usunięciu pancerza, smażymy na maśle klarowanym i oliwie z oliwek, zalewamy sokiem z limonki, smażymy całość dość krótko krewetki mają być jędrne, a nie gumowate. Solimy dodajemy pieprz cytrynowy. Jak sos na patelni troszkę odparuje, krewetki łączymy z 1/3 pesto. Resztę pesto mieszamy z ugotowanym makaronem. Podajemy udekorowane bazylią! Smacznego! Pozdrawiam cieplutko! Smacznego
SMYKWKUCHNIłososiem i cukinią! Składniki: - spaghetti (najlepiej włoskie) -300 g filet z łososia - 1 szt cukinii - natka pietruszki - 1/2 cebuli cukrowej - 30% śmietanka - sok z cytryny - sól morska - pieprz cytrynowy Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Cebulę kroimy w piórka, dusimy około 5 minut na oliwie z oliwek, dodajemy pokrojoną cukinię, dusimy kolejne 5-7 minut, na sam koniec
SMYKWKUCHNIktóre po ułożeniu nasączamy ponczem. 4. Krem z mlekiem w proszku - 150 g margaryny - 5 czubatych łyżek masła w proszku - 5 łyżek śmietanki 36% - 2 łyżki cukru pudru - zapach cytrynowy kilka kropel Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy na przemian, łyżkę mleka w proszku, łyżkę śmietanki, ciągle ubijając na wysokich obrotach. Dodajemy zapach.Wykładamy na biszkopty. Przykrywamy biszkoptem, nasączamy ponczem
SMYKWKUCHNIwypróbowania przepysznego przepisu na sernik, z prawdziwego twarogu z rodzynkami na kruchym kakaowym spodzie! Składniki: Na ser: - 4 jaja - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 budyń śmietankowy - 1 zapach cytrynowy - opakowanie rodzynek - 1,5 kg twarogu - 4 łyżki mleka Twaróg i żółtka mielimy za pomocą blendera, dodajemy cukier i mleko. Z białek ubijamy sztywną pianę, mieszamy z masą, dodajemy pozostałe składniki
SMYKWKUCHNImoże być pieczona lub gotowana) - 1/3 awokado - około 20 ziaren dyni - 1/4 ogórka zielonego - łyżka kaparów dresing: łyżeczka soku z cytryny, łyżeczka włoskiej oliwy z oliwek, sól, pieprz cytrynowy, ocet balsamiczny. Pyszny pomysł na obiad! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni ;-) Pozdrawiam cieplutko
SMYKWKUCHNICYKL DIETA NISKOKALORYCZNA SKŁADNIKI: - średni ugotowany burak - roszponka - fasolka włoska konserwowa - świeże oregano - świeża bazylia - dressing miodowo- cytrynowy) (przepis TU ) Przepyszna sałatka. Szczerze polecam, bardzo smakowita i sycąca. Polecam
SMYKWKUCHNIposiekane ząbki czosnku, dodajemy pistacje i starty ser. Zalewamy oliwą. Miksujemy aż uzyskamy jednolitą papkę.Na czystą rozgrzaną patelnię wrzucamy trochę masła, dodajemy 2-3 plasterki czosnku, odrobinę skórki cytrynowej i szczyptę nitek chilli. Doprawiamy solą i pieprzem i wlewamy niewielką ilość wody pozostałą z gotowania makaronu. Na patelnię wrzucamy niewielką porcję makaronu, posypujemy pozostałą natką i dokładamy niewielką ilość
Brzuszki Łakomczuszkiskładników, aby symbolizować Chrystusa i jego dwunastu apostołów. W 1720 roku Edward Kidder napisał w „Pastry i Cookery” , że najlepiej do Mince Pies dodawać wołowe flaczki i języki, skórki cytrynową i pomarańczową, cukier, żurawinę, przyprawy korzenne i soki cytrusowe. W czasach wiktoriańskich preferowano przygotowywanie babeczek z pieczonym mięsem wołowym. Był to specjał, którym świętowano Boże Narodzenie na dworze Królowej Wiktorii
Przepisy AleksandryCytrynowy curd (lemon curd) lubię, ale pomarańczowy wręcz uwielbiam (smakuje jak moje ukochane lody pomarańczowe). Taki lekki owocowy krem można użyć do deserów: polania lodów, przełożenia ciast, wypełnienia tart, itd. Nam jednak najlepiej smakuje wyjadany łyżeczką wprost ze słoiczka :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy Aleksandryrisotta i sałatki, a jeśli chodzi o słodkości, to domowy budyń oraz ciasta z kremem. Jeśli już musiałabym coś wybrać, to stawiałabym jednak na łososia w papilotach z masełkiem cytrynowym i pieczone ziemniaczki :) 9. Ulubiony przepis… Klasyczne risotto, bo daje niemal nieograniczone możliwości. 10. Nie lubię/nie zjem… Hmm... Chyba nie ma zbyt wielu rzeczy, których nie lubię i których
Ratunku obiadburger Włoska robota (22 zł, ale z racji kuponu 14,99), a Mąż zamówił pizzę Czuły Pirat (23 zł). Do tego postawiliśmy na Caffè Latte (6 zł) i herbatę cytrynowo-limonkową (4zł). Do wyboru są także różne rodzaje piw oraz soków. Wśród zagryzek m.in.: tatar, pajda ze smalcem czy zapiekanka. Jeśli chodzi o burgera to wśród składników znalazły się: pomidory
Pasja Smakupieczenia biszkoptów). Po wyciągnięciu zrzucić z wysokości pół metra na dywan (nie odwracając blaszki) a następnie wstawić do uchylonego piekarnika na około 10 minut. Składniki na masę: - 1 cytrynowa galaretka(najlepiej bez cukru-posłodzić ksylitolem) -0,5kg białego sera do serników -0,5l kremówki -1-2 łyżeczki żelatyny Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i przestudzić
Smaczne ZdroweNajpierw natarłam karkówkę marynatą z 1 łyżki oleju i przypraw typu: roztarte w moździerzu 2 ziarna jałowca, 2 ziarna ziela angielskiego, duży liść laurowy, do tego 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego, 1/2 łyżeczka pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka czosnku suszonego, 1 łyżeczka ziaren kolorowego pieprzu, 1 łyżka suszonego tymianku i kilka gałązek świeżego tymianku. Karkówka marynowała się przez noc ułożona w podłużnej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięoryginale dwanaście, bo tylko cztery, nie były też tak pofalowane, ale i tak w pełni oddały charakter tej pysznej rolady o wyglądzie królewskich koronek. Zapraszam na delikatne śmietankowo-cytrynowe lody, przełożone warstwami gorzkiej czekolady. Viennetta Składniki na keksówkę 30x11 cm: 150 g gorzkiej czekolady650 ml śmietany kremówki (500 na deser i 150 ml na dekoracje) 4 białka150
Mia Cucina Sofietawarzywami Składniki na kruchy spód: 100 g mąki pszennej 100 g mąki krupczatki 6 łyżek oleju rzepakowego 5 łyżek lodowatej wody 1 łyżka świeżych listków tymianku zwykłego lub cytrynowego sól Składniki na farsz: 3 średnie cukinie,3 średnie marchewki,200ml kwaśnej śmietany 50g sera edamskiego 1 jajko,1 łyżeczka listków tymiankusól, pieprz, czosnek.Wszystkie składniki na kruchy spód wyrabiamy. Ciasto powinno
Mia Cucina Sofieta