Wafle kakaowo-cytrynowe 232cukru pudru na puszystą masę, dodaj miękką margarynę i miksuj do uzyskania puszystej konsystencji. Zrób to samo w drugim garnku. Do jednego garnka dodaj sok z cytryny (bądź kwasek cytrynowy), a do drugiego kakao. Wszystko wymieszaj. Na przemian smaruj wafle po płaskiej stronie wafla. Zawiń w folię połóż deskę i coś ciężkiego, by wszystko się połączyło a wafel zmiękł Najlepiej
Misz-masz by Domi
Wafle kakaowo-cytrynowe 216cukru pudru na puszystą masę, dodaj miękką margarynę i miksuj do uzyskania puszystej konsystencji. Zrób to samo w drugim garnku. Do jednego garnka dodaj sok z cytryny (bądź kwasek cytrynowy), a do drugiego kakao. Wszystko wymieszaj. Na przemian smaruj wafle po płaskiej stronie wafla. Zawiń w folię połóż deskę i coś ciężkiego, by wszystko się połączyło a wafel zmiękł Najlepiej
Misz-masz by Domi
Mech leśny z kremem cytrynowym 280Robiąc ostatnio muffinki szpinakowe zostało mi trochę ciasta . Z robiłam więc popularny ostatnio mech leśny z granatem, przekładany cytrynowym kremem. Ciasto smakuje jak biszkopt, pyszne i delikatne, nie czuć w ogóle szpinakiem, ma piękny kolor. Polecam przepis na niedzielę :) Czytaj więcej
Ana Mari's world
Babka cytrynowo – pomarańczowa 199obsypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 50 minut. Zostawić babkę w formie 10 minut, następnie wyjąć i położyć na raszkach do ostudzenia. Polewa cytrynowo – pomarańczowa , sok z cytryny i pomarańczy połączyć z cukrem pudrem i polać zimną babkę. Udekorować według uznania. Thermomix – do naczynia miksującego włożyć masło, cukier, cukier waniliowy, utrzeć czas
Kuchnia Pokoleń
wielkanocne ciasto cytrynowe 333składniki: 200 g mąki orkiszowej lub pszennej 160 g cukru 3 jajka 155 g masła, miękkiego 2 łyżki śmietany sok z 1 małej cytryny *otarta skórka
Domowy Smak Jedzenia
Cytrynowy kurczak z pieczonymi ziemniakami 238Zapraszamy na orzeźwiającego kurczaka cytrynowego z dodatkiem pieczonych ziemniaków. Składniki: - 4 udka z kurczaka - 4 duże ziemniaki - sok z połowy cytryny - skórka starta z połowy cytryny - masło - sól, pieprz, czerwona papryka, curry Najpierw obieramy ziemniaki i kroimy na grube kawałki i lekko podgotowujemy. Potem ziemniaki odcedzamy i przekładamy do brytfanki. Do ziemniaków dodajemy kilka kawałków masła i doprawiamy do smaku
Kuchenne Wariacje
Sernik cytrynowy z czekoladą Bajeczną 265Serniki mogę piec i zjadać do znudzenia! Orzeźwiająca wersja cytrynowa, z przepyszną czekoladową "kruszonką" zadowoli najbardziej wymagającego łakomczucha. Prosty do przygotowania, w sam raz na leniwe niedzielne popołudnie. Spód: 250 g herbatników pół opakowania masła Sernik: 1 kg twarogu 250 g śmietanki 36% 5 jajek szklanka cukru pudru 2 cytryny 2 łyżki mąki Wierzch: 3-4 batoniki Bajeczne
sama złodycz
Lemon 'n' ricotta Bar 265stopni. Wlewamy krem pieczemy jeszcze około 30 minut. Kroimy w kosteczki, najlepiej nożem do pizzy:) Podajemy oprószone cukrem pudrem:) P.S Ciasto sprawdzi się także idealnie w formie cytrynowego mazurka, ma piękny kolor
Luźna Kuchnia
Lemon curd 236deserów. Krem w przeciwieństwie do większości kremów jest przyjemnie kwaśny, zatem bardzo fajnie przełamuje słodkość ciasteczek;) Konsystencją przypomina budyń, w sumie można powiedzieć że to taki domowy, cytrynowy budyń. Jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu. Inspiracja przepisem Moje Wypieki . Serdecznie polecam;) Składniki: 3 cytryny 100 g cukru 2 jajka 2 żółtka łyżka mąki
Krakowskie smaki Ani
Muffiny z cytrynowym nadzieniem 223Dziś polecam przepis na pyszne muffiny o cytrynowym aromacie.Czytaj więcej
Ana Mari's world
Babka herbaciana 265Ciasto o ciekawym smaku, którego jednak nie potrafię opisać, po prostu trzeba je wypróbować , żeby wiedzieć o co chodzi. Babka jest wilgotna i delikatna. Polana cytrynowym lukrem smakuje super. Rodzynki gotowane w herbacie stają się mięciutkie i rozpływają się w ustach. Tak więc nic dodać , nic ująć , pyszne ciasto , które gości u mnie drugi raz z rzędu .Składniki:500g mąki
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Chutney z czerwonych porzeczek 249pyszny, pikantny dodatek do świątecznych mięs, niedługo wszak Boże Narodzenie i Sylwester. Składniki: (ok. 8 małych słoiczków- 200 ml) - 1 kg czerwonych porzeczek - 10 łyżek cukru - 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego - 1 łyżka pieprzu ziarnistego kolorowego - 1/2 łyżeczki ziarenek kolendry rozgniecionych w moździerzu - 3 ziarenka ziela angielskiego rozgniecionych w moździerzu - 3 mini papryczki chili peperonchili rozgniecione w moździeżu - 1 łyżka czerwonego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
1457.Dżem z cukinii - agrestowy 182zielony -od galaretek agrestowych]..Ale kolor w sumie nie jest aż tak ważny..ważny jest smak.. 5 kg cukinii 1 kg cukru 4 galaretki agrestowe 5 łyżeczek kwasku cytrynowego Cukinie obrać i wydrążyć nasiona, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Smażyć aż zgęstnieje.Pod koniec smażenia gdy dżem będzie gęsty i jednolity dodać cukier ,galaretki, kwasek.Całość smażyć
Moje domowe kucharzenie
Muffiny malinowe z ‚oczami’ na Halloween 427Halloween. Składniki na 12 babeczek Maliny 300g (mogą być mrożone) Mąka tortowa 300g Proszek do pieczenia 1,5 płaskiej łyżeczki Soda oczyszczona pół łyżeczki Cynamon 1 łyżeczka Ekstrakt cytrynowy 1 łyżeczka Jajko 1 jajko Brązowy cukier 140g Olej 80ml Jogurt grecki 200g Śmietana kremówka 330g Cukier waniliowy 1 opakowanie Żelatyna 1,5 […] The post Muffiny malinowe z ‚oczami
Kulinarne Przeboje