Ciastka cytrynowe 182Oto kolejna propozycja na ciasta. Smak skórki z cytryny nadaje in wyrazisty smak Wszystkie składniki wrzucić do miski, ugnieść dłońmi w jednolitą masę. Ulepić kulę, zawinąć
Kuchnia Pokoleń
Pasta z chili, pomidorków i kolendry 162siebie wyostrzacie :P Składniki: 500 g pomidorków cherry, 2 papryki chili, ½ główki czosnku, 3 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczka cukru pudru, 1 płaska łyżeczka soli, ½ łyżeczka pieprzu cytrynowego, pieprz czarny do smaku, garść świeżej kolendry. Przygotowanie: Pomidorki myjemy, suszymy i kroimy w ćwiartki. W rondelku rozgrzewamy olej, dodajemy obrane ząbki czosnku i go podsmażamy. Następnie dodajemy pomidorki
Moniki Smakołyki
Koktajl owocowy od Beach Flower 238Wyprodukowano w RPA Składniki i wartości odżywcze Owoce w zmiennych proporcjach (brzoskwinie, gruszki, winogrona, ananas kawałki, połówki czereśni z barwnikiem E127), koncentrat soku jabłkowo gruszkowego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Wartości odżywcze Na 100 g Wartość energetyczna 139 kJ Wartość energetyczna 33 kcal Białko 0,4 g Węglowodany 7,7 g - w tym cukry 7,7 g Sól
Gotuję Testuję
Kurczak pieczony z cytryną. 156każdego. Po wyjęciu z piekarnika, zdejmujemy słoninę, usuwamy cytrynę i po 10 min jak sobie mięso odpocznie czyli zamkną się pory możemy kroić. Kurczak jest lekko pikantno - cytrynowy, aromatyczny i soczysty. Polecam czasem spełnić swoje kulinarne zachcianki, które podane z sałatą i młodymi ziemniaczkami z koperkiem zaspokoją niejedno podniebienie
Dieta moja pasja
Ciasto marchewkowe bez mąki z polewą cytrynową. 196jasne ciasto. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Polewę białą robimy tak samo jak tradycyjną z kakao. Kurkumę dałam dla uzyskania koloru, aby bardziej przypominała cytrynową. Zimne ciasto dekorujemy polewą i czym tam jeszcze chcemy. Ciasto choć mocno nie wyrasta, jest bardzo delikatne i wilgotne. Nic a nic nie przypomina tradycyjnego marchwiaka, Mam nadzieję, że goście Pani
Dieta moja pasja
Tort leśny mech 1100Tort leśny mech to trzy blaty-miękkiego, zielonego ciasta, przełożonego delikatnym kremem (na bazie śmietany i mascarpone, z dodatkiem cytrynowej nutki) i ozdobionego leśnymi owocami. Nie zawiera sztucznych barwników, a jego piękny, zielony kolor jest zasługą dodatku szpinaku. Tak-szpinaku! 🙂 Ale tych-którzy w tym miejscu skrzwili się z niesmakiem-zapewniam, że szpinak nie jest wyczuwalny w smaku! […] Artykuł
Domowe Torty
Ciasto cytrynowe 400przy swoich przygotowywaniach! Mam nadzieję, że stanie się ono również Waszym ulubionym przepisem na ciasto piaskowe. Ciasto można upiec również w formie typowej do babki. Bardzo polecam! Ciasto cytrynowe Temperatura pieczenia: 170 o C | Czas pieczenia : 55-60 min. | Ilość : 1 keksówka o dł. 30cm Składniki 4 jajka 1 szkl. cukru 200 g masła extra, 82 % 1 cytryna, skórka
coolinarnastrefa.blogspot.com
Budyniowe ciasto z bananami i galaretką 168długie i coraz zimniejsze wieczory. No troszkę cukru jeszcze nikomu nie zaszkodziło! Składniki : * duże opakowanie herbatników * 150g miękkiego masła * 2 budynie bananowe * 2 galaretki cytrynowe * 4-5 bananów Przygotowanie : Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, dodając pół szklanki mniej mleka. Wystudzić. Masło ubić na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Wyłożyć pierwszą warstwę herbatników
Magiczne Życie Marty
Gremolata. Ziołowa przyprawa 247więc polecam przygotowywać jednorazową porcję, chyba nie chcecie jeść mało apetyczną pietruszkową papkę? Składniki: 1 pęczek natki pietruszki 2-3 średniej wielkości ząbki czosnku otarta z 1 cytryny skórka cytrynowa Opcjonalnie odrobina oliwy z oliwek i szczypta soli JAk PRZYGOTOWAĆ GREMOLATĘ? Przygotowanie: Myjemy natkę pietruszki, osuszamy i drobno siekamy. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i ucieramy z odrobiną soli. Cytrynę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wytrawne kruche ciasteczka 166suszonymi pomidorami. Wyborne – pachnące słoneczną Italią. Świetnie pasują do piwa. Do przygotowania ciasteczek (ok 20 sztuk) potrzebujemy: – 200g mąki – 100g masła – sól – pieprz cytrynowy – łyżkę zalewy z pomidorów – świeżą bazylię – świeży rozmaryn – suszone pomidory z zalewy Pomidory odsączyć i razem z ziołami drobno posiekać. Dodać mąkę (niepełne dwie szklanki
Szybko Tanio Smacznie
Mandarynkowy sos do mięs 180degustacji nasze zmysły szaleją. Do przygotowania sosu potrzebujemy: – 2 puszki mandarynek – paczkę migdałów w płatkach (ok 100 g) – majonez lub majonez/jogurt – curry – odrobina pieprzu cytrynowego Mandarynki dobrze odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Dodajemy jogurt (lub majonez z jogurtem, zależy od Waszych preferencji), pieprz, curry i płatki migdałowe. Całość mieszamy do połączenia składników
Szybko Tanio Smacznie
Łatwe ciasto pomarańczowe 711nawet osobom początkującym w wypiekach. Bardzo wilgotne, puszyste, o intensywnym aromacie pomarańczy. Po inspirację sięgnęłam na blog Sio Smutki do Moniki i skorzystałam z jej przepisu na łatwe ciasto cytrynowe (przepis z niewielkimi zmianami podaję za autorką). Do kawy, herbaty, czy też kubka mleka – gorąco polecam i życzę smacznego. Łatwe ciasto pomarańczowe dodaję do wydarzenia Błyskawiczny piatek 28 października 2016r
mojewypiekiinietylko
Dżem z cukinii z miętą 197dżemu mnie zaskoczył i postanowiłam rozdać znajomym na spróbowanie, żeby zobaczyli co można zrobić z cukinii. Składniki: 1 kg cukinii pozbawionej pestek i skóry 15 dag cukru 1 galaretka cytrynowa 1 cytryna, sok i otarta skórka gałązka mięty Cukinie obraną i pozbawioną gniazd nasiennych pokroić w kostkę i przełożyć do garnka, a następnie dodać cukier, liście mięty, sok wyciśnięty
talerz przyjemności
Pieczona kapusta 201przy okazji zachęcam do upieczenia innych warzyw: Jesienne pieczone warzywa Pieczony kalafior Pieczone kolorowe buraki Pieczony bakłażan z zata'arem Pieczone frytki z batatów Pieczone młode warzywa Pieczone cytrynowe ziemniaki Pieczona kapusta Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 główka białej kapusty olej rzepakowy przyprawa do dań z kapusty kminek gruboziarnista sól morska Wykonanie: Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście, kroimy
Kulinarne przygody Gatity
Ciasto jabłkowo-budyniowe 182blachę, rozłożyć jabłka, gorący budyń i resztę ciasta. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach, aż ciasto będzie miało złoty kolor. Ciasto można popudrować cukrem pudrem lub udekorować cytrynowym lukrem
W garach u Gosi