bardzo fajny efekt. Składniki

Smak mojego domu
Tartaletki z niespodzianką w środku 136

szklanki masło 200 g ksylitol szklanka proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka Dodatkowo: budyń truskawkowy 2 szt mleko 800 ml truskawki, poziomki,jagody 500 g ( mam pomrożone ) galaretka cytrynowa (300 ml wrzątku) galaretka wiśniowa (300 ml wrzątku)   Wykonanie: Na stolnice silikonową wsypuję przesianą mąkę,cukier ,proszek do pieczenia,śmietanę oraz ksylitol ( jak dacie zwykły cukier to tylko połowę szklanki

Różowa kuchnia
Opolski Bifyj, czyli jak smakuje Opolszczyzna? 147

miodem. Mieliśmy też niepowtarzalną szansę posłuchać gwary śląska białego i dowiedzieć się czegoś więcej o kulinarnych zwyczajach Opolszczyzny, która kluskami, ziemniakami i boczkiem słynie. Śląskie desery w Śtantinie: szpajza cytrynowa, szpajza kakaowa, szpyrki, makówki i kulki mlekowe. Wnętrze restauracji Śtantin w  Starych   Siołkowicach. Wnętrze restauracji Śtantin w  Starych   Siołkowicach. KUCHNIA ŚLĄSKA ODKRYTA NA NOWO Czterogwiazdkowy Hotel

Food Square
Sernik na kakaowym spodzie z brzoskwiniami. 244

łyżeczka proszku do pieczenia 125 g zimnego masła skórka otarta z 1/2 cytryny 1 jajko około 5 łyżek mleka      Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, skórką cytrynową, a następnie dodajemy zimne, posiekane masło i rozcieramy palcami do uzyskania drobnej kruszonki. Teraz dodajemy jajko i tyle mleka, by zagnieść gładkie ciasto. Chłodzimy około 30 minut. MASA SEROWA

Rozpustne gotowanie
Ciastka cytrynowe 143

Oto kolejna propozycja na ciasta. Smak skórki z cytryny nadaje in wyrazisty smak Wszystkie składniki wrzucić do miski, ugnieść dłońmi w jednolitą masę. Ulepić kulę, zawinąć

Kuchnia Pokoleń
Pasta z chili, pomidorków i kolendry 112

siebie wyostrzacie :P     Składniki: 500 g pomidorków cherry, 2 papryki chili, ½ główki czosnku, 3 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczka cukru pudru, 1 płaska łyżeczka soli, ½ łyżeczka pieprzu cytrynowego, pieprz czarny do smaku, garść świeżej kolendry. Przygotowanie: Pomidorki myjemy, suszymy i kroimy w ćwiartki. W rondelku rozgrzewamy olej, dodajemy obrane ząbki czosnku i go podsmażamy.  Następnie dodajemy pomidorki

Moniki Smakołyki
Koktajl owocowy od Beach Flower 198

Wyprodukowano w RPA Składniki i wartości odżywcze Owoce w zmiennych proporcjach (brzoskwinie, gruszki, winogrona, ananas kawałki, połówki czereśni z barwnikiem E127), koncentrat soku jabłkowo gruszkowego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Wartości odżywcze Na 100 g Wartość energetyczna 139 kJ Wartość energetyczna 33 kcal Białko 0,4 g Węglowodany 7,7 g - w tym cukry 7,7 g Sól

Gotuję Testuję
Kurczak pieczony z cytryną. 115

każdego. Po wyjęciu z piekarnika, zdejmujemy słoninę, usuwamy cytrynę i po 10 min jak sobie mięso odpocznie  czyli zamkną się pory możemy kroić. Kurczak jest lekko pikantno -  cytrynowy, aromatyczny i soczysty. Polecam czasem spełnić swoje kulinarne zachcianki, które podane z sałatą i młodymi ziemniaczkami z koperkiem zaspokoją niejedno  podniebienie

Dieta moja pasja
Ciasto marchewkowe bez mąki z polewą cytrynową. 158

jasne ciasto. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Polewę białą robimy tak samo jak tradycyjną z kakao.  Kurkumę  dałam dla uzyskania koloru, aby bardziej przypominała cytrynową. Zimne ciasto dekorujemy polewą i czym tam jeszcze chcemy. Ciasto choć mocno nie wyrasta, jest bardzo delikatne i wilgotne. Nic a nic nie przypomina tradycyjnego marchwiaka, Mam nadzieję, że goście Pani

Dieta moja pasja
Tort leśny mech 1053

Tort leśny mech to trzy blaty-miękkiego, zielonego ciasta, przełożonego delikatnym kremem (na bazie śmietany i mascarpone, z dodatkiem cytrynowej nutki) i ozdobionego leśnymi owocami. Nie zawiera sztucznych barwników, a jego piękny, zielony kolor jest zasługą dodatku szpinaku. Tak-szpinaku! 🙂 Ale tych-którzy w tym miejscu skrzwili się z niesmakiem-zapewniam, że szpinak nie jest wyczuwalny w smaku! […] Artykuł

Domowe Torty
Ciasto cytrynowe 350

przy swoich przygotowywaniach! Mam nadzieję, że stanie się ono również Waszym ulubionym przepisem na ciasto piaskowe. Ciasto można upiec również w formie typowej do babki. Bardzo polecam! Ciasto cytrynowe Temperatura pieczenia: 170 o C | Czas pieczenia : 55-60 min. | Ilość : 1 keksówka o dł. 30cm Składniki 4 jajka 1 szkl. cukru 200 g masła extra, 82 % 1 cytryna, skórka

coolinarnastrefa.blogspot.com
leniwe kluseczki z cytrynowym sosem 167

obiady na słodko? Ja nieszczególnie; słodycze uwielbiam, ale bardziej rozrywkowo jednak ;) Za to moja Córcia takie dania uwielbia. Dla niej więc takie oto leniwe pierożki, w aksamitnym i kremowym, cytrynowym sosie, bardzo fajne! składniki: ciasto; 3/4 szkl mąki pszennej 250 g twarogu jajko szczypta soli sos: 3 jajka 3 łyżki cukru skórka i sok z 1/2 cytryny Twaróg pokruszyć, dodać

6niebo
Budyniowe ciasto z bananami i galaretką 115

długie i coraz zimniejsze wieczory. No troszkę cukru jeszcze nikomu nie zaszkodziło!  Składniki : * duże opakowanie herbatników  * 150g miękkiego masła * 2 budynie bananowe  * 2 galaretki cytrynowe  * 4-5 bananów  Przygotowanie : Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, dodając pół szklanki mniej mleka. Wystudzić. Masło ubić na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Wyłożyć pierwszą warstwę herbatników

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania