cytrynowe bez pieczenia - 1500 przepisów (strona:32/100)

Tort cytrynowy z lemon curd 275

Zdjęcia dziś są takie sobie, ale tort był tak pyszny, że po prostu muszę się z Wami podzielić przepisem. Lekki, delikatny, nie za słodki z cytrynową nutką, zachwycił bez wyjątku wszystkich, którzy mieli okazję go spróbować, a ja do dziś czuję jego smak. Dlatego serdecznie Wam polecam. I do tego jeszcze ten lemon curd, o którym słyszałam od dawna(...)szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, nie przerywając ubijania dodajemy kolejno żółtka. Następnie  wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie, ale delikatnie  mieszamy, wykładamy do tortownicy (średnica 26cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 st. C ok 30 minut. Lemon

Cynamonowe szczęście
Sernik z karmelem pomarańczowym! 199

cytrynowy i sok. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie za pomocą łyżki łączymy pianę z białek z masą serową, dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy delikatnie, wylewamy do formy i pieczemy godzinę w temp. 180 stopni. Ostanie 10 minut z termoobiegiem. KARMEL POMARAŃCZOWY: - 125 g masła - 170 g cukru - 1 cała pomarańcza - bez

SMYKWKUCHNI
muffinki śliwkowe... 167

ciasta posypać po łyżeczce kawy rozpuszczalnej na każdą muffinkę piec w 200C około 35 minut i wyjąć dopiero z foremek wystudzone cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny na niezbyt gęsty lukier i łyżeczką nakładać lukier na muffinki muffinki są pysznie śliwkowe z nutą cytrynowego lukru............SMACZNEGO!!!we wspólnym pieczeniu udział biorą:1/ http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/08/Muffiny-cytrynowe-z-rodzynkami.html2/ https://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fmojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com%2F2014%2F08%2Fmuffinki-z-markizami.html&h=MAQHOw2Ru3/

W Mojej Kuchni Lubię
Poro - tort 206

składniki masa owocowa * 1 szklanka zmiksowanych z cukrem owoców (truskawki, jagody, maliny, morele) * 250 ml śmietany 30% * 1 galaretka truskawkowa * 3 łyżeczki żelatyny galaretka z owocami

Mix smaku
Najlepsza babka cytrynowa (z kokosem) 194

Bez tej babki nie ma w naszym domu świąt Wielkiej Nocy. Z piętnaście lat z okładem ją piekę, a przepis dostałam od mojej teściowej. Babka nie wysycha i jest taka, no nie wiem jak określić...chyba zwarta i mięsista. Zdecydowanie dzisiaj nie powinnam nic pisać...ale Asia "Z kuchni w czekoladzie"jakieś parę dni pochwaliła się cytrynową babeczką(...)zimy mam serdecznie dość! Składniki: 2 szklanki mąki tortowej, 1 szklanka cukru, 6 żółtek, 250 g miękkiego masła, 2 łyżki wiórków kokosowych, 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cytryna, 1 kieliszek spirytusu (50 ml), Sposób przygotowania: W makutrze lub w robocie kuchennym utrzeć masło z cukrem na puch. Następnie, stale ucierając do masy dodawać po jednym

Nie tylko w kuchni
Orkiszowa szarlotka z makową bezą 203

kisiel cytrynowy Beza makowa: 4 białka 1/2 szklanki cukru pudru 2 płaskie łyżki suchego maku 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: cukier z cynamonem lub cynamon 1 łyżka bułki tartej Wykonanie: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta wyrobić razem na stolnicy na kruche ciasto, odłożyć 1/3 części ciasta i włożyć do zamrażarki a resztą wylepić spód wyłożonej pergaminem blaszki do pieczenia

Wanilia i Kardamon
Mandarynkowy tort na Walentynki 190

mandarynkowego z puszki50 ml wódki karmelowejkrem:300 ml śmietany kremówki (38%)250 g serka mascarpone1 łyżka cukru waniliowego200 g mandarynek z puszkigalaretka:1/2 opakowania galaretki cytrynowej (37 g)200 ml wrzącej wodykrem maślany na bezie szwajcarskiej:250 g miękkiego masła3 białka205 g cukru100 g mandarynek z puszki1 łyżka soku z cytryny25 ml soku mandarynkowego z puszkidodatkowo:400 g curdu mandarynkowegoMąki(...)jednym wbijać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Na końcu po łyżce wsypywać mąkę, miksując na najniższych obrotach miksera.Masę przełożyć do formy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Wyrównać wierzch.Piec w 160 st. C. przez 60-70 minut, aż do suchego patyczka.Upieczony biszkopt zrzucić na ziemię (w formie) z wysokości 50 cm. Wstawić z powrotem do wyłączonego piekarnika

Pożeraczka, czyli raz adobrze
tort bezowo-cytrynowy 138

coś dla wielbicieli słodko-kwaśnych smaków. Słodycz bezy przełamana jest dość kwaśnym cytrynowym kremem. Całość rozpływa się w ustach. Ciasto doskonałe na małe przyjęcia, ale należy pamiętać, aby nie przełożyć blatów kremem zbyt wcześnie, aby nie zmiękły. Najlepiej zrobić to tuż przed podaniem. średnica 25 cm: na bezę: 8 białek 400 g drobnego cukru półtorej łyżeczki mąki ziemniaczanej półtorej łyżeczki(...)oleju 125 g mascarpone 125 g kremówki borówki do dekoracji Białka ubić. Kiedy będą już sztywne dodawać po łyżce cukru. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Na papierze do pieczenia narysować dwa okręgi o średnicy około 25 cm. Masę białkową podzielić na połowę i rozsmarować na kółkach. Wstawić na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 180*C a następnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Terrina morelowo-kokosowa z truskawkami 146

Chłodne desery na upalne dni to coś obowiązkowego. W ramach niedzielnych podwieczorków dzisiaj mam dla was terrine na zimno. Pyszna, kremowa i orzeźwiająca. Bazą są

vaniliowoczekoladowa
Kompot z moreli 168

wyobrażam sobie sezonu morelowego bez przetworów z ich udziałem. Tym razem zdecydowałam się na kompot, bo "piekę dwie pieczenie na jednym ogniu". Mam pyszny kompot i smaczne owoce, które mogę użyć np. do faszerowania mięs czy do deserów. Składniki: 11/2 kg moreli 1 łyżeczka goździków 1 laska cynamonu Składniki na zalewę: 21/2 szklanki wody 40 dag cukru(...)miodu 1 łyżeczka kwasku cytrynowego Wykonanie: Morele umyć, usunąć pestki i ułożyć w wyparzonych słoikach. Z podanych składników zagotować zalewę. Do każdego słoika włożyć po kawałku cynamonu, po 3 goździki i zalać gorącą zalewą i szczelnie zakręcić. Pasteryzować przez 20 minut

Tradycyjna Kuchnia
CYTRYNOWY PUCH 696

W końcu znów ciepłe dni...Potrzebujemy orzeźwienia..Z pomocą nadchodzę z półmiskiem ciasta. W internecie słynny Śnieżny Puch przerobiony przeze mnie w ilościach składników oraz smaku

Z Majeczką w kuchni
Kobiecy sernik z orzechami włoskimi w karmelu! 175

bez czegoś słodkiego i pysznego, a jak twoja przyjaciółka jest blogerką, to nie może nie zrobić obłędnego sernika z karmelem i orzechami włoskimi, po prostu od tak! Od serca! Zapraszam! SKŁADNIKI na dużą blaszkę: NA CIASTO KRUCHE: -  350 g mąki krupcztaki - 170 g masła - 2 łyżki lodowatej wody - cukier o smaku cytrynowym Delecta - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

SMYKWKUCHNI
CIASTO JOGURTOWE Z BAKALIAMI 167

ucierane ciasto obficie obłożone ulubionymi bakaliami. Są orzechy włoskie … i nerkowce … i ziemne …. Są migdały … czekolada i trochę kokosu. Pyszności na nim pod dostatkiem! Ciasto bez dodatku bakalii jest ciastem dietetycznym i śmiało mogą skusić się na nie osoby liczące kalorie. W wersji z bakaliami już nie jest tak dobrze – tutaj za to dostarczamy(...)uśmiechu! :D Polecam! SKŁADNIKI: ( keksówka ) * mąka kukurydziana – 4 czubate łyżki * jajko – 3 szt * jogurt naturalny – 180 g * cukier – 3/4 szkl * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * skórka cytrynowa – 1 łyżka DODATKOWO: * biała czekolada * ulubione bakalie SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się dość mocno napuszy. Wylewamy

Ostra na Słodko
Staropolski piernik z orzechami, Tam gdzie rosną grzyby 167

minuty miód z cukrem. Ostudź, aż będzie letni. Cały czas mieszając, dodaj jajka i masło. Wlej śmietanę z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Wszystko dokładnie wymieszaj. Wsyp mąkę, dodaj orzechy, skórkę pomarańczową i cytrynową. Piecz 1 godzinę i 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przepis dodaję do akcji:       Regina i Lucien żyją(...)sprzedażą grzybów nowojorskim restauracjom. Regina marzy jednak o stabilizacji i kiedy nadarza się okazja stałej pracy, nie waha się ani chwili. Nie podoba się to Lucienowi, który woli życie bez zobowiązań. Między małżonkami dochodzi do poważnego konfliktu. Warto obejrzeć –  Tam, gdzie rosną grzyby  (2012, Jason Cortlund i Julia Halperin). Traditional Polish gingerbread cake with walnuts It tastes

Qlinarnie i Qlinarnie
Babka cytrynowa na białkach 183

bezy . Ale tym razem coś innego. Bardzo proste ciasto , a niezwykle smaczne , Delikatne , puszyste ... U mnie o smaku cytrynowym , bo taki lubię , ale z powodzeniem może byc pomarańczowe , waniliowe czy migdałowe . Wypróbujcie , bo naprawdę warto. Składniki :  6 białek z dużych jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki przennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Malinowa Kawiarenka

Proponowane wyszukiwania